04 / 05 / 2024

İmar barışı sık sorulan sorular

İmar barışı sık sorulan sorular

İmar barışı ile imara aykırı yapıların imar sorunu çözüme kavuşturuluyor. Peki, uygulamadan kimler nasıl yararlanbilir? İşte imar barışı sıkça sorulan sorular..

İmar barışı ile ilgili sıkça sorulan sorular!

İmar barışı başvuru sürecinde olan vatandaşlar bazı soruların yanıtını merak ediyor. İşte imar barışı ile ilgili sıkça sorulan sorular..

İmar barışında en çok merak edilen sorular!

Geçtiğimiz günlerde Yönetmeliği yayınlanan ve bugün başvurularının başladığı imar barışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Binalarında imar ve iskân sorunu olan vatandaşlar birçok konuyu da merak etti..

Şırnak'ta imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısı çözüldü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısını çözdüklerini söyledi...

İmar barışı süresi için verilen yeni son tarih!

İmar barışı başvuru süresi 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecekti. Ancak vatandaşların beklediği imar barışı süre uzatımı kararı geldi. İşte imar barışı süresi için verilen yeni son tarih..

İmar barışı süresi uzatıldı! İşte yeni tarih!

İmar barışı başvuru süresinin uzatılmasını bekleyen vatanşdaşlara müjde Bakanlıktan geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar barışı süresinin uzatıldığını açıkladı..

İmar barışı süresi uzatıldı mı?

İmar barışında başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılıyor. Peki, imar barışı süresi uzatıldı mı? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklaması..

İmar barışı uzatıldı mı?

İmar barışı başvurularında son tarih yaklaştıkça, bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Peki, imar barışı uzatıldı mı? İmar barışı süresi uzatılacak mı?

İmar barışı yıkım kararını etkiler mi?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınarak bazı haklar veriliyor. Peki, imar barışı yıkım kararını etkiler mi?

İmar barışındaki sorunlar çözüm bekliyor!

13 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı süreci 8 Haziranda başladı, 31 Ekimde sona erecek. Ancak vatandaşlar uygulamada bazı sorunlar yaşıyor. Yapılacak küçük düzenlemeler sürecin sorunsuz yaşanmasını sağlayabilir...

İmar barışının kredisi de hazır!

Hükümet imara aykırı yaklaşık 13 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı sürecini başlattı, ödemeler 31 Aralık'a kadar yapılacak. Bankalar bu ödemelere özel, düşük faizli kredi paketleri açıklıyor...

İmar barışı sık sorulan 14 soru!

İmar barışı ile imara aykırı yapıların imar sorunu çözüme kavuşturuluyor. Peki, uygulamadan kimler nasıl yararlanbilir? İşte imar barışı sıkça sorulan sorular..

İmar barışı süresi!

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışı süresi nedir? Başvurular ne zamana kadar yapılacak, belge ne zamana kadar geçerli olacak?

İmar barışı ile ilgili sıkça sorulan sorular!

İmar barışı başvuru sürecinde olan vatandaşlar bazı soruların yanıtını merak ediyor. İşte imar barışı ile ilgili sıkça sorulan sorular..

Yeni İmar Kanunu sıkıntı yaratır!

Adana Kamu Müteahhitleri Başkanı Mustafa Karslıoğlu; Yeni İmar Kanunu'nun sektörde sıkıntılar yaratabileceğini açıkladı.

Ankara Kentpark AVM, AvmPartners'la el sıkıştı!

Güçlü marka karmasıyla Ankara'nın en çok tercih edilen alışveriş merkezi Kentpark AVM, AvmPartners'la el sıkıştı. Yeni işbirliğine göre Kentpark AVM'nin yönetimi ve kiralamasını AvmPartners gerçekleştirecek.

İmar barışı sık sorulan sorular Haberi

İmar barışı sık sorulan sorular

İmar barışı ile imara aykırı yapıların imar sorunu çözülüyor. İmar barışı uygulamasına belli bir süre içinde müracaatta bulunulabiliyor. Peki, İmar Barışı hangi tarihten önceki yapıları kapsıyor? Başvuru bedeli nasıl hesaplanacak? Başvurular en son ne zamana kadar yapılacak?

1 - İmar Barışı hangi tarihten önceki yapıları kapsar?

31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsar.

2 - İmar Barışı başvuruları nereye yapılır?

Başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacaktır.

3 - Yapı Kayıt Belgesi Nedir?

İmar Barışı kapsamında değerlendirilmiş olan yapılar için oluşturulacak belgedir.

4 - İmar Barışı sürecinde ödenecek olan Yapı Kayıt Belgesi bedeli nasıl belirlenecektir?

Arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden hesaplanan bedelin konutlarda %3’ü, ticarette % 5’i olacak şekilde belirlenir.

5 - Yapı Kayıt Belgesi kalıcı İmar hakkı sağlar mı?

Yapı Kayıt Belgesi İmar açısından ekstra bir hak...