28 / 04 / 2024

İkinci el Araç

İkinci el Araç

Sosyal medyada ilk otomobilini alacaklara ÖTV indirimi müjdesi iddialarının yayılmasının ardından araç sahipleri veya araç sahibi olmak isteyenler ÖTV iddiasının ne olduğunu merak ediyor. İşte tüm detaylar...

Fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi

Yıllık 6 milyon adedi aşan ve araç başına ortalama değeri neredeyse 25 bin dolara ulaşan ikinci el araç piyasasının potansiyelini gören yatırımcılar, otomobil fabrikasını anımsatan tesislerde ikinci el araçların bakımı, onarımı, test ve temizliğini gerçekleştirerek doğrudan tüketiciye ulaştırıyor.

İkinci el araçta 6 bin kilometre oyunu! Araba alacaklar gözünüz kulağınız açık olsun

İkinci elde fahiş fiyat artışını önleme için devreye giren ‘6 bin km ve 6 ay sınırı’ uygulamasında ilginç bir yöntem ile karşı karşıya kalındı. İşte detaylar…

2. el araçlarda 6 ay şartı sonrası büyük muamma! 135.000 liralık fark çıktı!

Aynı fabrikada aynı yıl üretilen, modelleri, aksesuar paketleri renkleri, hatta hasarsızlık durumları bile aynı olan araçlar arasında 135 bin liralık fiyat farkı dikkat çekti. Vatandaşlar ise aradaki bu farkın nedenini fırsatçılara bağlıyor.

Araç alacaklar dikkat: 2. el otomobil piyasasında dengeler değişti!

Oto galericiler durağan seviyenin devam etmesiyle ikinci el otomobil fiyatlarında düşüş olacağını öngörüyor.

Araba alacaklar dikkat! İkinci elde satışlar...

Son gelişmelerin ardından vatandaşlar hem ikinci el hem de sıfır araba fiyatlarıyla ilgili yapılan son dakika haberlerini araştırmaya koyuldu. Getirilen 6 ay ve 6 bin km kuralı sonrası ikinci el araç piyasasının durumu da merak edilmeye başlandı.

İkinci el otomobilde yeni dönem! Bu sistemle fahiş fiyatların önüne geçilecek!

Otomobil alım satımında fahiş fiyatların önüne geçilmesi için yeni bir düzenleme yapılacak! Sıfır alınan araçların satışına sınırlama geliyor! İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor. İşte detaylar...

İkinci el araç alacaklar buraya! Bu sahtekarlığa dikkat edin!

İkinci el araç alacak kişilere önemli hatırlatmalarda bulunan Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) Başkanı Ahmet Nedim Erdem önemli uyarılarda bulundu.

2. El araba alacaklara son uyarı! Bir hafta içerisinde etkisini gösterecek!

Son günlerde otomobil sektöründe durgunluk yaşandığını belirten Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı, 'Bayramdan sonra ticaret merkezimizi gezen vatandaşlar vardı ama bunun yansıması bir hafta sonra olur.' dedi.

İkinci el araç almayı düşünenlere kötü haber! Fiyatlarda rekor artış 

İkinci el otomobil satışları Mayıs ayında Nisan’a göre azaldı ancak fiyatlar da arttı.

İkinci el araçlarda Sıfır kilometre garantisi!

İkinci el otomobil satışları yapan firmalar, satışlarını yeniden artırmak amacıyla farklı uygulamalar düzenlemeye başladı. Bu uygulamalardan biri de sıfır kilometre garantisi oldu. Artık ikinci el otomobil satışı yapan firmalar alıcılarına, sıfır kilometre garantisi sunuyor. Ayrıntılar haberimizde..

İkinci El Otomobiller İçin Mart 2022 Fiyatları Açıklandı!

2022 yılının Mart ayı ikinci el otomobil fiyatları belli oldu. Merakla takip edilen otomobil piyasasında yaşanan son gelişmeler haberin devamında…

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

İkinci el otomobil pazarında hareketliliğin başladığı kaydedildi. Buna göre, ikinci el otomobil pazarında son günlerde yaşanan durgunluktan sonra  canlanma başladığı belirtildi. Özellikle de 500 bin liraya kadar olan fiyat aralığındaki araçlarda yükselen talep, alıcılar için güzel fırsatlar sunuyor.

Sıfır otomobil alanlar dikkat! Ekspertiz hizmeti alırken bilinmesi gerekenler!

İkinci el araçlar için kullanılan ekspertiz servisinde bilinmeyen yönler gündemdeki yerini koruyor. Sıfır otomobil alanların çoğu da bu hakları maalesef bilmiyor. Bu süreçte, ekspertiz uzmanı sıfır otomobil alanlara ya da alacaklara önemli açıklamalar yaptı. 

Sıfır ve 2.el taşıt almak isteyenlere 8.122,57 TL taksitle araç kredisi...

Ziraat Bankası ve Vakıfbank araba sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik avantajlı bir taşıt kredisi kampanyası başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu kampanya kapsamında, hem sıfır kilometre hem de ikinci el araç almak isteyen vatandaşlara cazip nakit para desteği sağlıyor.

Chery'den 600 bin TL'ye sıfır model SUV!  

İkinci el araç fiyatlarındaki balon patlayacak gibi gözüküyor. Çinli otomobil üreticisi Chery, 600 bin Türk Lirası'na sıfır kilometre SUV sattığını açıkladı. İşte haberin detayları...

İkinci el otomobilde galericilerin 'Keriz silkeleme' taktiği ayyuka çıktı!

İkinci el otomobilde yüzde 30’a varan fiyat düşüşü var. Sektörde, 2024 yılında sıfır araç fiyatlarının döviz kuru kaynaklı yükseleceği, bu nedenle 2. elin hareketleneceği, bunu bilen galerilerin topladıkları araçları 2024 yılında yüksek fiyattan satacağı konuşuluyor.

Sıfır ve ikinci el araç alacaklar müjde! Kuveyt Türk'ten finansman kampanyası

Kuveyt Türk, "Dijital Araç Finansmanı" hizmetiyle vatandaşlara uygun kâr oranlarıyla sıfır ve ikinci el araç finansmanı desteğinde bulunduğunu duyurdu.

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

İkinci el araç fiyatları dibi gördü! Araç alacaklar dikkat: 2024'te ibre yine tersine dönecek!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar, finansman çözümlerindeki çıkmaz ve yüksek faiz oranları nedeniyle, ikinci el araç fiyatlarında gerileme kaydedildi. Peki fiyatlar gelecek sene ne olacak? İşte merakla beklenen o sorunun yanıtı...

Ekim 2023'te ikinci el araç fiyatlarındaki düşüş yüzde 4 geriledi!

VavaCars, VavaAI fiyat endeksini açıkladı. Endekse göre eylül ayında yüzde 8 düşüş gösteren ikinci el araç fiyatları, ekim ayında da gerilerken bir önceki aya göre yüzde 4 geriledi. 

800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı!

Araça yatırım devri neredeyse kapandı. Araç ilanları sitelerde uzun süre kalmaya devam ediyor. Ayrıca 800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı.

İcradan gelen ihale araçları ikinci el piyasasını etkileyecek mi? Kaç adet otomobil satılacak? Hemen bakın!

Son günlerde tartışılan icralık ikinci el araçların ihalesiyle ilgili olarak Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Depolarda 700 bin araç var ancak bu satıştan trafiğe çıkacak nitelikte 25 bin adede zor ulaşılır. Bu da piyasayı fazla etkilemez” dedi.

İkinci el araçta ilan sayısı 1 milyonu aştı! Uzmanlar yeni hareketlilik için tarih verdi!

İkinci el araç piyasası en durgun dönemlerinden birini yaşıyor. Çevrimiçi araç sitelerindeki ilanlardaki artış 1 milyonu geçti. Uzmanlar yeni hareketlilik için o tarihi işaret etti.

İkinci el otomobil satışlarında rüzgar tersine döndü! Yatırım devri kapandı, fiyatlar düşüşe geçti!

Otomobil almak isteyenleri heyecanlandıran gelişmeler yaşanmaya başladı. İkinci el araç piyasasında Rüzgar tersine döndü. Satılık ilanları ikiye katlandı.

İkinci el Araç Haberi

İkinci el Araç

İlk başta bir sosyal medya hesabının paylaştığı iddiada, ilk aracını alacaklar için büyük bir ÖTV indirimi geleceği ifade edildi. İddiaların kaynağı tam olarak henüz doğrulanmamışken başka haber kanallarından da yapılan haberlere göre, belli segment ve modeller için bir ÖTV indirimi hazırlığı başlamış halde.

Karar gazetesinden Bakan Beki'nin haberine göre, bu iddiaların ardından ise o arabaların ne olduğu büyük merak konusu.

Kur kaynaklı artışlar dolayısıyla araba almanın giderek zorlaştığı Türkiye'de iddialara göre yerli otomobil TOGG'un da dahil olduğu toplamda 10 modele büyük bir ÖTV indirimi yapılacak. Vergi oranın azaltılması ile ise normalde 1 milyon TL değerinde olan bir otomobilin 500 bin TL'lere kadar düşeceği öne sürüldü.

Bazı araçlarda matrah değerinin yüzde 50'lere kadar inebileceği konuşulurken bazı modellerde ise bu değerin 60 ila 70...