06 / 05 / 2024

iki tapuyu birleştirmek

iki tapuyu birleştirmek

İki farklı tapu, tevhit işlemi yapılarak birleştirilebiliyor. Bu işlemin tamamlanması için belli oranda harç ödemeleri de yapılıyor. Peki, iki tapuyu birleştirme harcı ne kadar?

İki tapuyu birleştirme işlemleri!

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İşte tapu birleştirme için gerekenler...

Seçim sonrası belli olacak! 2 yıl ödemesiz faizsiz kredi

Evlilik kredisi başvuru tarihleri ve şartlarına ilişkin son dakika gelişmeleri hayatını birleştirmek isteyen çiftlerin gündeminde bulunuyor. İşte tüm detaylar...

Evlenmek üzereyseniz masraf için kara kara düşünmeyin! İzdivacınıza devlet ortak oluyor! Bu fırsatı kaçırmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatlarını birleştirmek isteyen gençlere müjdeli haberi verdi. Aile ve Gençlik Bankası üstünden iki sene geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verileceğini açıkladı. Kredi başvurusunun detayları haberimizde.

Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor

Galatasaray Kulübü, Florya arazisini birleştirmek için harekete geçmişti. Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor! 

Faturalar cep yakarken iki dev birleşti muhteşem kampanya ortaya çıktı! İşte şartlar

Ziraat Bankası ve Türk Telekom iş birliği ile yapılan kampanya ilgili herkesi mutlu etti. Faturaların ateş pahası olduğu şu dönemde yapılan kampanya uygun fiyatlı paketi halka sunuyor. Peki kampanyadan nasıl faydalanılacak? kampanyanın şartları nedir?

Hanımların beklediği indirim geldi! So Chic 24 Ekim 2022 fiyat listesi

Güzelliğini özel parçalarla birleştirmek isteyenlerin tercih ettiği takı markası So Chic sonunda indirim uygulamaya başladı. 30 Eylül 2022'de son bulacak indirimden faydalanmak için işte yapmanız gerekenler ve So Chic fiyat listesi...

N Kolay, elektrikli araç devi Xev Yoyo ile güçlerini birleştiriyor!

Aktif Bank’ın dijital bankası N Kolay, elektrikli araç devi Xev Yoyo ile güçlerini birleştirmek için düğmeye bastı. İşte detaylar...

A101’de kahve makinesi çılgınlığı başladı! Philips marka kahve makinelerini uygun fiyata al! 2 Eylül 2022 fiyat listesi

A101, Philips’in en popüler olan kahve makinelerini webe özel olarak satışa çıkardı. Teknoloji ile kahve tutkunuzu birleştirmek için A101’in web sitesini ziyaret edebilirsiniz. İşte detaylar…

Dairelerde odalar birleştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerde iki alanın birleştirilip birleştirilmeyeceğini kaleme aldı. 

Almanya'nın dev toplu konut birleşmesi tamam!

Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasında yer alan Vonovia ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Fiziki gerçekleşmenin yüzde 99 olduğu Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli tamamlandığında, mevcut yol 1 kilometre kısalacak, zaman ve akaryakıttan tasarruf edilerek ekonomiye katkı sağlanacak...

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

43. Yapı Fuarı 18 Nisan'da başlıyor!

Çevik Proje Yönetimi'nin konuşulacağı 43. Yapı Fuarı 18-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuar, Yeniçağın ekonomisinde proje bazlı olarak iş birlikleri ile yetenekleri birleştirmek için çok önemli yer tutuyor...

Tadilatla iki bağımsız bölüm birleştirilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam bir dükkan satın almış. Bu yer projesinde üç dükkan ama fiilen iki dükkan var. Babam iki dükkanı da kullanıyor. Babamın dükkanı başka iki kişiye daha satılıp tapusu verilmiş. Bu durumda babam tapusunu müteahhitten isteyebilir mi? sorusunu yanıtladı.

iki tapuyu birleştirmek Haberi

iki tapuyu birleştirmek

İki tapuyu birleştirme harcı!

İki farklı tapu, tevhit işlemi yapılarak birleştirilebiliyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


İki tapuyu birleştirme için gerekli belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat ediliyor. Tevhit işleminin tamamlanması için belli oranda harç ödemeleri de yapılıyor. Peki, iki tapuyu birleştirme harcı ne kadar?


İki tapuyu birleştirme harcı ne kadar?

İfraz veya taksim veya birleştirme işlemlerinde kayıtlı değerler üzerinden binde 11,38 oranında harç tahsil edilmesi gerekiyor.


Ayrıca, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Döner Sermaye İşletmesi’nce belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor. 2015 yılı döner sermaye ücreti ise 82,50 TL olarak tahsil ediliyor.


İki tapuyu birleştirmek için gerekenler:

-Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


-Birleştirme isteminde...