18 / 05 / 2024

ikinci derece miras

ikinci derece miras

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper Hukukla ilgili tüm sorularınızı yanıtlıyor köşesinde yazdığı yazısında eşin ikinci derece mirasta hissesi terekenin yarısı olduğunu belirterek okurlarının sorularını cevapladı...

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

İkinci eşin miras hakkı nedir?

İkinci eşin miras hakkı nedir? İkinci eşin miras hakkı nelerdir? şeklindeki sorular yanıtlarını arıyor. İşte o yanıtlar!

İkinci el otomobilde görülmemiş konfor! PTT ile aracın hasarını sorgula, kilometresini öğren

İkinci el otomobil piyasası günümüze son derece önem arz ederken, PTT ise bu alanda bir başarıya imza attı. PTT A. Ş.’nin devreye soktuğu uygulamalar sayesinde ikinci el otomobil almak isteyen vatandaşlar, araçları hasar geçmişini öğrenip, km ve muayene sorgunu gerçekleştirebiliyor. İşte detaylar…

Prens William babasından miras kalacak mülkleri evsizlere açacak!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahtının, ikinci varisi olan Prens William'ın babasından miras kalacak mülkleri evsizlere açacağı iddia edildi...

Üvey anne ve çocuklar arasında miras paylaşımı nasıl olur?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda, annesi sağken 1970'te arsa aldıklarını sonra annesinin vefat ettiğini belirten okuyucu, babasının evlendiğini, ikinci bir arsa daha aldıklarını aktardı. Okuyucu babasının vefatı durumunda mirasın nasıl bölüşüleceğini sordu.

Üvey çocuklar mirasçı mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 4 kardeş olduğunu ve annesinin 1990'da vefat ettiğini belirten okuyucu, babasının ikinci evliliğinden 3 çocuğu olduğunu aktardı. Okuyucu, babasının 2 dairesinden miras düşüp düşmeyeceğini sordu. 

Beylerbeyi'ndeki tarihi köşk 44.7 milyon TL'ye satışa sunuldu!

19. yüzyıl Neo-Osmanlı tarzında inşa edilmiş, ikinci derece tarihi eser olan Beylerbeyi Yalıboyu'ndaki bir yalı satışa çıkarıldı. 13 odalı ve 9 banyolu yalının satış fiyatı 44 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Üvey kardeşler mirasçı olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annemle babam, biz küçükken boşanmış. Annem de bir başkası ile evlendi ve ondan çocuğu oldu. Bu sıralarda ablam da vefat etti. Annem, ablamdan kalan mirası reddetti. Annemin ikinci kocasından olan çocuğu mirasçı çıktı. Bu mümkün mü?' sorusunu cevapladı.

İkinci eşin mirası çocuklara kalır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yakınım olan dört kardeşin babaları vefat etmişti, anneleri yeniden evlendi, ikinci kocasından çocuğu olmadı. İkinci eşin adına kayıtlı evi var. Bunun vefatı halinde, yakınım olan dört kardeşin bu ev üzerinde miras payı olacak mı?' sorusunu cevapladı.

Salih Tatlıcı'nın miras davasında sular durulmuyor!

Türkiye'nin 3 milyar dolar ile en büyük miras davası olan Tatlıcı ailesinde ikinci eş Nurten Tatlıcı'nın hayatından endişe ettiği ortaya çıktı. Nurten Tatlıcı, üvey oğlu Mehmet Tatlıcı, sekreteri Serap Durmuş ile Gökhan D.'den can güvenliği olmadığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Miras paylaşımında öncelik kimindir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eniştemin ölümünden sonra ablam da öldü. Çocukları yok, ablamın üzerinde tapulu bir daire var. Eniştemin birinci, ikinci derece yakını yok. Eniştemin veraseti için üçüncü derece yakını aranıyor. Şayet üçüncü derece yakını çıkarsa ne olur?' sorusunu yanıtladı.

İkinci eş mirastan yararlanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam ikinci evliliğini yaptı. Birinci eşi yani annem vefat etti. Tüm mal varlıkları annemin üstündeydi. Şimdi babam vefat ettiğinde yeniden resmi nikahla evlendiği eşine annemin üzerinde bulunan varlıklardan miras düşer mi?' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan tarla nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemin vefatından iki sene sonra eşi vefat etti. Biz ikisi ilk,ikisi ikinci eşten olmak üzere dört kardeşiz. Annemin babasından miras olarak kalan tarlaları var. Dört kardeş bu malları nasıl bölüşeceğiz?' sorusunu yanıtladı

ikinci derece miras Haberi

ikinci derece miras

Eşime babasından 2002 yılından önce kalan bir tarla var. Eşim vefat etti, çocuğumuz yok. Eşimin kardeşleri hayatta. Benim bu tarlada payım nedir? • N. A. 



Eşinizin vefatı üzerine size tarladan ne hisse kalacağını söyleyeceğim ama önce elbette şunu hatırlatmam lazım. Vereceğim yanıt sadece tarla için değil, eşinize ait tüm varlıklar için geçerli. Bunlara bankadaki para, kapıda duran araba vs. hepsi dahil. Evet geleyim yanıtıma: Mirasçılar derece derece aynlmıştır. Birinci dereceye alt soy girer, yani evlatlar ve onlann da evlatlan. 

Sonra sıra ikinci dereceye gelir. Bunlar da anne-baba ve kardeşlerdir. Sizin çocuklannız yani alt soyunuz yok. O halde miras ikinci derece mirasçılara kalacak. Ancak eşin mirasçılar arasında derecesi yok. Eş herkesle birlikte mirasçı. Ancak alacağı oran farklı. 

Eşin ikinci derece mirasçılarla birlikte mirasçı...