02 / 05 / 2024

ikinci el piyasası

ikinci el piyasası

Otomobil sahibi olmak isteyenler taşıt kredilerine gelen yeni düzenlemeden yararlanabilecek. Böylece ikinci el piyasası hareketlenecek mi? Oto galericiler konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar haberimizde...

İkinci el araç alacaklara uzmanlardan uyarı: Sakın güvenmeyin!

Otomotiv sektöründe yaşanan gelişme sonucunda otomobil sahibi olmak isteyenlere Esperix Kurumsal Oto Ekspertiz Kurucusu Emre Öztürk'ten konuya ilişkin açıklamalar geldi.

Ataşehir ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18 artış!

Ataşehir’de ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18’lik bir artış görüldüğüne dikkat çeken Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, ikinci el kiralık stoğunun da neredeyse sıfıra yaklaştığını söyledi.

İkinci el araba piyasasının röntgeni çekildi: Fiyatlar düşüyor, ilan sayısı azalıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili rapor hazırladı. Rapora göre ikinci elde fiyatlar düşerken, ilan sayısı gittikçe azaldığı belirtildi.

ABD'de 2024 yılında 4,71 milyon ikinci el konut satılması bekleniyor!

ABD'de Ulusal Emlakçılar Birliği yaptığı açıklamada 2024 yılında toplam olarak4,71 milyon ikinci el konut satışı beklediğini ve Austin, Teksas'ın en çok bastırılmış konut talebine sahip en iyi emlak piyasası olduğunu belirtti.

Araba almak isteyenler dikkat! İkinci el araba fiyatlarındaki düşüş yavaşladı mı?

Araba almak isteyen binlerce kişi otomobil piyasasındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. VavaCars'ın, ikinci el araç piyasasının nabzını tutan ekim ayı VavaAI fiyat endeksi verilerine göre ekim ayında ikinci el araba fiyatlarında düşüş yaşandı.

İcradan gelen ihale araçları ikinci el piyasasını etkileyecek mi? Kaç adet otomobil satılacak? Hemen bakın!

Son günlerde tartışılan icralık ikinci el araçların ihalesiyle ilgili olarak Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Depolarda 700 bin araç var ancak bu satıştan trafiğe çıkacak nitelikte 25 bin adede zor ulaşılır. Bu da piyasayı fazla etkilemez” dedi.

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

İkinci el piyasası canlanacak! Fiyatlar yüzde 30 düşecek

Uzun yıllardır haciz sebebiyle yediemin otoparklarında bulunan araçlar 1 Kasım'da satışa sunulacak. Sektör temsilcileri 700 bin ikinci el otomobilin piyasaya gireceğini ve ikinci el otomobil fiyatlarını yüzde 30 düşüreceğini belirtiyor.

İkinci el araçlarda dip fiyatlar: 250 bin TL’ye alabileceğiniz modeller 

Türkiye'de ikinci el otomobil piyasası son dönemde dikkat çekici bir değişim gösterdi. Fiyatlar düşüşe geçti ve 250 bin TL gibi bir bütçe ile oldukça çeşitli ve kaliteli araçlara erişim mümkün hale geldi. Bu haber, araç sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor…

İkinci el araçlar için finansmana erişim kolaylaştırılmalı: Fiyat artışları durdu, satışlar da daraldı! 

Mart, nisan, mayıs dönemindeki canlılıktan sonra Haziran'da keskin bir daralma yaşanan ikinci el otomobil piyasası temmuz ve ağustosta da yeterince toparlanma gösteremedi. Sektör temsilcileri finansmana erişimin kolaylaştırılmasını istedi. 

İkinci el araçlarda fiyatlar gerileyecek mi? Otomotiv yatırım aracı olmaktan çıktı mı?

Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, otomobil kampanyalarının 2024 ve 2025'te devam edeceğini, bunun da ikinci el piyasasında gerilmeye yol açacağını söyledi. Kılıçer, otomotivin artık bir yatırım aracı olmaktan çıktığını belirtti.

İkinci el araba piyasası yüzde 10 geriledi! Arabasını satamayanlar arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı!

İkinci el otomobil piyasasına yönelik önemler alınmaya devam ediyor. Son önemlerden sonra ikinci el araba piyasası yüzde 10 gerilerken, galericilerin de içinde bulunduğu araba satıcıları arabalarını arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı.

İkinci el araç alımlarına kısıtlama getirildi! Bunu yapanların cezası 300 bin TL...

Otomotiv piyasasında kriz gittikçe büyüyor. Devlet ikinci el araç fiyatlarını düşürmek için yen, uygulamaları tek tek hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı yıllık 3 adet olan araç satın alma hakkını değiştirdi. İşte yeni uygulama, bunu yapana büyük ceza geliyor...

İkinci el otomobil satışlarına kısıtlama getirildi! Cezası büyük...

Otomotiv piyasasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Özellikle ikinci el otomobil satışları ile ilgili devlet yeni uygulamaları hayata geçirmeye başladı.

İkinci el araç piyasası bekleme dönemine geçti! Yatırımcı azaldı, satışlar yavaşladı!

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araba piyasası ile ilgili aldığı önlemlerden sonra ikinci el araba piyasasında yatırımcılar azaldı ve satışlarda azalma meydana geldi. Peki ikinci el otomobil fiyatları düştü mü? İkinci el otomobil fiyatları ne olacak?

ikinci el piyasası Haberi

ikinci el piyasası

Taşıt kredilerinin yeniden düzenlemesinden sonra ikinci el ve sıfır otomobil piyasası canlanmaya başladı. oto galericiler piyasasının yeniden canlanmasını olumlu karşılarken otomobil sektörünün tekrardan eski hareketliliğine döneceğini belirtti.

Haber7com'da yer alan habere göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, taşıt kredisi limitlerinin yeniden düzenleneceğini duyurmuşu. Bu düzenleme ile taşıt kredi limitleri ve vade sayıları artırılırken, 400.00 Türk Lirası değerindeki otomobilde kredi oranı yüzde 70 ve vade sayısı ise 48 aya çıkarıldı. Kredi vade sayılarının yükseltilmesi oto galericiler tarafından olumlu karşılandı. Oto galericiler, artık otomobil sahibi olmak isteyenler kredi kullanarak kolay bir şekilde araç sahibi olacağını söylediler.

Güncel döviz kuru ve küresel çapta yaşanan çip krizi nedeni ile durgunlaşan otomobil sektörü hakkında açıklamalarda bulunan oto galerici Yılmaz Kebapçı, “Taşıt kredi...