29 / 04 / 2024

İmar barışı çıktı mı

İmar barışı çıktı mı

İmar barışı ile iskanı olmayan yapıların kayıt altına alınması amaçlanıyor. Peki, imar barışı çıktı mı? İmar barışı ne zaman yürürlüğe giriyor?

17 soruda imar barışı!

İmar barışının detayları netleşti. Peki, söz konusu imar barışı neleri kapsıyor? İmar barışı, imar affı mıdır? İşte 17 soruda imar barışı..

İmar barışı 10 gün içerisinde çıkıyor!

Binali Yıldırım, "Türkiye'nin genelinde var olan bir sorun var. Mülkiyetle, imarla, ruhsatla ilgili bir sorun, bu bütün vatandaşlarımızın kanayan yarası. Yılların biriktirdiği sorunu çözecek düzenlemeyi önümüzdeki 10 gün içerisinde çıkarıyoruz. Bunun adı imar barışıdır" dedi.

İmar barışı nasıl olacak?

İmar barışından beklenen gelir için iki seçenek hazırlandı. İmar barışının ekonomik ve sosyal faydaları değerlendirildi.

Murat Kurum açıkladı! İmar affı diye bir kanun çıkmadı, İmar Barışı çıktı...

Muhalefet tarafından yapılan yorumlara tepki gösteren Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum, "İmar affı diye bir kanun çıkmadı. İmar Barışı çıktı." diye konuştu. İşte haberin detayları... 

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023'te imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

İmar barışı bekleyenler aman dikkat... 2023'te imar affı çıkacak mı? İmar barışı çıktı mı? Hemen bu detaylara bakın...

İmar barışı bekleyenler bu habere dikkat! İmar affı çıktı mı?

Pek çok kişi tarafından merak edilen imar affı çıktı mı? İmar barışı bekleyenler bu habere dikkat! İmar affı çıktı mı?

Uzungöl'de yanlışlıkla yıkıldığını iddia edilen bina kaçak çıktı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 95 yapının yıkımı sırasında, sahibinin yanlışlıkla yıkıldığını iddia ettiği 2 katlı binanın da kaçak olduğu ortaya çıktı.

Kocaeli'de imar barışını suistimal eden 87 yapı yıkıldı!

Çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, arazide ve uydu fotoğrafları üzerinden gerçekleştirilen çalışmalarla İmar Barışı yasasının geçerli olduğu tarihten sonra yapıldığı tespit edilen 87 kaçak yapıyı yıktı

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı çıktı mı Haberi

İmar barışı çıktı mı

İmar barışı ile iskanı olmayan yapıların kayıt altına alınması amaçlanıyor. Afet risklerine hazırlık kapsamında, ruhsatsız, ruhsat ve eklerine aykırı veya imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınması ile dönüşüm projelerine finans sağlayarak dönüşüm daha hızlı ve etkin yapılması amacıyla;

-31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapıların, yapı sahiplerinin müracaatları üzerine ve beyanına göre hazırlanacak Yapı Kayıt Sistemine işlenmesi,

-Bu yapılara su, elektrik ve doğalfaz bağlanabilmesi, yargı ve belediyelerdeki iş yükünün azaltılabilmesi için alınmış yıkım kararlarından ve tahsil edilmeyen para cezalarından vazgeçilmesi,

-Maliklerin yarısının muvafakatinin bulunması halinde yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edilebilmesi,

-Yapı Kayıt Belgesinden elde edilecek gelir, genel bütçeye gelir kaydedilecektir. Bu gelirler, şehirlerin yeniden inşaa ve imarında kullandırılması yönünde düzenleme yapıldı.

İmar barışı çıktı mı?

İmar barışının düzenlendiği Vergi...