05 / 05 / 2024

imar barışı kapsamında kat mülkiyetine geçiş

imar barışı kapsamında kat mülkiyetine geçiş

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan malikler, ayrıca bu yapıları için kat mülkiyeti de tesis ettirerek tapu alabiliyor. Peki, imar barışından kat mülkiyetine geçiş nasıl oluyor?

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var!

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var! İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...

İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte gözler imar affına çevrildi. Peki, İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

İmar barışı meclis araştırma önergesi 2021!

İmar barışı kapsamında verilen yapı kayıt belgelerine yönelik bazı sorunların incelenerek yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için meclise önerge verildi.

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

İmar barışı kapsamında 2.5 milyon bina yıkılabilir!

Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerini sıklaştırdı. Peki iptalden sonra vatandaşı nasıl bir süreç bekliyor?

İzmir’de enkazdan imar barışı çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, İzmir depreminde yıkılan yapılardan 2’sinin acil yıkılacak yapılardan, 4’ünün, ağır hasarlı yapılardan, 36’sının, imar barışı sonrasında yapı kayıt belgesi alan yapılardan olduğunu söyledi. 

İmar Barışı'ndan yararlanmak isteyenler dikkat!

İmar Barışı kapsamında Maliye'den ve tapudan değişiklikler yapıldı. Peki bu değişiklikler neler?

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

İmar barışında en çok kaçak yapıya o ilçede rastlandı!

İmar barışı kapsamında incelemeler devam ederken şimdiye kadar belirlenen kaçak yapılara en çok Kaş ilçesinde rastlandı.

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

İmar barışında 'güçlendirme' izni!

Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yapılan değişiklikle, imar barışı kapsamına alınan binalara güçlendirme yapılması için izin çıktı. DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, "Bu binaların bazılarının yıkılana kadar ayakta kalması riskliydi. İlgili değişiklik, kentsel dönüşümü hızlandıracak" dedi...

İmar Barışı kapsamındaki Hazine taşınmazlarının satışına başlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İmar Barışı kapsamındaki Hazine taşınmazlarının satışına başlanacağını açıkladı.

imar barışı kapsamında kat mülkiyetine geçiş Haberi

imar barışı kapsamında kat mülkiyetine geçiş

İmar barışına başvurarak iskansız yapılarına yasallık kazandıran yapı malikleri, ayrıca bu yapıları için kat mülkiyeti de tesis ettirerek tapu alabiliyor. Ancak imar barışından kat mülkiyetine geçiş için bazı şartlar aranıyor.

Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliğine göre, bu belge alındıktan sonra yapı ruhsatı alıp da yapı kullanma izin belgesi almamış veya yapı ruhsatı bulunmayan yapılarda, yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın kullanım maksadı değişiklikleri de dahil olmak üzere tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesisi yapılabilmesi için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:

1- Yapı Kayıt Belgesi,

2- Mevcut yapının veya yapıların dış cepheler ve iç taksimatı bağımsız bölüm, eklenti, ortak yerlerinin ölçüleri ve bağımsız bölümlerin konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleriyle oranlı arsa payları, kat, daire, iş bürosu gibi nevi ile bunların birden başlayıp...