14 / 05 / 2024

İkametgah cezası nereye yatılır

İkametgah cezası nereye yatılır

Herkesin yasal olarak bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde yeni ikametgahını bildirmeyenleri para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası nereye yatırılır?

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah cezası 2015!

İkametgah adresini değiştiren kimselerin ise 20 iş günü içinde değişikliği bildirmeleri gerekiyor. Bildirimde bulunmayan kimseler, ikametgah cezası ödemek zorunda oluyor. Peki, ikametgah cezası 2015 ne kadar?

Tapu harcı cezası nereye ödenir?

Kimi vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için tapu satış değerini de olduğundan daha düşük beyan ediyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından fark edilmesi halinde tapu harcı cezası ödeniyor. Peki, tapu harcı cezası nereye ödenir?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir?

Eksik tapu harcı cezası ile karşılaşmak istemeyen kimseler pişmanlık dilekçesi vererek, eksik beyanı tamamlama talebinde bulunabiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir? Dilekçe nasıl yazılır?

İkametgah cezasına itiraz!

İkametgah değişikliğini 20 iş günü içinde bildirmeyenlere idari para cezası uygulanıyor. Peki, ikametgah cezasına itiraz edilebilir mi? İkametgah cezasına itiraz nasıl yapılır? İşte ikametgah cezası itirazları..

İkametgah cezası nereye yatırılır?

Herkesin yasal olarak bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde yeni ikametgahını bildirmeyenleri para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası nereye yatırılır?

İkametgah cezası ne kadar?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yere deniyor. Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde bulunmayanları para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası ne kadar?

İkametgah cezası 2014!

Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının olması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde bildirimde bulunmayanları ceza bekliyor. Peki ikametgah cezası ne kadar? İşte ikametgah cezası 2014..

Mantolama yapılmazsa cezası nedir?

2000 yılında Resmi Gazetede yayınlanan enerji verimliliği yönetmeliğince yeni binalara mantolama zorunlu hale getirildi. Peki, mantolama yapmak eski binalar içinde zorunlu mu? Mantolama yapılmazsa cezası nedir?

Apartman giderlerine katılmama cezası!

Apartmanın temizlik, bakım onarımı ve günlük hizmet işleri için aidatlar toplanıyor. Peki,aidatlarını ödemeyen kat malikleri için ne yapılabilir? İşte, apartman giderlerine katılmama cezası!

EPDK 20 şirkete 3.3 milyon TL idari para cezası kesti!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 20 şirkete 3.3 milyon TL idari para cezası keserken, 15 şirketten de yazılı savunma istedi. EPDK'nın kurul kararları Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kaçak elektrik kullanmanın cezası!

Kaçak elektrik kullanımı; Elektriğin her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanılması olarak tanımlanıyor. Peki, kaçak elektrik kullanmanın cezası nedir?

Usulsüz elektrik kullanımı cezası 2014!

Yasal elektrik kullanımı için abonelik şartlarını yerine getiren kimselerin yetkili birimlere başvuruda bulunması gerekiyor. Aksi takdirde elektrik kullanımı "usulsüz" olarak değerlendiriliyor. Peki, usulsüz elektrik kullanımı cezası ne kadardır?

İkametgah cezası nereye yatılır Haberi

İkametgah cezası nereye yatılır

İkametgah cezası nereye yatırılır?

Tüzel kişiler de dahil herkesin yasal olarak bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde yeni ikametgahını bildirmeyenleri para cezası bekliyor.


İkametgah cezaları ile ilgili yasal ve güncel esaslar T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında açıklanıyor. Burada yazan esaslara göre, ikametgah cezası 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince kesiliyor.


2014 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 436,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 875,00 TL idari para cezası uygulanması öngörülmüştür.


Bildirimin süresi içinde yapılmaması halinde cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapılması halinde cezanın 3/4' ü uygulanarakindirime gidilir. Bu halde 292,50 TL ceza ödenir.


Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması...