25 / 05 / 2024

ikiçeşmelik tarihi bina restorasyon

ikiçeşmelik tarihi bina restorasyon

İkiçeşmelik'teki 100 yıllık binanın yeni sahibi olan Konak Belediyesi, hiç vakit kaybetmeden restorasyon çalışmalarına başladı.

İki şehirdeki iki arsa ve kargir bina satışa çıktı!

Düzce ve Bolu'da yer alan arsa ile kargir bina satışa çıkarıldı. Bina ile arsaların satış ihaleleri Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak.

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi bina varmış! 

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi binanın olduğu tespit edilmiş. Bu binaların tadilatı için harekete geçilmiş.

İstanbul'da kontrollü yıkıma rağmen iki günde 2 bina çöktü!

Dün Esenyurt'ta 6 katlı binanın, yıkımı sırasında çökme meydana gelirken, bugün de Kadıköy'de bir bina çöktü ve bir işçi enkaz altında kaldı... İşte detaylar...

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış yüzde 47,95’e düştü! Bina maliyetlerinde son durum ne? 

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yıllık yüzde 47,95, aylık yüzde 0,54 yükseldi. Peki bina maliyetlerinde son durum ne? 

Altın ve dolar yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş tarih verdi! Kuyumcuya ve dövizciye koşmadan önce bakın!

Piyasalardaki hareketlilik bugün de devam ediyor. Altın ve dolar rekor üstüne rekor kırarken İslam Memiş altın ve dolar yatırımcılarının ters köşe olacakları tarihi açıkladı. Kuyumcuya ve dövizciye koşmadan önce bakın!

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

EYT formülü bekleyenler dikkat! 'Günsüz işe giriş' yapılanlar emekli olmak için nasıl bir yol izlemeli

EYT formülünün detaylarının ortaya çıkmasına  sayılı günler kaldı ancak hala durumu net olmayanlar bu kapsamda olup olmadığını bilmeyenler var. EYT için işe giriş tarihi çok önemli. İşe girişi yapılıp, prim yatırılmadıysa ne olur?

Altın duracak duracak güüüm diye patlayacak! Analistler peş peşe o tarihi verdi

Altın fiyatlarında sınırlı yükseliş devam ederken, vatandaşlar fiyatların patlayacağı tarihi merak ediyor. Analistlerden peş peşe altın fiyatlarının patlayacağı tarih hakkında değerlendirme geldi.

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

Tarihi Bulgur Palas satışa çıktı!

İstanbul'un simge yapıları arasında bulunan 'Bulgur Palas' satışa çıktı. Garanti BBVA'nın satışa çıkardığı tarihi bina için 30 milyon TL isteniyor.

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

ikiçeşmelik tarihi bina restorasyon Haberi

ikiçeşmelik tarihi bina restorasyon


Yerel seçimler öncesi kapatılan İzmir İl Özel İdaresi’nden İzmir Valiliği’ne devredilen mülkler arasında yer alan İkiçeşmelik Semti’ndeki tarihi bina açılan dava sonunda Konak Belediyesi’ne geçti. Mahkeme, Kestelli Yokuşu ile Eşrefpaşa Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan ve İzmirlilerin hafızalarında eski İstiklal İlkokulu olarak kalan tescilli yapının Konak Belediyesi’ne tahsis edilmesi yönünde karar verdi. Yıllardır ikinci el eşya alım-satım işi yapan spotçulara depo olarak kiralanarak kaderine terk edilen 100 yıllık binanın yeni sahibi olan Konak Belediyesi, hiç vakit kaybetmeden restorasyon çalışmalarına başladı.

İSTİKLAL İLKOKULU KÜLLERİNDEN DOĞUYOR

1900’lü yılların başında inşa edilen ve bir dönem İstiklal İlkokulu olarak da hizmet veren binanın tescilli bir eser olduğunu dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “İl Özel İdaresi’nin kapatılmasının ardından diğer mülkler gibi eski İstiklal İlkokulu’nun binası...