14 / 05 / 2024

İkametgah cezası uygulanmayan haller

İkametgah cezası uygulanmayan haller

Herkesin yasal olarak bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde yeni ikametgahını bildirmeyenleri para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası nereye yatırılır?

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah cezası 2015!

İkametgah adresini değiştiren kimselerin ise 20 iş günü içinde değişikliği bildirmeleri gerekiyor. Bildirimde bulunmayan kimseler, ikametgah cezası ödemek zorunda oluyor. Peki, ikametgah cezası 2015 ne kadar?

Tüketici kanunu idari para cezası 2015!

2015 yılında uygulanacak, Tüketici kanunu idari para cezaları 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ'te yer alıyor. İşte Tüketici kanunu idari para cezası 2015...

Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunana 875 TL para cezası!

Ocak 2015'ten itibaren gerçeğe aykırı beyanda bulunanların tespiti halinde idari para cezası uygulanacak.yalan beyan verdiği tespit edilen vatandaşlar 5490 sayılı Kanun gereğince yalan beyan verdikleri için 875 TL idari para cezası uygulanacak.

Zorunlu deprem sigortası yaptırmamanın cezası!

Konutların güvence altına alınması amacıyla yapılan sigortaya zorunlu deprem sigortası deniyor. Deprem sigortası yaptırmak devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası yaptırmamanın cezası nedir?

Tapu harcı cezasında uzlaşma!

Harcın eksik ödenmesi ya da satış bedelinin gerçek satış bedelinden daha az gösterilip, buna bağlı olarak yine harcın eksik ödenmesi halinde tapu harcı cezasında uzlaşma nasıl sağlanır?

Emlak alım satım vergisi ödememe cezası!

Gayrimenkul alım satımlarında tapu müdürlüklerine ödenen bedele emlak alım satım vergisi deniyor. Tapu alım satım harcı ödemeleri tapu müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalara yapılıyor. Peki, emlak alım satım vergisi ödememe cezası!

Kiranın elden ödenmesi cezası nedir?

268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor. Peki, kiranın elden ödenmesi cezası nedir?

Elektrik kaçak kullanım cezası nedir?

Elektriği her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanmak kaçak elektrik kapsamına giriyor. Peki, elektrik kaçak kullanım cezası nedir? İşte elektrik kaçak kullanım cezası..

Kira kontratında sahtecilik cezası nedir?

Taraflar zaman zaman kira kontratı üzerinde değişiklik yapmak suretiyle yahut kira kontratının fotokopisini çekmek suretiyle birtakım iş ve işlemlerde bulunabiliyor. Peki, kira kontratında sahtecilik cezası nedir?

Emlak vergisi cezası nasıl hesaplanır?

Emlak vergisinde, vergi ödemesinin geciktiği aylar için ne kadar emlak vergisi gecikme zammı alınıyor? Emlak vergisi cezası nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi ceza hesaplama örneği..

Tarkan'ın villasına girene hapis cezası!

MEGASTAR Tarkan’ın 2007 yılında Tarabya’da yaptırdığı villanın inşaatından halıfleks çalmak isterken yakalanan M.S., hırsızlık suçundan yargılandığı davada 8 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İş kazalarına hapis cezası geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik inşaat ve maden işyerlerinde mevzuat değişikliklerine ilişkin çalışmaların tamamlandığını söyledi. Çelik iş kazalarında hapis cezası getirileceğini belirtti...

İkametgah cezası uygulanmayan haller Haberi

İkametgah cezası uygulanmayan haller

İkametgah cezası nereye yatırılır?

Tüzel kişiler de dahil herkesin yasal olarak bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde yeni ikametgahını bildirmeyenleri para cezası bekliyor.


İkametgah cezaları ile ilgili yasal ve güncel esaslar T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında açıklanıyor. Burada yazan esaslara göre, ikametgah cezası 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince kesiliyor.


2014 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 436,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 875,00 TL idari para cezası uygulanması öngörülmüştür.


Bildirimin süresi içinde yapılmaması halinde cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapılması halinde cezanın 3/4' ü uygulanarakindirime gidilir. Bu halde 292,50 TL ceza ödenir.


Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması...