02 / 05 / 2024

ILO standartları

ILO standartları

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu ile ILO'nun, inşaat işleriyle ilgili uluslararası standartları belirleyen 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'ni onaylayan Kanunu'nu onayladı...

Yeşiloğlu Metal İnşaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşiloğlu Metal İnşaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Özcan tarafından kuruldu.

Çiloğlu Gayrimenkul Ve İnşaat Gıda İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiloğlu Gayrimenkul Ve İnşaat Gıda İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Ferit Çiloğlu tarafından kuruldu.

Gamze İlgezdi'den AKM'nin dünya standartlarına göre yapılmadığı iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeni yapılan AKM'deki opera çukurunun dünya standartlarına göre yapılmadığını iddia etti. 

İSTEB-BEZE iş birliği ile emlakçılık standartları geliştirilecek!

İSTEB-BEZE işbirliği kapsamında, tüketicinin bilinçlendirilmesi; çağdaş, şeffaf ve güvenilir emlakçılık standartlarının geliştirilmesi ve bu konularda kamuoyu oluşturulmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek.

Emlakta standartları yükselten yasa çıktı!

Gayrimenkul danışmanlığında standartları belirlemek üzere uzun yıllardan bu yana beklenen yasa sonunda çıktı...

AVM'ler açılışa hazır! İşte yeni standartlar!

Normalleşme sürecinin hem gündelik hem de profesyonel yaşam açısından farklılıklar getirmesi beklenirken, bu süreçte AVM'lerde oluşacak yeni standartlar herkes tarafından merak ediliyor.

Gayrimenkul sektöründe standartlar artırılmalı!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, "Yüzyıllardır dört aşamalı döngüyle çalışan ekonomik döngünün iyileşme kısmına girdiğimizi düşünüyorum. Eğer sektörde standartları artırırsak bir daha ki döngüye daha kuvvetli gireriz" dedi...

Konut kredilerinde sıkı standartlar uygulanıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Banka Kredileri Eğilim Anketinde konut kredileri için uygulanan standartların aynı kaldığı, taşıt ve bireysel krediler için uygulanan standartlarda ise çok sıkı davranılmadığı sonucuna ulaşıldı…

Karaman'a UEFA standartlarında stat!

Karaman’da inşa edilen UEFA standartlarındaki stadyumun yüzde 50’si bitti. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yeni stadyumun Karaman’ın en büyük yatırımlarından biri olduğunu söyledi.

UEFA standartlarında 20 yeni stat inşa ediliyor!

Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, Euro 2024 adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. UEFA standartlarına sahip yaklaşık 20 stadın inşa edildiğini veya inşa edilme sürecinde olduğunu söyledi.

Yenişehir'de köylere Avrupa standartlarında modern binalar yapılıyor!

Yenişehir Belediyesi, tarafından köylere yapılan Avrupa standartlarında çok amaçlı binalar açılıyor...

Bursa'ya Avrupa standartlarında sanayi sitesi!

Bursa Yenişehir'de Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan Yenişehir Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Bursa'ya Avrupa standartlarında sanayi sitesi inşa ediyor.

Eylül ayında yeni inşaatlara yeni standartlar geliyor!

Emlak ve inşaat sektörüne Eylül ayından itibaren getirilecek olan yeni standartlar hem hayat kalitesinin yükseltilmesini hem de olası depremin yıkıcı etkilerinin azaltılmasını hedefliyor.

ILO standartları Haberi

ILO standartları

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu ile ILO'nun, inşaat işleriyle ilgili uluslararası standartları belirleyen 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'ni onaylayan Kanunu'nu onayladı. Kanunla sık sık ölümcül kazaların yaşandığı inşaat iskeleleri ve merpenlerine güvenlik kriteri geliyor. 


TEHLİKEDEN SAKINMA

Erdoğan'ın onayladığı kanuna göre, ulusal mevzuat, bir işçinin güvenliği ve sağlığı için yakın, ciddi bir tehlikenin olduğunu düşünmesi için haklı bir nedeni olduğunda, bu tehlikeden sakınma hakkım, bu durumu amirine derhal bildirme yükümlülüğünü öngörüyor. 

Kanuna göre, yüksekte kurulmuş çalışma yerlerine, başka güvenli erişim araçlarının olmadığı durumlarda, uygun ve kaliteli merpenler sağlanacak. 

Merpenler, yanlışlıkla yapılan bütün hareketleri geçiştirecek şekilde güvenli olacak. İskele ve merpenler, ulusal mevzuata uygun olarak inşa edilecek, kullanüacak, yetkili kişi tarafından denetlenecek. 


KORUYUCU KIYAFET 

İşçilere olumsuz koşullara maruz kalma dahil kaza...