09 / 05 / 2024

illere göre Taşıt sayıları

illere göre Taşıt sayıları

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) verilerine göre nüfusa oranla illerin motorlu kara taşıtı sayılarına göre yapılan sıralamada ilk sırada Muğla, son sırada ise Hakkari yer alıyor.

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

Merkez Bankası'nın "sıkılaşma" adımları hakkında konuşan İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücrette ara zam konusunu da değerlendirdi ve tüm iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığının altını çizdi. Peki asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? İşte o açıklama..

400 bin TL ile taşıt kredisi! Otomobil alacaklara 48 ay vade ile kredi verilecek! 

Otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşlar için, uygun kredi imkanları araştırılmakta. Buna göre, Halkbank'ın sunduğu taşıt kredisi olanakları da vatandaşlara cazip geliyor. 400 bin TL gibi bir miktar için Halkbank'ın sunduğu faiz oranları ve vade ve geri ödeme seçenekleri sunuluyor. 

Otomobil alacaklara Halkbank  ve Vakıfbank'tan taşıt kredisi imkanı!

Otomobil almak isteyen vatandaşlar için taşıt kredi miktarlarını ve ödeme seçeneklerini sürekli araştırıyorlar. Buna göre, Halkbank  ve Vakıfbank'ın sunduğu kredi imkanları ve vade ve ödeme seçenekleri vatandaşların dikkatini çekiyor. 

Otomobil alacaklara 350 Bin TL taşıt kredisi imkanı!

Otomobil satın almak isteyen vatandaşlar taşıt kredisi imkanlarını sürekli araştırıyorlar. Buna göre, 350.000 Türk Lirası taşıt kredisi Halkbank’tan kaç TL taksit ile veriliyor?

350.000 TL taşıt kredisi, 4 yıl vadeli uygun faizli nasıl ödersiniz? Bankaların faiz oranları ve taksitleri...

Araç sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için, bankaların sunduğu taşıt kredileri büyük önem taşımaktadır. Buna göre, özel bankaların 4 sene vadeli, 350.000 Türk Lirası tutarındaki taşıt kredileri ve hesaplama, taksitleri neler? İşte haberin detayları...

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Bankalardan son dakika 2024 güncellemesi! İşte konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum!

Kredi faiz oranları vatandaşların gündemindekini yerini korurken, pek çok banka kredi faiz oranlarını güncelledi. Peki konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka faiz oranları...

ŞOK’ta dev indirim! taşınabilir şarj istasyonu 6 bin 699 TL’ye, blender 1.699 TL’ye, klimalı yastık 159 TL’ye düştü!

ŞOK, hafta sonu indirim furyasını yarın resmen başlatacak. Buna göre, taşınabilir şarj istasyonu 6 bin 699 TL’ye, blender 1.699 TL’ye, klimalı yastık 159 TL’ye düştü. İşte 4 Kasım 2023 ŞOK fiyat listesi...

Kasaplara göre et fiyatları fazla artmadı alım gücü düştü!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, üretici girdi fiyatları, enerji, işçilik ve kira maliyetlerinin arttığını belirterek, “Pandemiden bu yana et fiyatları yüzde 110 arttı. Diğer gıda maddelerine göre bu oran az. Aslında halkın satın alma gücü düştü” dedi.

15 Ekim'de herkes hesaplarını kontrol etsin! T.C. kimlik numarasına göre para yatırılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 15 Ekim tarihinde ilgili hesaplara 5 bin 98 TL yatıracak. Söz konusu ödemeler T.C. kimlik numarasına göre yapılacak.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Otomobil piyasasında büyük deprem! Taşıt kredisi faizleri piyasayı salladı! 

Merkez Bankası faiz oranlarını artırmasıyla taşıt kredileri de nasibini aldı. Araba almak isteyenlere ikinci darbe taşıt kredisinden geldi. İşte güncel taşıt kredisi faizleri...

2023 Eylül'de taşıt kredisi faizleri arttı: Araba almadan önce bilinmesi gerekenler neler?

2023 Eylül ayının gelmesiyle birlikte, politika faizinin artması bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını da güncelledi. Bu güncellemeler, otomobil hayali kuranları oldukça memnun etti. İşte Eylül 2023'te yayınlanan güncel taşıt kredisi oranları hakkında detaylar haberin devamında...

illere göre Taşıt sayıları Haberi

illere göre Taşıt sayıları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre nüfusa oranla illerin motorlu kara taşıtı sayılarına göre yapılan sıralamada ilk sırada Muğla, son sırada Hakkari yer alıyor. 


AA muhabirinin derlediği verilere göre, Türkiye'de motorlu kara taşıtı sayısı son 12 yılda 8 milyon 521 bin 956'dan yüzde 111 artarak 17 milyon 939 bin 447'ye ulaştı.


Motorlu kara taşıtlarında otomobil sayısı 2013 sonu itibariyle 9 milyon 283 bin 923'e ulaşırken trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtlarının yüzde 51'ini otomobil, yüzde 16,3’ünü kamyonet, yüzde 15,2’sini motosiklet, yüzde 8,7’sini traktör, yüzde 4,2’sini kamyon, yüzde 2,4’ünü minibüs, yüzde 1,2’sini otobüs, yüzde 0,2’sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturuyor.


Türkiye'de her bin kişiye 237 motorlu kara taşıtı düşerken, nüfusa göre illerin motorlu kara taşıtı sayılarına göre yapılan sıralamada Muğla ilk sırada, Hakkari ise...