07 / 05 / 2024

ikinci öğretim

ikinci öğretim

Son dakika… YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ikinci öğretimdeki harç ücretlerine zam yapıldı. 2022 – 2023 yılı harç ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar…

Açık Öğretim Fakültesi kayıt ücretlerine yüzde 90 zam! İşte yeni ödemeler...

Sınavsız ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenleri zamlı kayıt ücretleri karşıladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt ücretlerine yüzde 90'ı aşan zam yapıldığı belirtildi.

Sıfır arabalar azaldıkça ikinci el araçlara talep yağıyor!

Sıfır araçların üretim ve satın alma maliyetleri her geçen gün zorlaşırken ilki bu sene kurulan ikinci el araç yenileme tesislerinin sayısında artış yaşanıyor.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi ikinci çeyrekte yüzde 2,1 arttı!

Türkiye İMSAD yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen Aylık Sektör Raporu’nun eylül ayı sonuçlarını yayımladı. Rapora göre; yılın ikinci çeyreğinde üretim yüzde 2,1 oranında yükseldi. İşte detaylar...

PAGDER&ASLAN OSB'de ikinci etap satışları başladı!

Plastik sektörünün Kırklareli Vize’deki yeni üretim üssü PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ikinci etap satışları başladı.

Samsun'a ikinci devlet üniversitesi müjdesi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesini açıyoruz. Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitemizin kuruluşuyla ilgili karar, önceki gün Yükseköğretim Kurulumuzda alındı" dedi.

İnşaat sektöründe ikinci çeyrekte ciro arttı!

TÜİK, 2017 yılının ikinci çeyreğine ilişkin "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 6 arttı.

İnşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 25 büyüdü!

Ekonomide büyüme dengeye oturdu. Kamunun yaptığı yol, köprü ve otoyol harcamaları dahil inşaat sektörü ikinci çeyrekte yüzde 25 büyürken, sektörün üretim tarafında katma değer olarak büyümesi yüzde 6,8 olarak hesaplandı.

İnşaat sektöründe ciro ve üretim arttı!

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 10,8 arttı.Üretim endeksi aynı dönemde yüzde 2,2 yükseldi

Konutta üretim hedefi geçmişin çok üstünde!

Konut sektöründe önemli değişimler yaşanıyor. Büyük projelerin yerini butik küçük projeler alırken ikinci el konut satışları birinci eli geçmiş durumda. Gelecek üç yıl için konutçuların üretim hedefleri geçtiğimiz üç yılın çok üzerinde...

Orka Holding Giresun’da 2. üretim tesisini faaliyete geçirdi!

Damat, Tween ve D’S Damat’ı bünyesinde barındıran Orka Holding, 2005 yılında ilk fabrikasını açtığı Giresun’da ikinci üretim tesisini 25 milyon TL’lik yatırım ile hayata geçirdi.

İnşaat sektöründe ciro azaldı, üretim arttı!

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,1 azaldı. Üretim endeksi aynı dönemde yüzde 1,5 arttı.

Konut alacaklar ikinci ele yöneliyor!

SON dönemlerde ev fiyatlarındaki yüksek artış vatandaşı ikinci el konut piyasasına yöneltti. Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ufuk Tutan konuyla ilgili konuştu..

İnşaat sektöründe üretim hız kesti!

İnşaat sektöründe üretim, yılın ikinci yarısında ekonomideki yavaşlama paralelinde önemli ölçüde hız kesti, birinci çeyrekte geçen yılın dönemine göre yüzde 5.2 olan büyüme, ikinci çeyrekte yüzde 2.6'ye geriledi.

ikinci öğretim Haberi

ikinci öğretim

Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sonuçları 18 Temmuzda açıklanırken, 2022 – 2023 eğitim - öğretim ile ilgili detaylar ortaya çıkıyor.

Üniversite tercihlerini yapmaya hazırlanan öğrenci adayları seçecekleri bölümlerin harç ücretlerinin ne kadar olduğunu arama motorlarında aratmakta. Bilindiği gibi örgün eğitimlerde harç ücreti alınmıyor. Fakat zamanında okulu bitiremeyenlerden, ikinci öğretim ve uzaktan öğretim eğitimleri için ise harç ücretleri ödenmesi zorunlu durumda.

Birinci öğretim 2012 yılından bu güne harç ücretlerinin alınması uygulamasına uygulanmıyor. Üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarının azaltılması için alınan bu karara göre birinci öğretim süresi içinde eğitimlerini henüz tamamlayamayanlar ve ikinci öğretim öğrencilerinden harç ücreti alınmasına ise hala devam ediliyor.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzası ile bu harç ücretlerine yeni bir güncelleme geldi.

Yayımlanan karara göre; üniversite öğrenim ücreti katkı paylarına zam yapıldı. Öğrencilerin üniversite...