23 / 07 / 2024

İkinci el otomobil piyasası

İkinci el otomobil piyasası

Sıfır ortomobil fiyatlarındaki artışlar tüketicinin ikinci el otomobillere rağbet göstermesine neden oldu. Pazarda geçtiğimiz ay bir otomobilin değeri bir önceki aya göre yüzde 30'a yakın arttı. Peki ikinci elde değeri en çok artan model hangisi oldu? İşte detaylar...

İkinci el otomobillerde bahar ve bayram zammı! En çok satılan modeller şaşkına çevirdi

İkinci el otomobil pazarında bayram hareketliliği başladı. Yaklaşan Ramazan bayramı ve baharın gelmesiyle ikinci el otomobil pazarında dikkat çeken hareketlilikler gözleniyor. Sıfır otomobillerde yaşanan arz sorunu ve yüksek fiyatlar pazarı hızlandırdı. İşte detaylar..

Otomobil alacaklar müjde! BDDK, kredi sürelerini uzattı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan otomotiv sektörüne yeniden ivme kazandıracak hamle geldi. Bankaların kredi işlemleri yeniden düzenlendi. Böylece otomobil satın almak isteyen tüketiciler satın aldıkları taşıt kredisinin süresini bu düzenleme ile uzatabilecekler. Ayrıntılar haberimizde..

İkinci el otomobil pazarlarında fiyatlar tavan yaptı!

Otomobil üretimlerindeki düşüş ikinci el otomobil pazarlarını da yakından etkiledi. Hal böyle olunca ülkede ikinci el otomobil fiyatları da ciddi oranlarda artış gösterdi. Batman Oto Galericiler Sitesi Derneği Başkanı Mehmet Can Barış konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar haberimizde...

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti! Detaylar haberimizde...

İkinci el otomotiv piyasası el frenini çekti. Yapılan araştırmalar sonucunda sıfır otomobillerin fiyatlarındaki artış, ikinci el otomobil pazarlarını da olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşların yüzde 73'ü otomobil almak için fiyatlarda indirim beklediğini açıkladı. Detaylar haberimizde...

İkinci el otomotivde gözler mart ayına çevrildi!

Otomobil sahibi olmak isteyenlere ikinci el araç pazarı son çare olarak gözükürken sektörde yaşanan gerileme sonucunda sıfır araç sahibi olmak da zorlaştı. Sektör temsilcileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

2. el araç yarışında en hızlı satılan araçları görünce inanamayacaksınız!

Otomobil sektöründeki çip krizi ve ekonomideki hareketlilik sıfırdan araç sahibi olmak isteyenleri üzdü. İkinci el otomobil sektörünün en hızlı satılan markaları ve modelleri hangileri? Detaylar haberimizde...

İkinci el otomobil alacaklar dikkat! Yüzde 7 daraldı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, 2021'de ikinci el otomobil pazarında bir önceki yıla göre yüzde 7 oranında bir daralma meydana geldi.

İkinci el otomobil piyasası can çekişiyor! Ne olur bu ikinci elin hali?

Haziran ayında ikinci el otomobil pazarı yüzde 25,3 daralarak 435 bin adete geriledi. Gazeteci Emre Özpeynirci ikinci el araba piyasasını değerlendirerek ''ne olur bu ikinci elin hali?'' diye sordu...

İkinci el otomobil satışları haziran ayında senelik yüzde 13 oranında azaldı!

İkinci el çevrim içi pazar raporundan derlenen verileri kapsamında, binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar haziranda geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 13 azaldığı kaydedildi. 

2. el otomobil piyasasında ortalama fiyatlar belli oldu! Ekim'de 734 bin TL olan fiyat Mayıs'ta 680 bin TL'de kaldı!  

Gündemden düşmeyen 2. el otomobil piyasasından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 2.el otomobil piyasasında ortalama fiyatlar belli oldu. Geçen senenin ekim ayında 734 bin TL'lik ortalama fiyatın bu senenin mayıs ayında 680 bin TL'de kaldığı belirtildi. 

Ticaret Bakanlığı uyardı! İkinci el otomobil alanlar satanlar dikkat! 

İkinci el otomobil alanlar, satanlar dikkatli olmalı. Bu alım satım sürecinde Ticaret Bakanlığı devreye giriyor. Buna göre, yapılan açıklamada yeni uygulama mı geliyor? 

2. el otomobil fiyatlarında yüzde 10-15 düşüş bekleniyor!

Son dönemde fiyatların düştüğü ikinci el otomobil piyasasındaki son durum pek çok kişi tarafından merak edilirken, fiyatların yüzde 10-15 daha düşmesinin beklendiği belirtildi.

Otomobil piyasası o güne kilitlendi! Otomobil fiyatları düşecek! Emre Özpeynirci'den tarih açıklaması!

İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Otomobil piyasası her geçen ay daralırken, bayilerden indirim ve kampanya haberleri gelmeye devam ediyor. Peki otomobil piyasası ne olacak? Gazeteci Emre Özpeynirci, otomobil fiyatlarının düşeceği net tarihi açıkladı.

İkinci el otomobil piyasasında kaos: 100 bin TL koysam sıfır alıyorum neden senden alayım sorunsalı…

Nisan ayında ikinci el otomobil satışları gerilerken, fiyatlardaki yükseliş devam ediyor. İlan sitelerinde ikinci el araçların hala sıfırlarından 100 bin TL ucuz olmasına anlam veremediğini belirten yazılım mühendisi Zafer Ayan’ın paylaşımına piyasa yorumları yağdı.

İkinci el otomobil piyasası hareketlenmeye başladı! İkinci elde araba fiyatları ortalama 679 bin TL oldu!

Arabam.com, mart ayının ikinci el ilan verileri açıklandı. Verilere göre ikinci el otomobil piyasası hareketlenmeye başladı! İkinci elde en çok satılan otomobil Fiat ve Reault olurken, ortalama araba fiyatları 679 bin TL olarak belirtildi.

400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lira. Otomobil sektörü kredi kartına 12 taksitle çıkış yolu arıyor!

Merkez Bankası’nın politika faizini yükselmesi, sıfır otomobillerde uygulanan kampanyaları olumsuz etkiledi. İkinci el otomobil pazarında ise kredi kartına taksit ve senetle satış dönemi başladı. Krediler nedeniyle gelinen noktada sektörün sürdürülemez noktaya geldiğini belirtti.

Sıfır arabaya parası yetmeyen yönünü ikinci ele çevirmişti! Kötü haber geldi! Fiyatlar o tarihten sonra uçacak

İkinci el otomobil piyasasında bir süredir devam eden durgunluk ve fiyat düşüşünün seçim sonrasında tersine dönmesi bekleniyor. 

En çok satılan ikinci el otomobil markaları belli oldu! O marka bayrağı devretti! 

En çok satılan ikinci el otomobil markaları peş peşe açıklandı. Türkiye 2. el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu.

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

İkinci el otomobil pazarında hareketliliğin başladığı kaydedildi. Buna göre, ikinci el otomobil pazarında son günlerde yaşanan durgunluktan sonra  canlanma başladığı belirtildi. Özellikle de 500 bin liraya kadar olan fiyat aralığındaki araçlarda yükselen talep, alıcılar için güzel fırsatlar sunuyor.

Sıfır otomobil alanlar dikkat! Ekspertiz hizmeti alırken bilinmesi gerekenler!

İkinci el araçlar için kullanılan ekspertiz servisinde bilinmeyen yönler gündemdeki yerini koruyor. Sıfır otomobil alanların çoğu da bu hakları maalesef bilmiyor. Bu süreçte, ekspertiz uzmanı sıfır otomobil alanlara ya da alacaklara önemli açıklamalar yaptı. 

İkinci el otomobil piyasası Haberi

İkinci el otomobil piyasası

Indicata’nın 2'inci el online araç pazar analizine göre, mayıs ayında fiyatlar yüzde 27 arttı.

Autorola Türkiye açıklamasında, Autorola Genel Müdür Yardımcısı Aslı Göker, Autorola’nın yapay zekâ ve makine öğrenmesi teknolojilerinin birleşiminden oluşan 2'inci el araç fiyatlama ve pazar analizi yazılımı Indicata ile mayıs ayında ilana çıkan 323 bin 780 adet aracın günlük olarak fiyat trendini takip ederek hazırladıkları tüm Türkiye pazarını kapsayan fiyat trendi analizini paylaştı.

2'inci el pazarında 2022 yılının ilk 3 ayında durgun bir pazar yaşandığını belirten Göker, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında satışların yüzde 14 seviyelerinde gerilediğini gördükleri bu dönemde araç fiyatlarında da çok büyük bir değişim yaşanmadığını anımsattı.

Göker, nisan ayı itibarıyla hareketliliğin artmasının araç fiyatlarına da yüzde 4 civarında bir artış olarak yansıdığını anımsatarak, "Mayıs ayına gelindiğinde...