30 / 07 / 2024

ikametgahımı nasıl değiştirebilirim

ikametgahımı nasıl değiştirebilirim

Kayıtlı mevcut ikametgah adresinden bir başka yere taşındığınızı ve kayıtlı adreste bir daha bulunmayacağınızı düşünelim. Bu durumda "İkametgahımı nasıl taşırım?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

TOKİ yeni kampanyasını duyurdu! 7 bin 540 TL taksitle 2+1 konut için E-devlet'ten adım adım nasıl başvurulur? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde 7 bin 540 TL taksitle konut satacağını duyurdu. Peki TOKİ'nin Haziran 2024 projeleri için adım adım nasıl başvuru yapılır?

Eldeki birikim nasıl değerlendirilmeli? Arsa, borsa, altın, dolar, konut…

Ekonomideki belirsizlik devam ederken, vatandaşın kafası tasarrufunu nasıl değerlendireceği konusunda iyice karıştı.  Kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından kendi yatırım hikayesini paylaştı.

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e yatırım yapanlar, birikimlerini en çok nasıl değerlendireceklerini araştırıyor. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ayda bin TL yatıranların fon dağılımını nasıl yapması gerektiğini açıkladı.

İstanbul'da konut fiyatları 1988'den beri nasıl değişti?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından İstanbul’da konut fiyatlarındaki değişimi paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından açıklanan haftalık bültende Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arz başvurusunun onaylandığı belirtildi. Peki, Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi, deprem konutları ve İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Gayrimenkul, pek çok yatırımcının ilk tercihlerinden biridir. Ancak her yatırımda olduğu gibi gayrimenkul yatırımı yaparken de bazı unsurları uygun şekilde göz önünde bulundurmak gerekiyor. Peki gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır, dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur emeklisi maaşlarına yansımayacak. Peki emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

ikametgahımı nasıl değiştirebilirim Haberi

ikametgahımı nasıl değiştirebilirim

İkametgahımı nasıl taşırım?

Kayıtlı mevcut ikametgah adresinden bir başka yere taşındığınızı ve kayıtlı adreste bir daha bulunmayacağınızı düşünelim. Bu durumda, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince ikametgahın da taşınması gerekiyor.


Yerleşim yeri adres değişiklikleri yirmi iş günü içinde bildiriliyor.


Aksi halde, 2015 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 480,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 963,00 TL idari para cezası uygulanıyor.


Peki, siz de taşındıysanız ve "İkametgahımı değiştirmek istiyorum. İkametgahımı nasıl taşırım?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


İkametgah değişikliği, nüfus müdürlüklerine, adrese dayalı hizmet veren kurumlara (su idaresi gibi) ya da dış temsilciliklere bildiriliyor. Bildirim sırasında;


a) Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmez.


b) Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi...