03 / 05 / 2024

İhtiyati tedbir tazminat

İhtiyati tedbir tazminat

Lehine ihtiyati tedbir kararı verilen taraf ihtiyati tedbir talebinde bulunduğu anda haksız olduğu anlaşılır yahut tedbir kararı ya kendiliğinden kalkıyor ya da itiraz üzerine kaldırılıyor. Peki, ihtiyati tedbir tazminat davası nasıl açılır?

Jale Barahya Ece Erken’den korunmak için tedbir istedi!

Sunucu Ece Erken, evinin dekorasyonunu yapan mimar komşusu Jale Barahya ile mahkemelik oldu. Savcılığa şikayette bulunan ve hakarete uğradığı iddiasıyla 15 bin TL tazminat davası açan Jale Barahya, Ece Erken’den korunmak için tedbir istedi. 

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç'e 1 milyon TL'lik villa tazminatı!

Oyuncu Bergüzar Korel ve Halit Ergenç'in 10 yıl önce açtıkları dava sonuçlandı. Çift toplamda 1 milyon TL tazminat alacak

6 metronun tazminatı 1.5 milyar TL!

İBB eski başkanı Kadir Topbaş döneminde planlanan 6 metro projesinin ihalesi iptal edildi. İhalesi iptal edilen firmalar isterlerse kanuni haklarını kullanıp, İBB’den tazminat isteyebilir.

Kapıcının tazminatına oturduğu dairenin kirası da eklenmeli!

Kapıcıların aldığı asgari ücret farklı olduğu gibi kıdem tazminatları da farklıdır. Kapıcıya ödenecek tazminat hesabına oturduğu dairenin kirası da eklenmelidir. 

Caner Erkin'in mal varlıklarına ihtiyati tedbir!

Yıldız futbolcu Caner Erkin’in, Şişli ve Balıkesir’deki 3 gayrimenkulu ile 3 lüks aracının üzerinde ihtiyati tedbir kararı olduğu ortaya çıktı.

Murat Başoğlu'nun mallarına tedbir kondu!

İzmir ve İstanbul’daki iki mülkünü 20 milyon TL’ye satışa çıkaran sunucu Murat Başoğlu'nun mallarına tedbir konuldu. Başoğlu'nun mallarına tedbir koyduran Selçuk Kabadayı, evlerin satışını engelledi.

Ahmet Şan’ın gayrimenkullerine tedbir koyuldu!

Habertürk köşe yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’ın gayrimenkullerine tedbir koyulduğunu yazdı..

Brad Pitt ve Angelina Jolie'ye rekor şato tazminatı!

Fransız temyiz mahkemesi, ABD'li aktör Brad Pitt ve aktris Angelina Jolie'nin, Fransa'daki şatolarının ışıklandırmasını yapan Odile Soudant'a 568 bin avro tazminat ödemesini kararlaştırdı.

Ali Katırcıoğlu’nun mal varlığına tedbir kondu!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Abdullah Katırcıoğlu'nun tüm mal varlığına tedbir kondu.

Tezcan Karakuş, 408 TL'lik arazi tazminatı için dava açtı!

Ankara Mimarlar Odası Başkanı Karakuş, Çankaya Belediyesi’ne sadece 408 TL için tazminat davası açtı. Mahkeme bu talebi reddetti

Mimar Selim Yuhay'ın eski eşinden 50 bin liralık tazminat davası!

Mimar Selim Yuhay’dan iki yıl önce boşanan balerin Evlin Avidor, eski eşi ile Deniz Akkaya, Seren Serengil, Cengiz Semercioğlu hakkında 50 bin liralık tazminat davası açtı

İşveren tazminat yerine ev verebilecek!

YENİ yılda işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklar mahkemeye taşınmadan zorunlu arabuluculukla bir satte çözüme kavuşturulabilecek. İşveren tazminat yerine ev verebilecek.

Site aidatlarında gecikme tazminatı ve faiz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site aidatlarında gecikme tazminatı ve faiz" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

İhtiyati tedbir tazminat Haberi

İhtiyati tedbir tazminat

İhtiyati tedbir tazminat davası nasıl açılır?

Lehine ihtiyati tedbir kararı verilen taraf, ihtiyati tedbir talebinde bulunduğu anda haksız olduğu anlaşılır yahut tedbir kararı kendiliğinden kalkar ya da itiraz üzerine kaldırılır ise haksız ihtiyati tedbir nedeniyle uğranılan zararı tazminle yükümlü oluyor.


Haksız ihtiyati tedbirden kaynaklanan tazminat davası, esas hakkındaki davanın karara bağlandığı mahkemede açılıyor.


Tazminat davası açma hakkı, hükmün kesinleşmesinden veya ihtiyati tedbir kararının kalkmasından itibaren, bir yıl geçmesiyle zamanaşımına uğrıyor.


Dava örneği:


T.C.

YARGITAY

7. HUKUK DAİRESİ

E. 2008/1996

K. 2008/3247

T. 23.7.2008


• HAKSIZ İHTİYATİ TEDBİR NEDENİYLE MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT ( Kusursuz Sorumluluk Esasının Kabul Edildiği )


• MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT ( Haksız İhtiyati Tedbirden Doğan Zarar - Kusursuz Sorumluluk Esasının Kabul Edildiği )


• KUSURSUZ SORUMLULUK ( Haksız İhtiyati Tedbirden Doğan Zararın Gideriminde Kusursuz Sorumluluk Esasının Kabul Edildiği...