30 / 04 / 2024

ilginç mimariler

ilginç mimariler

Dünyanın en dar evi Polonya'nın başkenti Varşova'da iki binanın arasında yer alıyor. Bu 'imkânsız ev'in dışarıdan genişliği sadece 152 cm. İşte bu ilginç mimarinin öyküsü...

İslam Memiş’ten gram altında korkutan uyarı: ‘Çok ilginç şeyler oluyor!’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın konusunda vatandaşları bir kere daha uyardı. Memiş, "Gram altında makas aralığı 10 lira, 40 liralık makas oluşuyor, işçilikler yavaş yavaş artmaya başladı. Çok ilginç şeyler oluyor" dedi.

Büyük depremlerin ardından çok ilginç olay! O göl nasıl oluştu?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri ile Hatay merkezli depremlerin fay hattı üzerindeki incelemelerini tamamlayan Maden Tetkik Arama (MTA) ekipleri, bölgedeki ilginç bir gelişmeyi böyle aktardı.

Beklenen depremle ilgili İstanbul için çok ilginç öneri!

Türkiye’yi vuran ve 11 ilimizde büyük can kayıpları ile hasarlara neden olan felaket sonrası, 7,5 büyüklüğündeki olası deprem için dikkatlerin yoğunlaştığı İstanbul’la ilgili çok ilginç bir öneri geldi.

Uzmandan, küçük yatırımcıya çok ilginç tavsiye! Cebinizde 100 TL bile olsa bunu yapın!

Bugünlerde herkes parasından para kazanmasa da, elindekini enflasyona karşı korumak için sürekli araştırma yapıyor. Uzmanlar da bu konuda yatırımcılara çeşitli yollar gösteriyor. İşte bu uzmanlardan biri de en küçük yatırımcıya çok ilginç bir tavsiyede bulundu: Cebinizde 100 lira bile olsa bu yatırı

Türkiye’deki kripto para sektörüyle ilgili çok ilginç veriler ortaya çıktı!

Bu sene yaşadığı şiddetli dalgalanmalarla dünya genelinde birçok yatırımcının hızla uzaklaştığı, bazılarının ise çok temkinli yaklaştığı kripto sektörüyle ilgili yapılan araştırmada ilginç veriler ortaya çıktı.

PlayStation 6 hakkında ilginç bilgiler! Hemen buraya bakın! 25 Kasım 2022 PlayStation 5 fiyat listesi...

Microsoft soruşturması ilginç bilgileri gün yüzüne çıkardı. Veriler, PlayStation 6 muhtemel çıkış tarihini içeriyor.

Dul kadınlara konut desteği! Ancak ilginç bir şart var...

Eşi vefat eden kadınlara konut desteği verilecek ancak destekten kadınların yararlanılabilmesi için ilginç bir şartın olduğu ortaya çıktı.

Yiğit Bulut'tan ilginç çıkış: Malınızı ucuza kaptırmayın

Avrupa Birliği'nden 1 milyon kişini kışı geçirmek için Türkiye'ye geleceğini iddia eden Yiğit Bulut'tan ilginç bir paylaşım geldi.

Yatırımcılar nefesinizi tutun! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak

Yatırımcılar dikkat! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak Amerika'da enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler bu sefer de yurtiçi piyasalara çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 21 Temmuz'da vereceği faiz kararı çok şey ifade edecek.

Enflasyon rakamlarıyla baş edemeyen TÜİK’ten ilginç hamle

Türkiye İstatistik Kurumu bu ay itibarıyla enflasyon verileri içinde madde sepeti yayınlamayı durdurdu. Mayıs enflasyon verileri içinde madde fiyatları yer almadı. Fiyat listesinin yayınlanmamasına gerekçe olarak ise ilginç bir açıklama yapıldı.

MİT'ten ilginç iş ilanı! İşte MİT'te çalışmanın koşulları

Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) yapılan açıklamada kuruma personel alınacağı bildirildi. MİT'in resmi internet sitesinde paylaşılan ilginç iş ilanında “Peşindeyiz ve seni iyi tanıyoruz” sloganı dikkati çekti.

Kentsel dönüşüm anlaşmazlığına ilginç çözüm! 

İstanbul Kadıköy'de kentsel dönüşüm anlaşmazlığında hak sahibine ilginç bir teklif sunuldu. Dönüşüm kapsamında bulunan dairede sadece yüzde 2 payı bulunan Iryna Sıdun’a payı karşılığı olan 17 bin 500 lira yerine daire verilmesi yönünde karar alındı.  

Taşyapı ve ünlü yönetmenin alacak davasında ilginç karar çıktı!

İki reklam filmi için 200 bin dolarlık anlaşma yapan Taşyapı İnşaat A.Ş. ile yönetmen Sinan Çetin arasındaki alacak davasında ilginç bir karar verildi. İstinaf mahkemesi tarafından Çetin’in hazırlayacağı yemin metnini inşaat şirketi yetkilisinin mahkeme huzurunda okuması kararı alındı.

ilginç mimariler Haberi

ilginç mimariler

Dünyanın en ince evi Polonya'nın başkenti Varşova'da iki binanın arasında yer alıyor.


2009 yılında Polonyalı tasarımcı Jakub Szczesny Chlodna Caddesi 22 numaradaki iki evin arasındaki kullanılmayan boşluğu ilk gördüğünde oraya bir şey inşa etmesi gerektiğini hissetmişti.


Szczesny, özgün bir mimari proje olarak Varşova'da bulunan iki bina arasında inşa edilmek üzere daracık bir ev tasarladı.


Chlodna 22 ve Zelazna 74 binaları arasında inşa edilecek ve başlangıçta "imkansız ev" olarak isimlendirdiği evin dışarıdan genişliği 152 cm iken iç genişliği 72 cm ile 133 cm arasında...