06 / 05 / 2024

İmar barışı İmar hakkı

İmar barışı İmar hakkı

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, Yapı Kayıt Belgesi kalıcı İmar hakkı sağlıyor mu?

Refik Tuzcuoğlu: 1,5 yıldır imar barışı üzerinde çalışıyorduk!

İmar barışı için cuma günü Yapı Kayıt Belgesi ile ilgili müracatları almaya başlayacaklarını ifade eden Tuzcuoğlu, '' 1-1,5 yıldır bu imar barışı üzerinde çalışıyorduk ancak yeni yasalaştırabildik'' dedi.

İmar barışına 10 milyon başvuru bekleniyor!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Yüksel, "İmar barışı için 8-10 milyon başvuru olacağını düşünüyoruz" dedi...

Yapı Kredi GYO, Mar Mimarlık ile anlaştı!

Yapı Kredi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mahallesi'nde gayrimenkul için Mar Mimarlık ile anlaştı...

Özhaseki'den imar barışı uyarısı: Başka yere para yatırmayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar Barışı"na ilişkin soruları yanıtladı. Özhaseki, "Cuma günü saat 13.00 itibarıyla müracaatları almaya başlıyoruz. En son müracaat tarihi de 31 Ekim 2018" dedi...

32 soruda imar barışı yönetmeliği 2018!

İmar Barışı Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte imar barışının tüm detaylarına açıklık getirildi. Peki, yapı kayıt belgesini kimler, nasıl alacak? İşte 32 soruda imar barışı yönetmeliği 2018..

İmar barışı yönetmeliği 2018 tam metni!

İmar barışı yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte imar barışı yönetmeliği 2018 tam metni....

İmar barışının formatı belli oldu!

İmar barışı yönetmeliği olan Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte imar barışının tüm detayları..

İmar barışı başvuruları cuma günü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Editör Masası'nda Yapı Kayıt Belgesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İmar barışının başvuruları cuma günü başlıyor...

İmar barışı başvurularında gereken 12 bilgi!

İmar barışı başvuruları 8 Haziran'dan itibaren resmen başlayacak. Peki, imar barışı başvurularında gereken bilgiler hangileridir?

10 soruda imar barışı hakkında her şey!

İmar barışında başvurular 8 Haziran itibari ile başlıyor. Peki, 13 milyon konutu ilgilendiren imar barışında başvurular nereye ve nasıl yapılacak? İşte 10 soruda imar barışı hakkında her şey..

İmar barışının formatı 6 Haziran'da açıklanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kamuoyunda "İmar Barışı" olarak bilinen ve 13 milyondan fazla konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İmar Barışı yönetmeliği bayram öncesi çıkarılacak!

13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen İmar Barışı yönetmeliğinin Ramazan Bayramı öncesinde çıkarılması planlanıyor...

41 soruda imar barışı!

14 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı için başvuruların seçimlerden önce başlaması planlanıyor. İşte 41 soruda imar barışı...

İmar barışı İmar hakkı Haberi

İmar barışı İmar hakkı

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsayan imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor.

Yapı Kayıt Belgesi alınan yapılarda İmar Kanunu’na göre alınmış yıkım kararları ve idari para cezaları varsa iptal ediliyor. Yapı Kayıt Belgesi alan yapılara su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor. 

Yapı Kayıt Belgesi aldıktan sonra maliklerin tamamının muvafakatı ile tapuya müracaat edilerekve yapı kayıt belgesi için ödenen bedel kadar ilave ödeme yaparak, cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebiliyor. 

Tapuda işlem yapılırken yapının mevcut durumunu gösterenproje istenecek ve bu projenin Yapı Kayıt Belgesindeki bilgilerle uyumlu olması aranıyor. Bu yüzden Yapı Kayıt Belgesi müracaatında yapıa ilişkin bilgilerin doğru girilmesi gerekiyor.

Müracaatlar 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Yapı kayıt belgesi bedelinin ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar...