17 / 05 / 2024

İlk çip fabrikası temel atma töreni

İlk çip fabrikası temel atma töreni

İlk çip fabrikasında temel atıldı. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Türkiye’nin elini kolunu bağlayan iplerden birini daha kestiklerini belirterek, ürün bağımsızlığını sağlamaya yönelik önemli adımlardan birisinin atıldığını vurguladı.

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

Brisa ikinci fabrikasını Aksaray'da açacak!

Brisa; ikinci fabrikasını Aksaray’da açmaya hazırlanıyor. Genel Müdür Yiğit Gürçay, “Bu 300 milyon dolarlık bir yatırım. İlk etapta bu yıl için 140 milyon dolar haracayacağız. İstihdam sağlamaya başladık” dedi.

Gebze'ye çip fabrikası kurulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Kurulu’nda, çip fabrikası kurulmasının kararlaştırıldığını belirtti..

Gebze'de çip fabrikası kuruluyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "TÜBİTAK Bilim Kurulunda, çip fabrikası kurulmasıyla ilgili sürecin başlatılması karara bağlandı" şeklinde konuştu.

Ege Cansen: İnşaat sanayinin atıdır yüklenmeyelim!

Bir süredir, "sanayi mi - inşaat mı" tartışması var. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da tartışmaya katıldı. İktisatçı Ege Cansen'e göre inşaata eleştiri yanlış. Cansen, "İnşaat aslında sanayinin atıdır. Adama çip fabrikası kur zarar et, diyemezsin. Makro

Ege Cansen: İnşaat, sanayinin atıdır!

İktisatçı Ege Cansen'e göre inşaata eleştiri yanlış. Cansen, "İnşaat aslında sanayinin atıdır. Adama çip fabrikası kur zarar et, diyemezsin. Makro dengeleri tuttur, gerisi piyasanın işidir." dedi...

İpekiş Fabrikası'nın bulunduğu alana termal tesis yapılacak!

Bursa Atatürk Stadyumu'nun yıkılıp yerine meydan yapılması yönündeki karar, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanarak yürürlüğe girdi. İpekiş Fabrikası'nın bulunduğu alanda da mülk sahibince termal tesis inşa edileceğini söylendi.

İlk çip fabrikasının temeli atıldı!

Milli Savunma Bakanı Yılmaz "Kurulacak fabrikayla Türkiye'nin elini kolunu bağlayan iplerden birini daha kesiyoruz. Türkiye düne göre bir adım daha özgür, bir adım daha güçlü, bir adım daha kendine güvene sahip olacak"

Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli atıldı!

İlk çip fabrikasında temel atıldı. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Türkiye’nin elini kolunu bağlayan iplerden birini daha kestiklerini belirterek, ürün bağımsızlığını sağlamaya yönelik önemli adımlardan birisinin atıldığını vurguladı.

Aselsan Türkiye'de çip fabrikası kuruyor!

Aselsan Türkiye'de çip fabrikası kuruyor. Savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için Türkiye'nin ilk çip fabrikası kuruluyor. Aselsan ve Bilkent Üniversitesi ortaklığındaki fabrikanın temeli yarın atılacak

Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli atılıyor!

Savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için Türkiye'nin ilk çip fabrikası kuruluyor. Aselsan ve Bilkent Üniversitesi ortaklığındaki fabrikanın temeli yarın atılacak..

Türkiye'nin ilk çip fabrikası kuruluyor!

ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında kurulan haberleşme ve enerji sektörleri için bir saç telinden daha ince ve dayanıklı malzemelerin üretileceği Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli 23 Aralık 2014 Salı günü, düzenlenecek törenle atılacak.

Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli salı günü atılacak!

ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında kurulan savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için bir saç telinden daha ince ve dayanıklı malzemelerin üretileceği Türkiye'nin ilk çip fabrikası 23 Aralık 2014 Salı günü, düzenlenecek törenle atılacak

İlk çip fabrikası temel atma töreni Haberi

İlk çip fabrikası temel atma töreni


ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında kurulan şirket, Türkiye’de ilk kez ticari çip üretimi yapacak fabrikasının temelini attı. “AB-MikroNano” adı verilen ortak şirket, Bilkent bünyesindeki Cyberpark tekno parkta inşa edilecek fabrikada, savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri başta olmak üzere her türlü programlanabilir elektronik sistemleri kullanan ürünlerde kullanılabilecek, stratejik öneme haiz GaN (Galyumnitrit) temelli çipler üretecek. AB-Mikro- Nano çip fabrikası temel atma törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, SSM Musteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Canpolat ve çok sayıda yetkili katıldı. Çip fabrikasının üretime başlamasıyla, Türkiye’nin, hava savunma radarı, elektrikli araba, yüksek hızlı tren ve 4G/5G cep telefonu sistemleri gibi stratejik teknolojiler üretebilen dünyanın dört ülkesinden biri olacak....