15 / 05 / 2024

İkinci Türkiye - İran Forumu ne zaman

İkinci Türkiye - İran Forumu ne zaman

İkinci Türkiye - İran Forumu, 26-27 Aralık 2015 tarihinde Tahran’da gerçekleştirildi. Forumda ‘Sektörel ve Finansal Derinleşme için Fırsatlar’ ana teması üzerine odaklanıldı.

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Türkiye'nin en hızlı büyüyeni Gintek İnşaat oldu!

TOBB, Türkiye'nin 2016-2018 yıllarında en hızlı büyüyen 100 şirketini belirledi. Listede ilk sırada yüzde 4 bin 357 büyüme yaşayan Gintek İnşaat aldı. İkinci sırada yüzde 2 bin 723 büyüyen FS Dış Ticaret olurken, Profen Savunma ve Güvenlik Teknolojileri yüzde 2 bin 494 büyümeyle üçüncü sırada oldu.

Türkiye'nin en çok konut satılan bölgesi oldu!

Merkez Bankası’nın Ekim 2020 Türkiye Konut Fiyat Endeksi’ne (KFE) göre, konut fiyatlarında son bir yılda yüzde 41.8’lik artış ile Batı Akdeniz Bölgesi, Türkiye’de en çok artış yaşanan bölge olarak açıklandı. İkinci sıraya yüzde 39.6’lık artışla Aydın-Denizli- Muğla bölgesi yerleşti. 

Türkiye İMSAD 35. Gündem Buluşmaları 23 Haziran'da! 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 35. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Toparlanma mı? İkinci Dalga mı?’ başlığıyla Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirecek.

Türkiye genelinde 120 lüks otel açılacak!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği İkinci Başkanı Hasan Erdem, otel yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 120 yeni otelin bu yıl hizmete gireceğini ifade eden Erdem, otel sayısının 627'ye yükseleceğini belirtti.

İSO, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'nu açıkladı!

İstanbul Sanayi Odası (İSO), 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın 2016 yılı sonuçlarını açıkladı.

İSO, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'nu açıkladı!

İstanbul Sanayi Odasının (İSO) "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2015 yılı araştırmasında ilk sırayı Emas Makina aldı.

Önder Halisdemir, İkinci Vatan Türkiye Programı'nı anlattı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir İkinci Vatan Programı ile ilgili makale yazdı. İkinci Vatan Türkiye Programı nedir. İşte programın detayları..

İkinci Türkiye - İran Forumu gerçekleştirildi!

İkinci Türkiye - İran Forumu, 26-27 Aralık 2015 tarihinde Tahran’da gerçekleştirildi. Forumda ‘Sektörel ve Finansal Derinleşme için Fırsatlar’ ana teması üzerine odaklanıldı.

Kentsel dönüşüm Türkiye'yi dönüştürecek!

Ticaret Odası'nın düzenlediği; 'Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı' eğitim programında Kentsel Dönüşümün, Türkiye'yi dönüştürecek 'büyük bir fikir' ve 'İkinci kurtuluş savaşı' olduğu vurgulandı.

Yıkılan Gazze camilerini Türkiye Diyanet Vakfı yeniden inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, "Vakfımız bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100'ün üzerinde cami ve eğitim binası yapmıştır. 2 milyar lira tutarında cami projesi hayata geçirilmiştir" dedi.

Vefa, Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine girdi!

Vefa Holding'in açıklamasına göre, Vefa Prefabrike Yapılar, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) her yıl yayınladığı "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde 214. sırada yer aldı.

Türkiye Noterler Birliği gayrimenkul satışında yetki istiyor!

İkinci el araç işlemlerini yürüten noterler, Avrupa ve Amerika'da olduğu gibi gayrimenkul satışlarında da yetki istiyor. Türkiye Noterler Birliği, AB'ye uyum için değişim harekatı başlattı...

İkinci Türkiye - İran Forumu ne zaman Haberi

İkinci Türkiye - İran Forumu ne zaman

İkinci Türkiye - İran Forumu, 26-27 Aralık 2015 tarihinde Tahran’da gerçekleştirildi. Van Valiliği, DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) stratejik partnerliği ve T.C. Dışişleri Bakanlığı desteği ile TASAM (Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi) ve IPIS (İran Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi) ev sahipliğinde düzenlenen 2. Türkiye - İran Van Forumu’nda ‘Sektörel ve Finansal Derinleşme için Fırsatlar’ ana teması üzerine odaklanıldı. Toplantı’ya, Türkiye ve İran’dan sektör temsilcileri, valiler, düşünce ve kanaat önderleri, sivil toplum ve düşünce kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler, parlamento üyeleri, çeşitli seviyelerde protokol temsilcileri, gözlemci diplomatik misyon temsilcileri ve ilgili uzmanlar ile medya temsilcileri katıldılar.


1. Bu çerçevede ‘Uluslararası ve Bölgesel Düzeyde Son Gelişmeler: Genel Bakış’, ‘İşbirliği Perspektifleri: Petrol, Gaz ve Petrokimya Ürünleri’, ‘Yaptırımlar Sonrası Dönemde İşbirliği: Finans, Ticaret...