17 / 05 / 2024

ikinci ev tercihi

ikinci ev tercihi

Dünyanın en zenginleri, yaşadıkları şehirlerin dışında ikinci ev olarak yurtdışında sahip olmak istedikleri evleri için Londra’yı tercih ediyorlar, ikinci sırada ise New York’u tercih ediyor.

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

AB Komisyonu’nun araştırmasında İstanbul, kira sorununda zirveye yerleşti. Gelir ve kiraya göre İstanbul, Münih’le beraber Avrupa’nın en pahalı ikinci şehri oldu. Münih’te küçük bir ev kirası 1770 Euro olruken, İstanbul’da 650 Euro olarak belirlendi. 

Konutta tercihler ikinci ele kaydı! İnsanlar 'Fiyatlar daha da yükselirse ev alamam' korkusunda!

Kredi musluklarının kısılması ve faizlerin artmasıyla konutta talep ikinci ele kaydı. Senetli, eş-dosttan borç, araç takası, peşin gibi seçeneklerle koşulları zorlayanlar, “Fiyatlar daha da çıkarsa konut alamam” diyerek ikinci el konutlara yöneldi. 2024'ün başından bu yana satışları 55 binden 71 bin

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Merkez Bankası’nın iktidara ilettiği birden fazla konutu olana ek vergi getirilsin önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi. Ev Sahipleri Dayanışması (EVSİAD) bir basın açıklaması yaparak Merkez Bankası’nın bu önerisinin ev sahiplerine yapılacak bir darbe daha olduğunu belirtti.

Tatilcilerin yeni konut tercihi hazır konteyner ev!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, konteyner ev modelinin son dönemde tatilciler tarafından ikinci konut tercihi olarak değerlendirildiğine vurgu yapıyor. 

Vatandaşın ev alma umudu dip seviyede!

Tüketici Güven Endeksi verilerine göre vatandaşın ev ve araba alma umudu dip seviyede. Otomobil alma beklentisi ise konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

İkinci, üçüncü evini alacaklara bir şok daha! 1 milyonluk kredide tam bu kadar BSMV ödenecek!

Hükümet tarafından çalışmaları başlatılan torba yasada; ikinci ve üçüncü ev için konut kredisi kullananların Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi ödemesi ile ilgili düzenleme de yer alıyor. Peki Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi nedir? Ne kadar ödenecek? İşte merak edilenler...

Yeni konut projelerine ilgi azaldı! O ilde ikinci el evler daha hızlı satılıyor...

Konut fiyatlarının artması dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yeni sıfır ev alamayan vatandaşlar ikinci el konutlara yöneldi.

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

İkinci el konut fiyatlarında beklenti ne? Ev almak için doğru zaman mı?

Ev almak isteyenler konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini sorgularken uzman isimler peş peşe açıklama yapıyor. Bu kapsamsa konut fiyatlarını değerlendiren Gayrimenkul Geliştirme Yöneticisi Fatih Sarı ev fiyatlarına ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

İkinci el araba piyasası yüzde 10 geriledi! Arabasını satamayanlar arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı!

İkinci el otomobil piyasasına yönelik önemler alınmaya devam ediyor. Son önemlerden sonra ikinci el araba piyasası yüzde 10 gerilerken, galericilerin de içinde bulunduğu araba satıcıları arabalarını arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

Beko’dan görülmemiş indirim! Buhar kazanlı ütü alımlarına ikinci küçük ev aletine yüzde 50 indirim geldi!

Beko’tan ağustos ayına özel küçük ev aletlerine indirim haberi geldi. Elektrikli ev aleti denilince akla ilk gelen üreticilerden Beko, küçük ev aletlerinde ikinci alımlarda yüzde 50 indirim yapacağını duyurdu.

ikinci ev tercihi Haberi

ikinci ev tercihi

Zenginlik üzerine  araştırmalarıyla tanınan New World Wealth tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyanın multimilyonerleri ikinci evlerinde ilk sırada Londra’yı ikinci sırada ise New York’u tercih ediyor. Mal varlığı 10 milyon doların üzerinde olan 22 bin 300 kişinin Londra’da ikinci ev aldığı kaydedilirken “Tatil aylarında Londra’daki multimilyoner sayısı 32 bini buluyor” denildi. Zenginlerin ikinci evlerini satın almayı tercih ettikleri şehirler sıralamasında Londra’yı 17 bin 400 zengin ile New York izliyor. Hong Kong üçüncü sırada kendine yer bulurken Singapore da dördüncü sırada yer alıyor. İlk 10 sıralamasında Dubai 5., Paris de 7. sırada zenginlerin ikinci evlerini tercih ettikleri şehir oldu.


Star / Birol...