20 / 05 / 2024

ILO engellendi

ILO engellendi

ILO'nun 83 yıllık geleneğine yasak getiren işverenler yüzünden ILO ilk kez bu yıl sendikal hak ihlalleri nedeniyle Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 'kara liste'ye alınan ülkeler açıklanamayacak

Yeşiloğlu Metal İnşaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşiloğlu Metal İnşaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Özcan tarafından kuruldu.

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

Kahramanmaraş depreminin işgücü piyasasındaki etkileri hakkında rapor yayınlayan ILO, afetten etkilenen Türkiye ve Suriye’deki yüzbinlerce çalışan için “acil destek” çağrısı yaptı.

Ilo Real Estate Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ilo Real Estate Danışmanlık Limited Şirketi Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Irek Safın tarafından kuruldu.

Çiloğlu Gayrimenkul Ve İnşaat Gıda İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiloğlu Gayrimenkul Ve İnşaat Gıda İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Ferit Çiloğlu tarafından kuruldu.

Yeni istihdam kapısı yenilenebilir enerjiden geldi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından hazırlanan bir çalışmada, tüm dünyada salgının etkileri ve büyüyen enerji sorunlarına rağmen yenilenebilir enerji alanında bir yılda dünya genelinde 700 bin istihdam artışı yaşandı.

Merkez Bankası talimatı vermişti! Doları olanlar asıl şimdi yandı

Merkez Bankası bankalardan döviz işlemlerini piyasanın likit olduğu saat 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilmesini istedi. Bankanın bu hamlesinin işe yaradığı ve TL'deki oynaklığın engellendiği iddia edildi. Merkez Bankası verim aldığı bu sistemi sürdürecek.

Tapuda 35 milyonluk vurgun Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'yle engellendi! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçmek amacıyla geçen sene Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını ve böylece 35 milyon liralık vurgunun önüne geçildiğini söyledi.

Kripto paralarda yükseliş başladı mı?

Kripto para piyasalarında yukarı yönlü hareketlerin 'ayılar' tarafından engellendiği belirtiliyor. Dogecoin'de ise yine Tesla kaynaklı artış yaşanıyor. Milyarder iş adamı Elon Musk, Dogecoin ile Tesla ürünlerinin alınabileceğini açıkladı. Shiba Inu de Dogecoin'i izliyor. Piyasanın en popüleri ise GL

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

15 milyon TL'lik arsa dolandırıcılığı, tapu memurları sayesinde engellendi!

Başkasına ait kimlik belgesiyle başkasına ait İstanbul Sultanahmet'teki arsanın satışını gerçekleştirmek isteyenler tapu memurları sayesinde yakayı ele verdi.

Gayrimenkulde değer hilesi otomasyon sistemiyle engellendi!

Türk vatandaşlığı alabilmenin koşullarından olan, 250 bin dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmak istemeyen yabancılar ile bazı değerleme uzmanlarının fazla değer gösterme hilesi, hayata geçirilen otomatik eksper atama yöntemi ile engellendi.

Güngören'de kentsel dönüşüm gerginliği!

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, Güngören'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarının İBB ve Mimarlar Odası tarafından engellendiğini dile getirdi.

15 Temmuz 1500 TL destek ödemesi hesaplara geçti mi?

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişimi, Türk Milleti'nin direnişi ile ülke genelinde yaklaşık 22 saat içinde engellendi. 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gazilerine destek ödemeleri yapılıyor.

ILO engellendi Haberi

ILO engellendi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 83 yıllık geleneğini ilk kez bu yıl bozarak, sendikal hak ihlalleri nedeniyle incelemeye aldığı ülkelere açıkladığı kara listeyi bu yıl yayımlayamayacak çünkü işveren ve hükümetlerin grev yasaklarını tartışmaya açmak istemiyor.


ILO Çalışma Konferansı'nda Türkiye’de oluşan havacılık işkolunda grevi yasaklayan kanunun gündeme getirileceği için 183 ülke işverenlerinin topluca hareket etmesiyle engellendi. Oysa Aplikasyon Komitesi’nin Türkiye ’nin de içinde olduğu 25 ülkeyi aldığı kara liste gündeme gelebilseydi Türkiye hükümeti de tartışılacaktı. Ancak işverenler yanlarında yer alan hükümet temsilcileriyle birlikte Aplikasyon Komitesi’nin 83 yıldır gündemine aldığı grev yasaklarının ILO’nun 87 sayılı sözleşmesinde yer almadığını ileri sürdü. İşverenlere göre 87 sayılı sözleşme nedeniyle Aplikasyon Komitesi’nin grevi tartışmaya yetkisi yok. Bu nedenle ILO Konferansı tıkandı ve şu an işçilerin grev hakkı...