11 / 05 / 2024

İklim krizi konut alma kriterlerini değiştirdi mi

İklim krizi konut alma kriterlerini değiştirdi mi

Sel felaketleri ve yıkıcı sonuçlarının ardından iklim krizi gerçeği karşımıza çıktı. Peki iklim krizi konut alma kriterlerini nasıl değiştirdi?

Konut krizi siyasi mesele oldu: Emlak fiyatları yüzde 47 arttı, gençlerin aile evinden ayrılma yaşı yükseldi!

Avrupa'da uzun yıllardır artan konut krizi artık siyasi bir mesele oldu. Yapılan araştırmalara göre gençlerin aile evinden ayrılma yaşı da arttı. Bazı ülkelerdeki çiftler, ayrılsalar da birlikte oturmak zorunda kalıyor. The Guardian, AB ülkelerindeki krizin etkilerini açıkladı.

Avrupa'daki konut krizi Z kuşağını endişelendiriyor! Ev fiyatları yüzde 47 kiralar yüzde 18 arttı!

Avrupa'da yaşanan konut krizi Yunanistan'dan Almanya'ya, Hollanda'dan Portekiz'e, Fransa’dan Britanya'ya kadar ciddi bir şekilde hissediliyor. Konut fiyatları ve kiralar yükselirken, yaşanan durum da Z kuşağını endişelendiriyor.

Konut krizi kapıda mı? 

Konut sektörü son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Doç.Dr. Soner Gökten yaptığı paylaşımda Türkiye'nin müthiş bir servet transferi yaşadığını ve takiben müthiş bir konut krizi yaşayacağını söyledi. 

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

Depremin etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da konut krizi devam ediyor. Yüksek kiralar vatandaşı zor durumda bırakırken kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Giderek büyüyen konut ve barınma krizi kamuoyunun gündeminden düşmezken haftalığı 6 bin TL olan çadır adeta pes dedirtti. 

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Konut krizi büyüyor! Sosyal medyada paylaşılan ilan büyük tepki çekti!

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve konut krizi giderek büyürken benzer bir durum uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Kanal İstanbul güzergahındaki projesinde kura krizi çıktı. İşte Arnavutköy Yenişehir Evleri'ndeki kura krizi ile ilgili detaylar...

Çin'de konut krizi: Konut fiyatlarındaki durgunluk sürüyor!

Çin'de gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardakİ düşüşle birlikte konut fiyatlarındaki durgunluk devam ediyor.

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

Ülkemizde konut ve kira krizi git gide büyüyor. 2020'de başlayan pandemi süreciyle başlayan daha sonra kur artışının da etkileriyle yükselişi hız kazanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi! Yüzde 200 zam şok etti! Dava açılabilir mi? 

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi resmen başladı. Peki fahiş aidatlar için dava açılabilir mi? İşte maliklerin hakları...

İklim krizi konut alma kriterlerini değiştirdi mi Haberi

İklim krizi konut alma kriterlerini değiştirdi mi

Sel felaketleri ve yıkıcı sonuçlardan sonra iklim krizi gerçeği de karşımıza çıktı. Peki iklim krizi konut alma kriterlerini nasıl değiştirdi? İnsanlar araba veya ev alırken karbon ayak izi sorgulaması yapacak mı?

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) üyesi, MTC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Togay Cömert konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu kaçınılmaz” şeklinde konuştu. Cömert şunları söyledi: “Bugün artık yeni bir inşaat anlayışını konuşma zamanı. Özellikle ülkemizde son dönemde yaşanan orman yangınları ve sel felaketi tüm dünyayı etkileyen iklim krizi konusunda geldiğimiz noktanın özeti. Artık, bahane üretme şansımız yok. Bütün sektörler, hepimiz harekete geçmek zorundayız. Elbette inşaat da büyük sorumluluk üstlenmesi gereken sektörlerin başında geliyor. Çevreye duyarlı, yeşil binaları planlamalıyız. İnşaat’ta...