15 / 05 / 2024

imar affı güncelleme

imar affı güncelleme

İmar barışı başvurusu esnasında eksiklik veya hata yapmış olan vatandaşların önceden yapamadığı güncelleme işlemi 9 Ağustos tarihi itibari ile başladı..

Şehir Plancısı Buğra Gökce'den yeni imar affı tepkisi: Kabul edilemez! 

Bugün aktarılan bilgilere göre, yeni bir imar affı Meclis gündemine geldi. Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İmar affı geliyor! Kanun teklifi verildi!

Pek çok vatandaşın gündeminde yer alan imar affı ile ilgili olarak bir paylaşım yapan Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda imar barışı geldiğini duyurdu.

Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekliye en çok promosyon veren bankalar hangisi? Emekli promosyon güncelleme!

Bankalar emekliler için resmen yarışa girdi. En çok promosyon veren bankalar ise emekliler tarafından merak ediliyor. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekliye en çok promosyon veren bankalar hangisi? Emekli promosyon güncelleme!

Emeklilerin hesabına kesin bu kadar yatacak! Finansbank emekli promosyon güncelleme! QNB Finansbank promosyon Nisan 2024

Milyonlarca emekli son dakika maaş promosyonlarını merakla araştırıyor. Peki Finansbank emekli promosyon ne kadar? İşte Finansbank emekli promosyon güncelleme ve QNB Finansbank emekli promosyon Nisan 2024...

Akbank promosyon ne kadar 2024? Emeklilere kesin bu kadar verilecek: Akbank emekli promosyon güncelleme 2024!

Kamu bankalarının ardından özel bankalar da maaş promosyonlarını yükseltti. Peki Akbank promosyon ne kadar 2024? İşte Akbank emekli promosyon güncelleme 2024...

Özel bankalardan peş peşe güncelleme geldi, en yüksek promosyon hangi bankada? İşte Nisan 2024 emekli promosyonları!

Kamu bankalarının ardından özel bankalardan da emekli promosyonları için peş peşe güncelleme geldi, peki en yüksek promosyonunu hangi banka veriyor? 

İş Bankası emekli promosyon güncelleme! Emekliler yeni rakama bakın! İş Bankası emekli promosyon ne kadar 2024?

Özel bankalar tarafından da emekli maaş promosyonlarında artışa gidildi. Peki İş Bankası İş Bankası emekli promosyon güncelleme ne kadar? İş Bankası emekli promosyon ne kadar oldu?

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Tüp fiyatlarına zam yolda! Yapılan güncelleme ve markaların fiyatları...

Tüp fiyatlarında bir güncelleme daha yapıldı. Yapılan bu güncelleme sonrasında Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp rakamlarında değişikliğe gidildiği kaydedildi. İşte tüp fiyatlarındaki son durum ve haberin detayları...

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

imar affı güncelleme Haberi

imar affı güncelleme

8 Haziran'da başvuruların alınmaya başlandığı imar barışında bilgilerin doğru girilmiş olması önem teşkil ediyor.

Yapı Kayıt Belgesi düzenlenemeyecek yapılar için bu belgenin düzenlendiğinin tespit edilmesi durumunda, Yapı Kayıt Belgesi iptal edilir, bu belgenin sağlamış olduğu haklar geri alınıyor.

Yapı Kayıt Belgesi bedeli olarak yatırılmış olan bedel iade edilmez ve belge düzenlenmesi safhasında yalan ve yanlış beyanda bulunulan müracaat sahibi hakkında 10 uncu maddenin ikinci fıkrası uyarınca suç duyurusunda bulunuluyor.

Başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılıyor. İsteyenler başvurularını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlara giderek de yapabiliyor.

Başvuru esnasında eksiklik veya hata yapmış olan vatandaşların önceden yapamadığı güncelleme işlemi 9 Ağustos tarihi itibari ile başladı. "Güncelleme" komutu sisteme eklendi. İsteyen vatandaşlar bu tarihten itibaren imar barışı başvurularını güncelleyebildi.

Bu tarihten önce Yapı Kayıt Belgesi almak...