29 / 04 / 2024

ilave imar planı

ilave imar planı

İmar planı, 1/50000, 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 ölçeklerde yapılır. Nüfusu 10000`i asmış olan yerleşim birimlerinde yapılması gerekli olan bilimsel bir çalışmadır. İmar planı türleri nelerdir?

İmar planı kaça ayrılır?

İmar planı kaça ayrılır? İmar planı; nazım imar planı, uygulama imar planı, çevre düzeni planı, mevzi imar planı, parselasyon planı, ilave imar planı ve koruma amaçlı imar planı olarak 7'ye ayrılıyor..

Revizyon imar planı!

Nazım ve uygulama planlarının yenilenmesi revizyon imar planı anlamına geliyor. Peki revizyon imar planı nasıl hazırlanır? Yanıtı haberimizde...

Bingöl'ün ilave imar planları iptal edildi!

Bingöl Belediyesi, bir önceki meclis toplantısında onanan ilave imar planının iptal edildiğini açıkladı.

Bingöl'de ilave imar planı onaylandı!

Bingöl Belediye Meclisi tarafından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce hazırlanan ilave imar planı onaylandı. Kararla birlikte Bingöl-Diyarbakır çevre yolunun yaklaşık 150 metre altı ile Berti kavşağından Havaalanı kavşağına kadar olan alan imara açıldı.

Trabzon'da 8 ilçenin imar planı onaylandı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 8 ilçenin 1/5000 ölçekli revizyon ve ilave nazım imar planının onaylandığını bildirdi.

İzmir Kuzey Kentsel Gelişme Alanı yeni imar planı askıda!

Kuzey Kentsel Gelişme Alanı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonunun, planın uygulanamaması gerekçesiyle yeniden hazırlanan ilave imar planı askıya çıkarıldı...

Beyoğlu İstiklal Mahallesi riskli alan imar planı askıda!

İstanbul Beyoğlu İlçesi, İstiklal Mahallesi sınırları içerisinde yer alan riskli alana ilişkin ilave nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

TOKİ İzmir Narlıdere imar planı askıda!

TOKİ'ye ait İzmir Narlıdere'de bulunan arsanın 1/1000 ve 1/5000 ölçekli ilave uygulama ve nazım imar planı askıya çıkarıldı...

Nevşehir'de ilave ve revizyon imar planı askıda!

Nevşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Nevşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında, 34 sayılı karar ile yapılması kararlaştırılan Nevşehir İli Merkez İlçe İlave ve Revizyon imar Planı askıya çıkartıldı.

Manisa Sarıgöl'e yeni imar planı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya Sarıgöl ilçesi sınırları içinde 1/5000 Ölçekli Revizyon, ilave nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon ilave uygulama imar planı hazırlancak.

Çankaya Beytepe imar plan notu değişikliği askıda!

Ankara Çankaya İlçesi Beytepe Mahallesinde bulunan 29350 ada 1 parsel ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına bir adet plan notu ilave edilmesine ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı.

İlave imar planı nasıl yapılır?

İlave imar planı; mevcut imar planının gelişme alanları açısından ihtiyaca cevap vermediği hallerde yapılan planlar olarak biliniyor. Peki, ilave imar planı nasıl yapılır?

Kastamonu İnebolu Liman alanı imar planı onaylandı!

Kastamonu İnebolu İlçesi, Camikebir mahallesindeki İnebolu Liman alanı için, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan 1/5.000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1.000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planı onaylandı.

İlave imar planı nedir?

Mevcut imar planının gelişme alanları açısından ihtiyaca cevap vermediği hallerde ne yapılır? İlave imar planı nedir? İlave imar planı nasıl yapılır? İşte, İlave imar planı esasları..

Bodrum Bitez imar planı askıya çıktı!

9 Ocak'ta bakanlık tarafından onaylananMuğla Bodrum ilçesine bağlı Bitez bölgesi 1/1000 ölçekli koruma amaçlı revizyon ve ilave uygumala imar planı düzeltilen şekliyle bugün askıya çıktı.

ilave imar planı Haberi

ilave imar planı

İmar planları insan, toplum, çevre ilişkilerinde kişi ve aile mutluluğu ile toplum hayatını yakından etkileyen fiziksel çevreyi sağlıklı bir yapıya kavuşturmak, yatırımların yer seçimlerini ve gelişme eğilimlerini yönlendirmek ve toprağın koruma kullanma dengesini en rasyonel biçimde belirlemek amacıyla hazırlanıyorlar.


Peki imar planı türleri nelerdir?


Nazım İmar Planı


Onaylı halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olan, varsa bölge ve çevre düzeni planlarına uygun olarak hazırlanan ve arazi parçalarının; genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge tiplerini, bölgelerin gelecekteki nüfus yoğunluklarını, gerektiğinde yapı yoğunluğunu, çeşitli yerleşme alanlarının gelişme yön ve büyüklükleri ile ilkelerini, ulaşım sistemlerini ve problemlerinin çözümü gibi hususları göstermek ve uygulama imar planlarının hazırlanmasına esas olmak üzere 1/1000 veya 1/5000 ölçekte düzenlenen, detaylı bir raporla açıklanan ve raporu ile bir bütün olan plandır.


Uygulama...