30 / 04 / 2024

ikametgahı taşımak

ikametgahı taşımak

İkametgah bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Herkesin tek bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Taşınanların ikametgahını da taşıması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl taşınır?

Denizbank'ta promosyon ödemeleri kaç lira? İşte son güncellenmiş rakamlar

Bankalar arası promosyon savaşı devam ediyor. Maaşlarını taşıyarak daha yüksek banka promosyonu almak isteyen vatandaşlar da tek tek bankaları incelemeye başladı. Maaşını Denizbank'a taşımak isteyen emekli ve çalışanlar için bu bankanın verdiği son promosyon rakamlarını inceledik.

Zeytinburnu Belediyesi 42 zabıta memuru alacak! 

Zeytinburnu Belediye Başkanlığı 42 zabıta memuru alacağını duyurdu. Peki Zeytinburnu Belediyesinin zabıta alımına başvurmak için hangi şartları taşımak gerekiyor? İşte ayrıntılar...

Kaplumbox ürünleriyle güvenli ve kolay taşınma!

Kaplumbox, ev veya ofisini hızlı, kolay ve avantajlı bir şekilde taşımak isteyenler için yüksek kaliteli, geri dönüşümlü plastikten üretilen kutuları ile taşınma sürecini kolay bir hale getiriyor...

Marmaray’a göre taşındık!

İstanbul’da evini taşımak isteyenlerin ilk tercihi toplu ulaşım güzergahlarına yakınlık oluyor. Yılın ilk yarısında Mart ayında açılan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı güzergahlarına olan taşınmalar öne çıktı....

Binlerce kişi evini o bölgeye taşıyacak!

Atatürk Havalimanı'ndaki tüm ekipmanlar ve uçaklar İstanbul Yeni Havalimanı'na taşındı. Taşınma işlemi sadece ekipman ve uçak boyutunu kapsamıyor. İstanbul Havalimanı'na geçiş yapan binlerce personel de evini taşımak için harekete geçti.

Esas Gayrimenkul kira gelirini 70 milyon Euro'ya taşıyacak!

Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, "Esas Gayrimenkul olarak 30 milyon Euro'luk kira gelirimiz var. Hedefimiz bunu 70 milyon Euro'ya taşımak" dedi..

Emlak Bankası kentsel dönüşüm algısını doğru yere taşıyacak!

Türkiye’de insanların kentsel dönüşüm algısını yeniden doğru yere taşımak gerekiyor. Bu işe, Emlak Bankası iş birliğinde süreç rant dışına çıkarılarak yeniden başlatılabilir.

Gülsan Sanayi Sitesi daha iyi bir yere taşınacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada “Gülsan Sanayi’yi daha iyi bir yere taşımak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360'ta neler konuşuldu?

Sektörü sürdürülebilir bir geleceğe taşımak kadar bu geleceğe yeni ufuklar kazandırma kararlılığıyla yola çıkan ve gördüğü büyük ilgi üzerine iki gün olarak organize edilen“Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360'ta neler konuşuldu? İşte dev buluşmadan satır başları...

Hedefimiz 6 milyon vatandaşımızı daha güvenli yapılara taşımak!

Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri Fuar ve Zirvesi'nde konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, "Hedefimiz 2023 yılında 1 milyon 200 bin konut rakamına ulaşarak 6 milyona yakın vatandaşımızı daha güvenli ve güzel yapılara taşımaktır" dedi.

Alfemo, Alaçatı’nın büyüleyici stilini özel bir seri ile evlere taşıyor!

Alfemo, Alaçatı’nın büyüleyici stilini özel bir seri ile evlere taşıyor. Alaçatı tarzını evine taşımak isteyenler, Alfemo’nun yemek odasından yatak odasına, yaşam ünitesinden oturma odasına kadar her alan için tasarladığı Alaçatı konseptli ürünlerini tercih ediyor.

MiaVita Beytepe 22 Nisan'da satışta!

Ankara Beytepe’de inşa edilen MiaVita Beytepe Projesi, 22 Nisan’da gerçekleştireceği lansman ile yaşam standartlarını zirveye taşımak isteyenler ile buluşuyor. 1+1, 1+1 loft, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin yer aldığı proje 2018 yılının Haziran ayında teslim edilecek.

Şehir merkezindeki sanayi siteleri taşınacak!

Yerleşim alanları içinde ve arsa değeri 17 milyar TL olarak belirlenen sanayi sitelerinin taşınması planlanıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, iş yeri sahipleriyle görüşüp mutabakata varılarak sanayi sitelerini şehir dışına taşımak istediklerini belirtti.

ikametgahı taşımak Haberi

ikametgahı taşımak

İkametgah nasıl taşınır?

İkametgah, ikamet edilen; oturulan yer anlamına geliyor. Diğer ifade ile bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına gelen ikametgah konusunda hukuken herkesin tek bir ikametgah adresinin olması gerekiyor.


5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla; beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmiyor. 


Beyan edilen adresin daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş olması nedeniyle halen dolu olarak gözükmesi durumunda; adres beyanında bulunan kişiden beyanını teyit edici elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgeler istenir.


İkametgah edilen yerden taşınılması durumunda, yasal olarak ikametgahın da taşınması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl taşınır? 


5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 nci maddesinin yedinci fıkrası...