27 / 04 / 2024

İmar affı başvuruları

İmar affı başvuruları

TOD (Türkiye Ormancılar Derneği) tarafından hazırlanan rapora göre, Karadeniz yaylalarında yapılan ve yaylaların doğal yapısını bozan kaçak yapıların affı için yapılan başvuru sayısı 100 bini geçti.

İmar affında kim, nasıl bir yol izleyecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, Türkiye’de yaklaşık 15 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi’ne başvurular 31 Ekim’e kadar devam edecek. 

İmar affı başvurularında nelere dikkat edilmeli?

İmar mevzuatına aykırı yapılar için imar affına başvurulabiliyor. Peki, imar affı başvurularında nelere dikkat edilmeli?

İmar affı Uzungöl’de 862 kişiyi kurtardı! 

Yaklaşık 1500 kişinin yaşadığı Uzungöl’de binaları yıkım aşamasına gelen 862 kişi, çıkan kanunla hem cezadan hem de yıkımdan kurtuldu. 

İmar affı başvuru süresi!

Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılara imar affı kapsamında yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar affı başvuruları ne zaman?

İmar barışında çalışmalar tamamlanıyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’de milyonlarca kişiyi ilgilendiren imar affında çalışmalarını 1 hafta içinde tamamlayacak. İmar barışına müracaatlarda yalan beyanlara dikkat.

İmar affı başvurusu nasıl yapılır?

İmar mevzuatına aykırı yapılar ve gecekondular için yapının bulunduğu yerin valilik veya belediyelerine bazı esaslara göre müracaat ediliyor. Peki, imar affı başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

İmar barışından yararlananlar ve başvuruları reddedilenler TBMM'de!

İmar barışından yararlananlar ile başvuruları reddedilenler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı başvuruları için son 6 gün!

İmar Barışı'na başvuruları 6 gün sonra sona eriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre İmar Barışı için başvuru süresi yeniden uzatılmayacak

İmar barışı başvuruları için son 7 gün!

Türkiye'de 13 milyon kaçak ve iskansız yapıyı kapsayan imar barışı başvuruları için son günlere girildi. İmar barışı uygulamasından yararlanmak isteyenlerin son 7 günde başvuruda bulunmaları gerekiyor.

İmar barışı başvuruları için son günler!

İmar Barışı başvuruları için son günlere giriliyor. İmar Barışından yararlanmak isteyen vatandaşların 15 Hazirana kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

İmar barışı başvurularında son 15 gün!

İmar Barışı başvuruları için son günlere giriliyor. Başvuru yapmak için son gün 15 Haziran. İmar Barışına toplam ne kadar başvuru yapıldı?

İmar barışı başvuruları için elinizi çabuk tutun!

İmar barışına başvuru yapmak isteyenler elini çabuk tutmalı. İmar barışı başvuruları 8 Haziran 2018 tarihinde alınmaya başlamıştı ve başvurular 15 Haziran 2019 tarihinde sona erecek...

İmar barışında milyonlarca kişi başvurularını tamamladı!

Kamuoyunda 'İmar Barışı' ya da 'İmar Affı' olarak bilinen ve milyonlarca konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemeye milyonlarca kişi başvuru yaptı. Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, 15 Haziran 2019'a kadar alınacak.

İmar affı 2019 hesabı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan "İmar Affı" başvuruları alınmaya devam ediyor. Peki, imar affı 2019 hesabı nasıl yapılır?

İmar affında başvurular ne zaman bitecek?

İmar affından yararlanmak isteyen vatandaşlar imar affının ne zaman biteceğini oldukça merak ediyor. Bugüne kadar milyonlarca kişinin yararlandığı uygulamada başvuru süresi iki kez uzatılmıştı. Peki, imar affında son gün ne zaman?

İmar barışında başvurular uzatılmalı!

6 Haziran’da başlayan Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar sonrasında başvurular 9 milyonu aştı. İmar barışına yoğun ilgi devam ediyor. 

İmar barışı başvuruları ne zaman sona erecek? 

İmar affı başvuruları alınmaya devam ediyor. 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış olan ruhsatsız binaları kapsayan Yapı Kayıt Belgesine ilişkin başvuruların 31 Ekim'de sona ermesi bekleniyordu süre uzatıldı. Peki, imar barışı başvuruları ne zaman sona erecek? 

İmar barışı başvurularının çoğu yanlış!

İmar barışının sona ermesine yaklaşık 1 ay kala, uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları giderek artıyor. Şimdiye kadar 8.5 milyondan fazla kişi imar barışı için başvururken, bu sayının ikiye katlanması bekleniyor. 

İmar affı başvuruları Haberi

İmar affı başvuruları

TOD (Türkiye Ormancılar Derneği) tarafından hazırlanan rapora göre, Karadeniz yaylalarında yapılan ve yaylaların doğal yapısını bozan kaçak yapıların affı için yapılan başvuru sayısı 100 bini geçti.

Sözcü'de yer alan habere göre, imar affı çerçevesinde bugüne kadar yapılan toplam başvuru sayısı 8.5 milyon oldu. 31 Ekim’de sona ermesi gereken düzenleme Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 31 Aralık’a kadar uzatıldı.

YAYLALARDA KAÇAK SİTE BİLE YAPMIŞLAR

TOD'un raporunda şu tespitlere yer verildi:

– Sadece doğu Karadeniz yaylalarındaki kaçak inşaatlarına yapı kayıt belgesi almak için 100 binin üzerinde başvuru yapılmıştır. Aradaki büyük fark yaylalar ve ormanlara dönük tehdidin boyutlarını göstermektedir. Yaylalarda derme çatma tahta barakalar inşa edilerek fotoğraflanmakta ve bu yerler için yapı kayıt belgesi için başvuru yapılmaktadır. Rantın boyutları o kadar ileri gitmiştir ki; kaçak villalardan oluşan siteler...