06 / 05 / 2024

İlk belediyenin binası restore edildi

İlk belediyenin binası restore edildi

Osmanlı Devleti’nin Fransız modelini örnek alan ilk belediyesi olarak 1858 yılında, 6. Daire ismiyle kurulan Beyoğlu Belediyesi’nin, II. Abdülhamid döneminde inşa edilen binası restore edildi.

Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!

2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmesinin ardından pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiraladı. Şimdi de fahiş kiralar sebebiyle mülk sahipleriyle davalık oluyorlar. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuyu Meclis'e taşıdı. 

Eyüpsultan Belediyesi, eski belediye binasını Hazine'ye devretti!

Eyüpsultan Belediyesi, vergi borçlarını ödeyebilmek için eski belediye binasını Hazine'ye devretti. Arazinin ve belediye binasının değerlerinin, belediyenin borcundan fazla olması sebebiyle maliye hazinesine ait araziler takas edildi.

Eyüpsultan Belediyesi borçlarına karşılık belediye binasını devretti!

Eyüpsultan Belediyesi vadesi geçmiş vergi borçlarına karşılık tescilli eski belediye binasını hazineye devretti. Belediyenin 14 milyon 938 bin TL'lik vergi borcu silindi.

Edremit Belediyesi Akçay hizmet binası kamulaştırıldı!

BALIKESİR'in Edremit ilçesinin Akçay mahallesindeki kiralık hizmet binası, kamulaştırılarak belediye mülküne dönüştürüldü.

İzmit'teki Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı'na verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, İzmit’te bulunan ve mülkü büyükşehir belediyesine ait olan Pembe Köşk binası 10 yıl süre ile Ensar Vakfı’na verildi. Karara CHP Grubu muhalefet şerhi koyarken AKP'li Başkan Tahir Büyükakın “Sahip çıkıyoruz” dedi. 

Şanlıurfa'da bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi mecliste!

Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesinde hasta yakınları misafirhanesi olarak kurulacağı söylenen bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihalesi yapıldı!

Ankara'da Ulus 100. Yıl Çarşısı binasının yıkım işi ihalesi tamamlandı. İhalenin Belediyenin sosyal medya hesaplarından ve ABB TV'den canlı olarak yayınlandı.

Binasını kendisi yenileyen desteklensin!

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, art arda yaşanan depremler sonrası kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yaptığı değerlendirmede, “Kentsel dönüşümü hızlandırmak adına binasını kendi imkânları ile yaptırmak isteyen mülk sahiplerinden KDV alınmasın" dedi...

Zeytinburnu Belediyesinin tarihi binası açıldı!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zeytinburnu Belediyesinin tarihi binasının açılış törenine katıldı.Kurtulmuş, tarihi binanın bir kültür merkezi haline dönüşmesinin ve belediyenin başkanlık temsil makamının burada bulunmasının önemli olduğunu söyledi.

Didim Belediye binası icradan satışa çıkarıldı!

Önce ruhsat verip ardından ruhsatı iptal ederek mağdur edilen Nehirsan İnşaat’a zararlarının tazmini için ödemesi gereken 1 milyon 405 bin lirayı ödemeyen CHP’li belediyenin belediye hizmet binası icradan satılığa sunuldu. 

Akdeniz Belediyeler Birliği'nin binası Kepez'e taşınacak!

Kepez'de yükselecek Kepez Belediye Meclisi toplantısında, çeşitli şehirlerde 62 belediyenin üyesi olduğu Akdeniz Belediyeler Birliği'nin (AKBB) yeni hizmet binasının Kepez'e taşınması karar için alındı.

Antalya Büyükşehir'in hizmet binası yenileniyor!

Yapımına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ilk başkanlığı döneminde başlanan ve önceki yönetimce adeta çürümeye terk edilen Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası, yine Menderes Türel tarafından yeniden belediyenin ve halkın kullanımına kazandırılıyor.

İzmit Durhasan hizmet binası yenileniyor!

İzmit Belediyesi tarafından Durhasan’daki hizmet binası elden geçiriliyor. Belediyenin Etüt ve Proje Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, 3 katlı bina komple bakım ve onarımdan geçiriliyor.

İlk belediyenin binası restore edildi Haberi

İlk belediyenin binası restore edildi

Osmanlı Devleti’nin Fransız modelini örnek alan ilk belediye oluşumu olarak 1858 yılında, 6. Daire ismiyle kurulan Beyoğlu Belediyesi’nin, II. Abdülhamid döneminde inşa edilen binasının son restorasyonu tamamlandı.



1879-1883 yılları arasında İtalyan mimar Giovanni Battista Barborini’nin tasarımıyla inşa edilen bina, daha önce de birçok kez restore edilmişti. 2012 yılında başlatılan son restorasyon sırasında, ana binanın iki yanına güncel bir stil amaçlanarak yapılmış ek binalar inşa edildi, ana binanın üst bölümüne de ek binalarla aynı stilde bir bölüm yapıldı.



Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, restorasyonla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Binanın üst tarafı, 1900’lerin başında bir restorasyon görmüş, ancak eskinin devamı şeklinde yapılmış, o doğru bir üslup değil. Binanın stilini, ana binanın üzerindeki restorasyonda korumak, böylece ana binayı ön plana çıkartmak istedik.”  ...