19 / 05 / 2024

imar barışı kayıt başvurusu

imar barışı kayıt başvurusu

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor..

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var!

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var! İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...

İmar barışında 20 bini aşkın yapı kayıt belgesi iptal edildi!

İmar barışından yararlanarak alınan 20 binin üzerindeki yapı kayıt belgesinin mevzuat sebebiyle iptal edildi. Ev sahipleri, mağduriyeti gidermek için yeni bir düzenleme talep ediyor...

İmar barışından elde edilen toplam gelir 23.5 milyar lira!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada imar barışı kapsamında 3 milyon 599 bin 867 adet yapı kayıt belgesi başvurusu yapıldığını ve toplamda 23 milyar 523 milyon 609 bin 133 lira ödeme alındığını söyledi.

İmar barışı isteyene ‘zorunlu denetim’!

Torba yasa taslağı kapsamında eklenmesi planlanan madde kapsamında Türkiye genelinde imar barışına başvurup yapı kayıt belgesi alan milyonlarca binaya yapı denetim zorunluluğu getirilmesi gündeme geldi.

İmar barışına kentsel dönüşüm ayarı!

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında imar barışı uygulamasıyla kayıt altına alınan yapılar için güçlendirme çalışmaları yapılacak.

İmar barışında ilk taksit ödeme süresi yarın son!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışından faydalanmak için başvuran vatandaşların Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yüzde 25'ini yatırma süresi yarın bitiyor...

İmar barışının bütçeye etkisi!

Bütçe açığının daha da büyümesini vergi dışı gelirlerdeki olağanüstü artış önledi. Yüzde 83 artan vergi dışı gelirler yılın ilk yarısında 44.7 milyar liradan 81.9 milyar liraya çıktı. Artışta bedelli askerlik, imar barışı gibi uygulamalar etkili...

Bütçeye imar barışı dopingi!

Cumhurbaşkanlığı’nın raporuna göre, imar barışı gelirlerinin etkisiyle 2018’de 97 milyar lira olarak beklenen genel bütçe vergi dışı gerçekleşmesi yüzde 40’lık artışla 136,5 milyar lira oldu.

İmar barışında Yapı Kayıt Belgesi ödemelerine taksit talebi!

İTO Başkanı Avdagiç, "Yapı Kayıt Belgesi'nde 100 bin lirayı aşan bedellerin 12 ay, 500 bin lirayı aşan bedellerin ise 24 ay taksitlendirilmesi, firmalara finansman anlamında ciddi fayda sağlar" dedi...

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

İmar barışı başvuruları için son 3 gün!

Türkiye genelindeki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıları kayıt altına almayı amaçlayan imar barışı uygulamasında başvurular için son 3 gün.

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışından yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Peki yapı kayıt belgesi formu nasıl doldurulur? İşte imar barışı başvurusunun adımları...

imar barışı kayıt başvurusu Haberi

imar barışı kayıt başvurusu

İmar mevzuatına aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına müracaat edilerek yapı kayıt belgesi alınabiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılara, talep halinde ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarla ilgili 3194 sayılı Kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal ediliyor.

Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra yapı ruhsatı alıp da yapı kullanma izin belgesi almamış veya yapı ruhsatı bulunmayan yapılarda, yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın kullanım maksadı değişiklikleri de dahil olmak üzere tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edilebiliyor.

İmar barışı kayıt başvurusu ve sorgulama işlemleri

İmar barışı kayıt başvurusu 

İmar barışı kayıt başvurusu e-devlet üzerinden e-devlet şifresi...