14 / 05 / 2024

imar af dilekçesi

imar af dilekçesi

İmar affından faydalanarak, konutun tapusunu almak isteyen vatandaşlar, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye giderek bir dilekçe ile müracaatta bulunabiliyor. İşte belediye imar affı dilekçe örneği...

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

İmar barışı para iadesi dilekçesi!

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal olanlar para iadesi alacak mı? İmar barışı para iadesi dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte yapı kayıt belgesi iptal dava dilekçe örneği...

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

İmar planı itiraz dilekçesi örneği 2021!

İmar planları belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ilgililerin görmeleri ve itiraz hakkını kullanabilmeleri için bir aylık süre ile ilan ediliyor. Bu sürede imar planına itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi örneği 2021...

Askıdaki imar planına itiraz dilekçesi örneği!

İlan edilen ve askıda bulunan imar planlarına askı süresince bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte askıdaki imar planına itiraz dilekçesi örneği..

İmar durumu talep dilekçesi örneği!

İmar durumu belgesi alınarak bir arsa üzerinde ne kadar inşaat yapılabileceği tespit edilebiliyor. Bu belge taşınmazın sahibi tarafından bir dilekçe ile talep edebiliyor. İşte imar durumu talep dilekçesi örneği...

İmar durumuna itiraz dilekçesi!

Bir yerin imar durumu bağlı olunan ilçe belediyesine müracaat edilerek öğrenilebiliyor. Peki, imar durumuna itiraz edilir mi? İmara nasıl itiraz edilir? İşte imar durumuna itiraz dilekçesi örneği..

Organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi!

Organize sanayi bölgesi kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerce OSB bilgilendirme raporunun hazırlamadan önce organize sanayi bölgesi imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. İşte organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi..

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi!

Bir arsa üzerindeki yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat edilerek alınıyor. İşte inşaat iskan ruhsatı dilekçesi örneği..

Belediye imar planına itiraz dilekçesi örneği!

İmar planları onay tarihinden itibaren belediye başkanlığınca tespit edilen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Bu sürede plana itiraz edilebiliyor. İşte belediye imar planına itiraz dilekçesi örneği..

Yapı oturma izni başvuru dilekçesi!

Yapı oturma izni, belediyelerin imar birimi tarafından düzenleniyor. İzni almak için müteahhitin bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile müracaat etmesi gerekiyor. İşte yapı oturma izni başvuru dilekçesi örneği..

İskan ruhsatı başvuru dilekçesi!

Yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren iskan ruhsatı Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. İşte, iskan ruhsatı başvuru dilekçesi!

imar af dilekçesi Haberi

imar af dilekçesi

Belediye imar affı dilekçe örneği!

İmar ve gecekondu mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş ve inşa halindeki bütün yapılar hakkında uygulanacak işlemleri düzenlemek ve bu işlemlere dair müracaat, tespit, değerlendirme, uygulama ve duyuru esaslarını ve ilgili diğer hususlar İmar Affı Kanunu kapsamında belirleniyor.


İmar affından faydalanarak, konutun tapusunu almak isteyen vatandaşlar, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye giderek bir dilekçe ile müracaatta bulunabiliyor.


Söz konusu belediye imar affı dilekçe örneği aşağıda bulunuyor:


Belediye imar affı dilekçesi..


………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI


PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜNE



……………......…… (Şehir), …………….......…… Mahallesi …………...…… Ada ………....……………… Parseldeki evimin tapusunu almak istiyorum gereğini arz ederim.



Adı : ………………………

Soyadı : ………………………

T.C. Kimlik No: …………………


Adres:

……………………………………………

……………………………………………


Telefon : ………………………


677 bin parselin tapusu imar affıyla hak sahiplerine...