08 / 05 / 2024

ikametgah belgesi online

ikametgah belgesi online

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kimseden bir çok iş ve işlem yapılması için istenebiliyor. Peki, internetten ikametgah belgesi almak mümkün mü?

İkametgah belgesi doldurma örneği 2021!

İkametgah belgesi nedir ve nasıl alınır? İkametgah beyan formu nasıl doldurulur? İşte ikametgah belgesi doldurma örneği 2021...

İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah belgesi kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösteriyor. Taşınma durumunda bu değişikliğin de yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği nereden yapılır? İkametgah değişikliği muhtarlıktan yapılır mı?

İkametgah muhtardan alınır mı?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. Peki, ikametgah belgesi nereden ve nasıl alınır? İkametgah muhtardan alınır mı? İkametgah internetten alınır mı?

Online imar durumu sorgulama!

Bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeye imar durum belgesi deniyor. İmar durumu online olarak sorgulanabilir mi? İşte, online imar durumu sorgulama!

İnternetten ikametgah belgesi almak!

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kimseden bir çok iş ve işlem yapılması için istenebiliyor. Peki, internetten ikametgah belgesi almak mümkün mü?

İkametgah internetten alınır mı?

Kişinin yasal adresinin gösterildiği resmi belge olarak karşımıza çıkıyor. Birçok iş ve işlem için bu ikametgah belgesi kişilerden talep edilebiliyor. Peki, ikametgah internetten alınır mı?

İkametgah belgesi e-devletten alınır mı?

İkametgah belgesi, şu an hem muhtarlardan hem de Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Peki, ikametgah belgesi e-devletten alınır mı? E- devlet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınır?

İkametgah e-devletten alınır mı?

İkametgah belgesi, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yeri gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Bu belge muhtar ve Nüfus Müdürlüklerinden alınabiliyor. Peki, ikametgah e-devletten alınır mı?

Yeni yapılar 2011'den itibaren Enerji Kimlik Belgesi almaya başladı!

Özhan Yurtseven; "2007 yılında yayınlanan "Enerji Verimliliği Kanunu" ve 2008 yılında yayınlanan "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği" ile yeni yapılan binalar 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren zorunlu olarak Enerji Kimlik Belgesi almaya başladı.

Özhan Yurtseven: Binanızın enerji kimlik belgesi notu kaç?

Eva Gayrimenkul Değerleme Direktörü Özhan Yurtseven; “2007 yılında yayınlanan "Enerji Verimliliği Kanunu" ve 2008 yılında yayınlanan "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği" ile yeni yapılan binalar zorunlu olarak Enerji Kimlik Belgesi almaya başladı."

ÇED yeterlilik belgesi tebliği!

ÇED raporu hazırlayacak kurum ve kuruluşlara yeterlik belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslar, ÇED yeterlilik belgesi tebliğinde yer alıyor. İşte ÇED yeterlilik belgesi tebliği hükümleri...

Yerleşim yeri belgesi nasıl alınır?

Bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yer, yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. Peki söz konusu yerleşim yeri belgesi nasıl alınır? Yerleşim yeri belgesi muhtarlıklardan alınabiliyor mu?

Zafer Çağlayan: 6 bin 486 yatırım teşvik belgesi düzenledik!

Ekonomi Bakanı Çağlayan, yeni teşvik sisteminin yürürlüğe girdiği 20 Haziran 2012 tarihinden bu yılın Ekim ayı sonuna kadar olan dönemde, 101,9 milyar lira tutarında 6 bin 486 yatırım teşvik belgesi düzenlediklerini bildirdi...

ikametgah belgesi online Haberi

ikametgah belgesi online

İnternetten ikametgah belgesi almak!

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer olarak karşımıza çıkıyor. Adres değişikliklerinde, yeni ikametgah bildiriminin yapılması gerekiyor. 


Nüfus Hizmetleri Kanunun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince, 2014 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 436,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 875,00 TL idari para cezası uygulanması öngörülüyor.


Bilindiği üzere ikametgah belgesi, birçok kimseden bir çok iş ve işlem yapılması için istenebiliyor. İkametgah belgesi, muhtarlıklardan ve nüfus müdürlüklerinden alınabiliyor. Peki İnternetten ikametgah belgesi alınabilir mi?


İnternetten ikametgah belgesinin alınması..

İkametgah belgesinin internet üzerinden e-devletten alınması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu hususta, İçişleri Bakanlığı, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinin daha kaliteli, daha hızlı sunulması ve bürokratik işlemlerin azaltılması için yasal düzenlemeye hazırlanıyor. 


Bakanlık tarafından hazırlanan Nüfus Hizmetleri...