04 / 05 / 2024

imar affı süresi uzatılsın

imar affı süresi uzatılsın

İzmir Büyükşehir sınırları içerisinde Gaziemir, Bayraklı, Kadifekale, Ballıkuyu, Uzundere ve Ege Mahallesinde kentsel dönüşüme açılan alandaki hak sahipleri 2981 sayılı imar Affı Yasası'nın 5 yıl ötelenmesi için dilekçe verdi.

İmar Affı süresi 5 yıl uzatılsın!

İmar mağdurları af için meydanda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verdiler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle görüştüler; yasanın kaldırılmasının adil olmadığını ifade ettiler.

Şehir Plancısı Buğra Gökce'den yeni imar affı tepkisi: Kabul edilemez! 

Bugün aktarılan bilgilere göre, yeni bir imar affı Meclis gündemine geldi. Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Askı süresi nedir?

İmar planları birçok taşınmaz, tarla ve arsa sahibini ilgilendiren bir konudur. Bu nedenle imar planları ile ilgili süreçlerin öğrenilmesi elzemdir. Askı süresi de bunlardan biridir ve imar planlarında sıklıkla bahsedilen bir süreçtir. Peki askı süresi nedir ve en fazla ne kadardır?

İmar affı geliyor mu? Yeni imar barışında son dakika! İmar affı bekleyenler dikkat! 

'Yeni imar affı çıkacak mı?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim 2022'de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edilmişti. Peki yeni imar affı geliyor mu? İşte detaylar...

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

İmar affına köklü düzenleme geliyor! Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, imar affına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında imar affında köklü düzenleme yapılacağını söyledi.

Depremin vurduğu bölgenin imar affında acı tablo!

6 Şubat'ta Türkiye'yi sarsan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremle birlikte 2018'de çıkarılan imar affı tekrar gündeme düştü. Söz konusu afla birlikte depremin vurduğu 10 ilde toplam 294 bin kaçak yapının affedildiği belirlendi.

Yeni imar affı çıkacak mı 2022? İmar affı bir daha çıkar mı?

İmar affı bir süredir milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Yeni bir imar affının çıkıp çıkmayacağı araştırılıyor. İşte o detaylar!

İmar planı değişikliği askı süresi!

İmar planları; onay tarihinin ardından belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Peki, imar planı değişikliği askı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

Çürük yapılara imar affı mı geldi?

Milliyet gazetesi yazarı Onur Çakır bugünkü yazısında imar affını kaleme aldı. İşte Çakır'ın o yazısı...

İmar barışında ilk taksit ödeme süresi yarın son!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışından faydalanmak için başvuran vatandaşların Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yüzde 25'ini yatırma süresi yarın bitiyor...

imar affı süresi uzatılsın Haberi

imar affı süresi uzatılsın

İzmir Büyükşehir sınırları içerisinde Gaziemir, Bayraklı, Kadifekale, Ballıkuyu, Uzundere ve Ege Mahallesinde kentsel dönüşüme açılan toplam 270 hektar alanda hak sahibi yurttaşlar Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak 2981 sayılı imar Affı Yasası'nın 5 yıl ötelenmesi için dilekçe verdi. 


İzmir Kentsel Dönüşüm Platformu adına açıklama yapan Zeynal Kolçak, "Yerleşim alanlarımıza dair sorunlar çözülmeden 'Riskli Alan ve Kentsel Dönüşüm Uygulamaları' dayatılmaya çalışılmaktadır. Haklarımızı güvenceye alacak süreçler 2981 sayılı yasa kapsamında işletilmeden yasanın kaldırılması adil değildir" diyerek belediyelerin vatandaşa destek olması gerektiğini belirtti. 

Kentsel dönüşüm mağdurlarına destek için Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş ve Vatan Partisi izmir il Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Yanık da Büyükşehir Belediyesi önündeydi. 


Düzen partilerinin vatandaşların haklarını korumadığını dile getiren Karataş, "Vatandaşlar hak ettikleri yerden sürülmeye çalışıyor....