10 / 05 / 2024

imar artışı kentsel dönüşüm

imar artışı kentsel dönüşüm

Fikirtepe'de dönüşüm çalışmalarının hızlandığını belirten Erdoğan Bayraktar, imar artışına izin vermeyeceklerinin altını çizdi...

İstanbul'un o ilçesinde imar krizi: 35 yıllık evlerde oturanlar konut imarı ve dönüşüm istiyor!

Pendik'te Sanayi Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi ve konut imarı ile kentsel dönüşüm talep etti. İşte detaylar...

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Peker GYO İngiltere'deki arsa alım sözleşmesini feshetti!

Peker GYO, İngiltere'de Former County Library, Springfield, Maidstone, Kent, ME14  2LH adresinde bulunan 5.787 metrekare arsanın imar şartıyla 4.3 Milyon GBP'a satın alınmasına ilişkin sözleşmeyi feshetti. 

Mahkeme imar artışı kararını iptal etti! 365 hakim, savcı ve bürokrat açıkta kalabilir!

25 konut izni verilen arazide imar güncellenmesine giderek konut sayısını 390’a çıkaran Melih Gökçek zamanındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kararı kabul edilmedi. 

Peker GYO, İngiltere'de 4.3 Milyon GBP'a arsa aldı!

Peker GYO, İngiltere'de 5 bin 787 metrekare büyüklüğünde arsayı imar şartı ile 4.3 Milyon GBP'a Peker Skyline Ltd.'den satın aldığını duyurdu.

Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden İstanbul'daki riskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, "Riskli konutlarının yenilenmesi gereken vatandaşlarımız, artan döviz kurları neticesinde adeta kaderleriyle baş başa kalmış durumda" dedi.

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

Ali Babacan: İmar planlarına aykırı yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, imar ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, imar planlarına aykırı yapılaşmaya ve kentleşmeye kesinlikle izin verilmeyeceğine dikkat çekti...

Gecekondu Kanunu sil baştan değişti!

7221 Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Resmi Gazete ile yayımlandı. Kanun kapsamında imar ve kentsel dönüşüm çalışmaları sil baştan değişiyor...

Bakırköy Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Bakırköy Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun önderliğinde düzenlendi. Mecliste imar ve kentsel dönüşüm konusu görüşüldü.

Masum Padir: Batman’ın imar sorunlarının çözülmesi gerekiyor!

Batman’da çözüm bekleyen imar ve kentsel dönüşüm sorunlarını konuşmak için Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından öğretmenevinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya siyasiler, dernek başkanları ve muhtarlar çağırıldı.

Orhangazi’de yeni imar planı ve dönüşüm ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Hasan Bozbey, bugünkü yazısında Orhangazi’nin imar planı, kentsel dönüşüm ve TOKİ ihtiyacını anlattı. İşte o haber...

imar artışı kentsel dönüşüm Haberi

imar artışı kentsel dönüşüm
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm sağlıklı olmasının imar artışıyla olmayacağını söyledi. Bayraktar, Fikirtepe ile ile çalışmaların hızlandığını belirtirken, imar artışına gerek olmadıkça izin vermeyeceklerini...