06 / 05 / 2024

İmar affı nasıl olacak

İmar affı nasıl olacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, imar affı gerçekleştikten sonra çok sert tedbirler alınacağını, artık kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceklerini, cezai tedbirleri buna göre düzenleyeceklerini söyledi.

İmar affı 2.6 trilyon lira değer yaratacak!

Zingat'ın Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Kayhan, Bakanlar Kurulu'nda görüşülmeye başlanan İmar Affı konusunda açıklamalarda bulundu. 

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

İmar affından sonra tapu nasıl alınır?

İmar affı gündemdeyken vatandaşların merak ettiği bir konu daha bulunmaktadır. İşte “İmar affından sonra tapu nasıl alınır?” sorusunun merak edilen yönleri!

İcralık borçlar nasıl silinecek? Hangi icralık borçlar silinecek? İcra affı ne zaman olacak?

6 milyon vatandaşa ait borçların tam iki bin liralık kısmı devlet tarafından ödecek. Peki, icra borçları nasıl kapatılacak, nereye müracat edilecek, hangi icra borçları silinecek?

İmar durum belgesi nedir? İmar durum belgesi nasıl alınır?

İmar durum belgesi; bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren resmi belge olarak biliniyor. Peki, İmar durum belgesi nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl hesaplanır?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliği ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek. Peki imar planı değişiklinde değer artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar mevzuatına ve ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunu çözülüyor. Peki yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar barışında gelir nasıl artırılır?

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalar yaptı. İmar barışında gelir nasıl arttırılır? İşte yanıtı...

Yapı Kayıt Belgesi bedeli nasıl hesaplanıyor?

İmar barışı başvuruları için son günlere girildi. İmar Barışından yararlanmak isteyen vatandaşların 15 Haziran tarihinde kadar başvuruda bulunması gerekli. Peki Yapı Kayıt Belgesi bedeli nasıl hesaplanıyor?

İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışı başvuruları 15 Haziran 2019 tarihi itibariyle sona eriyor. Peki İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışından yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Peki yapı kayıt belgesi formu nasıl doldurulur? İşte imar barışı başvurusunun adımları...

İmar affı nasıl olacak Haberi

İmar affı nasıl olacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türk Eximbank'ın son birkaç günde ihracatçıya sağladığı imkanlarla ilgili açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, lMerkez Bankası'nın 25 Mayıs'tan önce kullanılan ve 31 Temmuz'a kadar vadesi dolacak ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinin ödemelerinde kuru sabitlediğini ve ihracatçıların belirlenen tarihler arasında aldıkları reeskont kredilerini bu kurla Türk Eximbank'a ödeyebileceklerini belirten Zeybekci, ihracatçıyı kur oynaklığına karşı koruyacak önlemler alındığını söyledi.
 

Türkiye'de yaşanan tüm olumlu gelişmelere, büyüme, ihracat ve turizm gibi alanlardaki performansa bakıldığında dövizle ilgili bir sıkıntının beklenmediğini dile getiren Zeybekçi, şöyle konuştu.
"Maalesef bu dönemde spekülatif amaçlı hareket edenlerin en çok sevdiği şey dalga boyunun mümkün olduğu kadar yüksek olduğu ortamın oluşması. Konuyla...