06 / 05 / 2024

ilk asansör

ilk asansör

1971 yılında su ile çalışan dünyanın en eski asansörü İstanbul'da bulunuyormuş. İnşa tarihi 1900 yılına dayanan asansör, Memduh Paşa tarafından, yıkılmış bir köşk arazisi üzerine yaptırılmış.

MULTI asansör sistemi mimariyi etkileyecek!

MULTI asansör sistemi, geleneksel asasör kalıbını değiştiriyor. MULTI asansör ile sadece yukarı-aşağı değil, başka yönlere götürebilecek. Sistemin ilk müşterisi Avrupalı mimari firması OVG olacak.

Ümraniye Belediyesi'nden asansör muayene hizmetleri birimi!

Ümraniye Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan asansörlerin periyodik kontrol faaliyetlerini artık kendi içinde kurduğu “Ümraniye Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Asansör Muayene Hizmetleri” birimi ile yapacak ve bu hizmet Türkiye’de ilk defa Ümraniye Belediyesinde uygulanacak.

Boss Asansör bu yıl yüzde 20 büyüme planlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına odaklanan Boss Asansör, bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor. 2015'te yüzde 8 büyüme hedeflerini aştıklarını bildiren Abdurrahman Aksöz, bu yılın ilk çeyreği verilerine bakarak, yıl sonu hedeflerini yakalayacaklarını öngördükler

Avrasya Asansör Fuarı 20-23 Nisan'da!

Dünya Asansör Sektörü 20 - 23 Nisan 2016 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de buluşuyor. Avrasya Asansör Fuarı; CNR Holding kuruluşlarından ITF-İstanbul Fuarcılık A.Ş. organizasyonuyla CNR EXPO ,İstanbul’da 2.kez düzenleniyor.

Thoth Technology'den 20 kilometrelik uzay asansörü!

Thoth Technology, tasarladığı 20 kilometre yüksekliğindeki kule ile ‘uzay asansörü’ projesinin ilk adımlarını attı. Uzaya erişim, turizm ve iletişim için kullanılması planlanan ‘uzay asansörü’nün, uzaya çıkış maliyetini 3 kat düşürmesi bekleniyor.

1997 yılında Karaköy'den Kuledibi'ne asansör!

1997 yılında İstanbul'da bir ilk gerçekleşecekmiş ve Karaköy'den Galata Kulesi dibindeki Residence adlı otel için asansör yapılacakmış. Karaköy ile Galata, Tünel benzeri asansör ile birbirine bağlanacakmış.

Edirne'deki binaların ilk üç katında asansör kullanılmayacak!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Valilik toplantı salonundaki, "Asansör Yerine Merdiven Kullanalım Projesi"nin tanıtımında, Edirne Valiliğinin, sağlıklı bir toplum için yürüttüğü projelere bir yenisini eklediğini söyledi.

Torun Center asansör kazası davası bugün!

Torun Center asansör kazası davasının ilk duruşması bugün görülecek. 4'ü tutuklu 25 sanık hakim karşısına çıkacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma salon yetersizliği nedeniyle adliyenin en büyük salonunda yapılacak.

Torun Center asansör kazası davasında ilk duruşma 24 Aralık'ta!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Şişli'de yer alan Torun Center projesinin inşaatında 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin açılan davanın ilk duruşması 24 Aralık'ta gerçekleşecek...

Torun Center asansör kazası davasının ilk duruşması 24 Aralık'ta!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Şişli'de yer alan Torun Center projesinin inşaatında 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin açılan davanın ilk duruşması 24 Aralık'ta gerçekleşecek...

Asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda kontrol yapılması gerekiyor. Peki, asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Asansör Fuarı CNR Expo'da başladı!

Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı CNR Expo Yeşilköy'de bugün başladı. Asansör Fuarı, 28 Eylül 2014 Pazar gününe kadar sürecek. Avrasya Asansör Fuarı'na 30 bin profesyonelin katılımı bekleniyor.

ilk asansör Haberi

ilk asansör

Su ile çalışan dünyanın en eski asansörü İstanbul'da bulunuyor.

  BİR eşi Fransa'nın Lyon şehrinde bulunan ve dünyada başka eşi olmayan tarihi asansör, Kuruçeşme semtinde, 70 yaşında ihtiyarlığı ile baş başa kalmış.


  İnşa tarihi, 1900 yılına dayanan asansör, devrin ünlü kişilerinden Memduh Paşa tarafından, şimdi yıkılmış bir köşk arazisi üzerine yaptırılmıştı. Kuruçeşme sırtlarındaki bir kaynaktan temin edilen su kuvveti ile çalışan asansör, üç kademeli görünüşteki arazinin tabanından üst kısmına rahat çıkmak amacıyla kullanılıyordu. 


  Yüksekliği yirmi metreyi bulan asansör, uzun yıllar kademeler üzerindeki evlere bağlantıyı temin ettiği gibi, Birinci Dünya Savaşı sırasında hastane olarak kullanılan köşkteki Alman askerleri de tepeye taşıyarak doya doya Boğaz'ı seyretmelerini sağlamıştır. 

  Bakımsızlık yüzünden bugün harabeye dönen asansör içinde, çocuklar saklambaç oynamaktadırlar.

  Asansörün dış duvarları üzerinde, Grek...