03 / 05 / 2024

ikametgah oy kullanma

ikametgah oy kullanma

Seçim zamanı taşındığınızı ve yeni taşındığınız bölgenin seçmen listesinde yer almadığınızı farz edelim. Bu durumda seçim zamanı ikametgah değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı bu haberde...

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, 28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

İletişim Başkanlığı'ndan uyarı geldi! Oy kullanırken bunları asla yapmamalısınız!

İletişim Başkanlığı'ndan önemli uyarı geldi! Oy kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları asla göz ardı etmemek gerekiyor. İkinci tur seçime günler kala İletişim Bakanlığı konuyla ilgili hatırlatma yaptı. Seçim sürecinde, bu hatırlatmaya dikkat etmek, oy kullanma hakkınızı doğru ve etik bir

2023 Sandık görevlisi ücreti ne kadar? Müşahit ücretleri yattı mı? Ne zaman yatacak?

Sandık vazifelisi ücretleri, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinin bitmesinin akabinden sorgulanıyor. 14 Mayıs seçimlerinde 60 milyon 697 bin 843 milyon kişi oy kullandı. Sandık vazifelileri tüm vatandaşları oy kullanma hususunda bilgilendirdi. Peki sandık vazifelisi ücretleri yattı mı?

Sürücü belgesi ile oy kullanılır mı? Ehliyet ile oy kullanılır mı? Hangi belgelerle oy kullanılır?

2023 seçimleri gittikçe yaklaşırken, vatandaşlar oy kullanma işlemlerine dair pek çok soru sormaya başladı. İşte onlardan bazıları!

Seçim günü saat kaçta başlıyor? Seçim hangi saatler arasında? Oy verme saat kaçta başlayacak?

Seçim günü yaklaşırken vatandaşların oy kullanma heyecanı da artmaya başladı. Peki oy verme işlemi saat kaçta başlayacak ve saat kaçta bitecek? İşte detaylar!

Konut sitelerinde oturanlar dikkat! Bu hatayı herkes yapıyor!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerin yönetim kurulu toplantılarındaki maliklerin oy kullanma hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Yapı kullanma izni harcı 2017!

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatının tamamlanması halinde, kullanılabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni harcı 2017 ne kadar?

9 soruda yapı kullanma izni nasıl alınır?

Yapı kullanma izni, bir yapı inşaatı bittikten sonra alınan belge oluyor. Peki, yapı kullanma izni nasıl alınır? Yapı kullanma izni için gerekli olan bilgi ve belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

Konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranı azaldı!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranının azalması sonucu firmaların kampanyalarını değerlendirdi.

Atakule GYO Ankara'daki gayrimenkulünün yapı kullanma belgesini aldı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO Ankara'daki gayrimenkulünün yapı kullanma belgesini aldı.

Mistral Towers'ın yapı kullanma izin belgesi için başvuru yapıldı!

İzmir Ankara Caddesi'nde Mistral GYO tarafından hayata geçirilen Mistral Towers projesinin yapı kullanma izin belgesi için başvuru yapıldı.

Alze Oy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Alze Oy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Anonim Şirketi bugün Üsküdar’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Osman Keçici, Oya Keçici ve Zekiye Şen ortaklığında kuruldu.

Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

ikametgah oy kullanma Haberi

ikametgah oy kullanma

Seçim zamanı ikametgah değişikliği nasıl yapılır?

Seçim zamanında, ikametgah adresinizi değiştirmeniz durumunda, bulunduğunuz bölgenin seçmen kütüğünde yer alabilmeniz için adres değişikliği yaptığınızı yetkili birimlere bildirmeniz gerekli.


298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda 5749 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle seçmen kütükleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemindeki bilgiler esas alınarak düzenlenmebiliyor. 


Seçmen kütüğüne kayıt olmak için ikametgahınızın bağlı olduğu ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres beyanında bulunabilirsiniz.


Adres beyanı için nüfus cüzdanınız ile birlikte kendi üzerinize ait olan bir faturayı evinizin bağlı olduğu nüfus müdürlüğüne götürmeniz yeterli olacaktır.


İnternetten adres değişikliği yapma..

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 nci maddesinin yedinci fıkrası gereğince, adres bildirimi şahsen, iadeli taahhütlü mektup veya kargo ya da elektronik imza sahiplerince elektronik posta ile yapılabilir.


Elektronik posta...