29 / 04 / 2024

İmar barışı kaçak yapı

İmar barışı kaçak yapı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel çevre koruma bölgelerinde ve doğal sit alanlarında imar barışına aykırı 3 bin 956 yapı belirlendi. Bu yapılardan 423'ü yıkılırken, bin 278'i için suç duyurusu yapıldı.

İmar barışı fırsatçıları için teknolojik takip!

İmar Barışı fırsatçıları karadan ve havadan kıskaca alındı. Korkuteli’nin İmecik Yaylası’nda uydu takibi ile 76 milyon metrekarelik alanda 71 kaçak yapı belirlendi. 

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Bursa'da kaçak yapılara geçit yok!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleye mevzuatlar çerçevesinde aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki kaçak yapılar da yıkılıyor.

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Yeni imar barışı bekleniyor! Kaçak yapılar giderek arttı: İmar affı gelecek mi? 

Yeniden imar affı gelir beklentisiyle son zamanlarda kaçak yapı sayıları yeniden yükselişe geçti. İşte ayrıntılar...

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Fethiye'de kaçak yapı furyası yeniden başladı!

Seçimden önce yeri imar barışına imkan tanınacağı iddialarının ortaya çıkmasının ardından Muğla'daki sahil kesimlerinde kaçak binalarda patlama yaşandı. CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaçak yapı avı hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı denetçiler imar barışı fırsatçılarını yakalamak amacıyla şehir şehir dolaşıyor. Bakanlık 81 ile yollanan genelge ile bütün kaçak yapılara ilişkin sürece hız kazandırdı. 

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

Muğla'da 1 yılda 688 kaçak yapı yıkıldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 2019 yılından 2021 Nisan'a kadar Muğla'da "İmar Barışı"na aykırı olduğu belirlenen 889 kaçak yapının 688'i yıkımı yapıldı. 

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Seyhan Büyükerşen’in kaçak villası yıkılacak mı?

CHP’nin en önemli isimlerinden, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen’in ‘imar barışı’ndan faydalanmak için usulsüzlük yaptığı iddia edildi. 2019’da kaçak inşa edilen villa 2017’de yapılmış gibi gösterildi.

Kaçak yapılara sigorta yapıldı! 

Doğal Afet Sigortalar Kurumu’nun (DASK) verilerine göre; imar barışı yapı kayıt belgesi alınan kaçak yapıların sigortalandığı ortaya çıktı.  

İmar barışı kaçak yapı Haberi

İmar barışı kaçak yapı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan bilgilere göre, İmar Barışı kapsamında 31 Aralık 2017'den sonra inşaatına başlanan ve inşaat faaliyetleri devam eden yapıların tespit edilmesi için özel bir ekip kuruldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; imar barışına aykırı yapıların belirlenmesi amacıyla Özel Çevre Koruma Bölgeleri (ÖÇK) ve doğal sit alanlarının yer aldığı 39 şehirde, bin 164 denetim gerçekleşti. Denetimlerde bin 503'ü ÖÇK bölgesinde, 2 bin 453'ü doğal sit alanlarında olmak üzere imar barışına aykırı 3 bin 956 yapı olduğuna ulaşıldı. 3 bin 956 yapıdan 423'ü anında yıkılırken, tespit edilen yapıların bin 278'i için suç duyurusu yapıldı. Diğer yapıların yıkımı için de adli ve idari sürece başlandı

Ayder bölgesinde 25 salıncağı kaldıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından doğal güzellikleri bozacak hiçbir...