07 / 07 / 2024

ikametgah cezası ödeme

ikametgah cezası ödeme

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yere deniyor. Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde bulunmayanları para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası ne kadar?

Aman dikkat cezası 6 bin 707 TL! Tüm emeklileri ilgilendiriyor!

Meslek kodunu yanlış giren, eksik prim yatıran işveren ceza ve tazminat ödeme cezası alıyor. Bu kapsamda emekli aylığını artırma yolu hizmet tespit davasından da geçiyor. Böylece 5 yıl geriye dönük aylık farkı da alınabiliyor.

Yabancı işçi çalıştıranlar şimdi yandı! Ucuza çalıştırayım derken kişi başı 35 bin 815 TL para cezası ödemeyin!

Yabancı işçi çalıştıranlar çok üzülecek. İşletmeler, yabancıları “ucuza çalıştırayım” derken kişi başı 35 bin 815 TL para cezası ödeme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. İşte yabancı istihdamı ile ilgili ceza tutarları…

İdari para cezası olanlara müjde! %25 daha az ödeyebilirsiniz! Elinizi çabuk tutun

Resmi Gazete’de yayımlanan açıklamaya göre; idari para cezası bulunan kişilerin %25 daha az ödeme yapabileceği duyuruldu. İşte detaylar…

Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme ve 1. taksit ödeme süresi 31 Mart'ta sona erecek. Bu sürede ödemelerini yapmayanlar "Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Kayseri'de ev sahibini öldüren kiracıya 18 yıl hapis cezası!

Kayseri'de ev sahibi Resul Turan'ı fatura ödeme meselesi nedeniyle çıkan kavga sonucunda öldürdüğü iddia edilen tutuklu yargılanan kiracı Fatih Bölük için hapis cezası verildi.

Konut kredisi kapatma cezası ne kadar?

Bankalardan konut kredisi borcunu yapılandırma ya da vadesinden önce kapatmak isteyen tüketici erken ödeme cezası ile karşılaşıyor. Pek konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Konut kredisi erken kapama cezası ne kadar?

2013 Kasım'dan itibaren ilgili kanun kapsamında konut kredisi borcunu vadesinden önce ödemek isteyen tüketiciden erken kapama cezası talep ediliyor. Peki konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Emlak vergisi ödeme süresi 2017!

Emlak vergisini, tüm gayrimenkul sahiplerinin zamanında ödemesi gerekiyor. Aksi halde vergi cezası uygulanıyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2017..

Konut kredisi erken ödeme cezası 2017!

Konut kredisi geri ödemesi için tüketiciler adına bir ödeme planı oluşturuluyor. Ödemenin erken yapılması durumunda belli oranlarda ceza ödemesi yapılıyor. İşte konut kredisi erken ödeme cezası 2017..

Konut kredisi ara ödeme cezası var mı?

Konut kredisi kullanan tüketiciler kimi zaman ara ödeme yapmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisi ara ödeme yapılabilir mi? Konut kredisi ara ödeme cezası var mı?

Konut kredisi erken taksit ödeme cezası nedir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kimseler ödeme planlarının haricinde ekstra ödeme yapmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisi erken taksit ödeme cezası nedir?

Konut kredisi geri ödeme cezası!

İsteyen tüketiciler konut kredisi borcunun tamamını veya herhangi bir tutarı vadesinden önce ödeyebiliyor. Peki bu durumda konut kredisi geri ödeme cezası ödeniyor mu?

Emlak vergisi ödemesini kaçırma cezası ne kadar?

Mart ayında başlayan emlak vergisi ödeme dönemi 31 Mayıs'ta sona erdi. Ancak kimi mükellefler ödeme dönemini kaçırdı. Peki, emlak vergisi ödemelerini kaçıranlar ne yapacak? Emlak vergisi ödemesini kaçırma cezası ne kadar?

ikametgah cezası ödeme Haberi

ikametgah cezası ödeme

İkametgah cezası ne kadar?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yere deniyor. Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde yeni ikametgahını bildirmeyenleri para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası ne kadar?


5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla;


a) Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmez.


b) Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı istenir. Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali hazırda oturan kişinin apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu veya muhtar tarafından birlikte oturulduğuna ilişkin yazılı beyanı kabul edilir.


c) Beyan...