05 / 05 / 2024

ihtiyati tedbire itiraz etmek

ihtiyati tedbire itiraz etmek

İhtiyati tedbirin uygulanması verildiği tarihten itibaren bir hafta içinde talep edilmek zorunda oluyor, aksi durumda tedbir kararı kendiliğinden kalkıyor. Peki, itiyati tedbir kararına itiraz süresi ne kadardır?

Kemer Country’de Ziraat Bankası ve Emlak Konut GYO'nun ihtiyati tedbir itirazı reddedildi!

Demirören Grubu'nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na geçen Eyüpsultan'daki Kemer Country'nin golf sahalarının konut imarına açılması ile ilgili süreçte yeni bir mahkeme kararı alındı. İşte ayrıntılar...

Asliye Mahkemesi Birleşik Gayrimenkul'un yaptığı itirazı değerlendirdi!

24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş’nin yaptığı itirazı değerlendirerek ihtiyati tedbir isteminin reddine karar verdi.

İhtiyati tedbir kararına itiraz süresi!

İhtiyati tedbirin uygulanması verildiği tarihten itibaren bir hafta içinde talep edilmek zorunda oluyor, aksi durumda tedbir kararı kendiliğinden kalkıyor. Peki, itiyati tedbir kararına itiraz süresi ne kadardır?

İhtiyati tedbir tazminat davası nasıl açılır?

Lehine ihtiyati tedbir kararı verilen taraf ihtiyati tedbir talebinde bulunduğu anda haksız olduğu anlaşılır yahut tedbir kararı ya kendiliğinden kalkıyor ya da itiraz üzerine kaldırılıyor. Peki, ihtiyati tedbir tazminat davası nasıl açılır?

İhtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği!

Karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı alınabiliyor. Bu karara karşı taraf itiraz edebiliyor. İşte ihtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği...

İhtiyati tedbir kararına itiraz!

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep edilebiliyor. Peki, ihtiyati tedbir kararına itiraz edilir mi?

Kamulaştırma itirazı nasıl yapılır?

Kamu yararının gerektirdiği durumlarda gerçek veya tüzel kişilerin özel mülkiyeti kapsamında bulunan bir gayrimenkulün karşılığı ödenerek kamulaştırılıyor. Peki kamulaştırma itirazı yapılabilir mi? Kamulaştırma itirazı nasıl yapılır?

Hüseyin Oflaz: İmar planlarına itiraz için ekim ayı son!

İstanbul’da 12 büyük semtin imar planları askıya çıktı. İmpo İmar Planlama kurucusu Hüseyin Oflaz, itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayılacağını hatırlatarak, gayrimenkul sahiplerini zarara uğramamaları konusunda uyardı.

Mist İnşaat, Fikirtepe'de ada sıkıntısı raporuna itiraz etti!

Mist İnşaat, Fikirtepe'de sıkıntılı adalarda yaşanan sorunlara değinilen rapora itiraz ederek firmanın 23. Ada'ya hak sahiplerinin yüzde 60'lık kısmının yazılı talebiyle girdiğini ve bu adada anlaşma oranının yüzde 72'yi geçtiğini açıkladı...

Düzenleme ortaklık payına itiraz edilir mi?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yerlerde zorunlu hallerde malikin muvafakatı ile tesbit edilen karşılığı bedele düzenleme ortaklık payı deniyor. Peki, düzenleme ortaklık payına itiraz edilir mi?

KEY itiraz dilekçesi!

Yeni KEY listesi bugün açıklandı. Sorgulama neticesinde KEY ödemeleri listesinde isminizin olmaması halinde bu duruma bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. Peki KEY itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Sit alanına itiraz!

Koruma Yüksek Kurulu tarafından sit alanı ilan edilen taşınmazların malikleri bu sit alanı kararına itiraz edebiliyor. Peki sit alanına itiraz kaç gün içinde yapılmalı? Sit alanına nasıl itiraz edilir?

Miras taksimine itiraz!

Miras taksimine itiraz davası menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı açabiliyor. Miras taksimi itiraz süresi sözleşmenin iptal edilmesinin istenmesiyle başlıyor. Peki, Miras taksimine itiraz nasıl yapılır?

ihtiyati tedbire itiraz etmek Haberi

ihtiyati tedbire itiraz etmek

İhtiyati tedbir kararına itiraz süresi!

İhtiyati tedbir kararının uygulanması, verildiği tarihten itibaren bir hafta içinde talep edilmek zorundadır. Aksi hâlde, kanuni süre içinde dava açılmış olsa dahi, tedbir kararı kendiliğinden kalkar.


Tedbir kararının uygulanması, kararı veren mahkemenin yargı çevresinde bulunan veya tedbir konusu mal ya da hakkın bulunduğu yer icra dairesinden talep edilir. Mahkeme, kararında belirtmek suretiyle, tedbirin uygulanmasında, yazı işleri müdürünü de görevlendirebilir.


İhtiyati tedbir kararının uygulanması için, gerekirse zor kullanılabilir. Zor kullanmak hususunda, bütün kolluk kuvvetleri ve köylerde muhtarlar, uygulamayı gerçekleştirecek memurun yazılı başvurusu üzerine, kendisine yardım etmek ve emirlerine uymakla yükümlüdürler.


İhtiyati tedbiri uygulayan memur, bir tutanak düzenler. Bu tutanakta, tedbir konusu ve bulunduğu yer gösterilir; tedbir konusu ile ilgili her türlü iddia bu tutanağa geçirilir. Tedbiri uygulayan memur, bu...