30 / 04 / 2024

İmar barışı tbmm

İmar barışı tbmm

Meclis'ten geçen imar barışı uygulaması ile çürük olmayan, iskânsız yapılar kayıt altına alınarak iskân alınabilecek. Peki, imar barışına nasıl başvurulabilir?

İmar barışı komisyonda kabul edildi!

İmar barışının düzenlendiği yasa tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Kanun yürürlüğe girdikten sonra iskansız yapılar için Yapı Kayıt Belgesi alınabilecek..

İmar barışı TBMM Başkanlığı'na sunuldu!

İmar barışının düzenlendiği kanun tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarının yürürlüğe girmesi ile iskansız yapılar kayıt altına alınacak..

İmar barışı neleri kapsıyor?

İmar barışı için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara 31 Aralık 2018 tarihine kadar müracaat edilebilecek. Peki, imar barışı neleri kapsıyor?

İmar barışından yararlananlar ve başvuruları reddedilenler TBMM'de!

İmar barışından yararlananlar ile başvuruları reddedilenler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışına yapılan başvurular ve ödemeler TBMM gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapılan başvurulara ve ödemeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı başvuruları ve elde edilen gelir TBMM'de!

İmar barışı uygulamasına yapılan başvurulara ve elde edilen gelir meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışında başvuru yapılan binaların kontrolüyle ilgili 6 soru!

İmar barışı kapsamında başvuru yapılan binaların kontrolü TBMM gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışıyla ilgili mağduriyetler TBMM'de!

İmar barışı uygulamasına ve mevzuatta muğlak olan ve mağduriyetlere yol açtığı iddia edilen konular TBMM gündemine taşındı. CHP'li Toprak, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışında taksitlendirme olacak mı?

İmar barışından faydalanan kişi sayısına ve maddi durumu uygun olmayan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla taksitlendirme çalışması yapılması önerisi TBMM gündemine taşındı...

Atilla Ödünç: İmar barışının ekonomiye katkısı büyük!

İmar barışı uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan TBMM Dışişleri Komisyon Üyesi ve Türkiye & Zambiya Dostluk Grubu Başkanı Atilla Ödünç, ''İmar barışının ekonomiye katkısı büyük'' diye konuştu.

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

İmar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışına başvurularak, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınabiliyor. İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, imar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu!

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu nedir?

İmar barışı tbmm Haberi

İmar barışı tbmm

İmar barışı, iskânsız yapıların belli bir harç karşılığında kayıt altına alınarak iskân verilmesini ve bu gelirin dönüşüm projelerine finans olmasını amaçlıyor. 

Meclis'ten geçen imar barışı uygulaması ile çürük olmayan, iskânsız yapılar kayıt altına alınarak iskân verilecek. 

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabilecek ve Yapı Kayıt Belgesi alınabilecek.

Su, elektrik ve doğalgaz bağlanabilecek. Yargı ve belediyelerdeki iş yükünün azaltılabilmesi için alınmış yıkım kararlarından ve tahsil edilmeyen para cezalarından vazgeçilecek. 

Peki, siz de imar barışından faydalanmak istiyor ve "İmar barışı için ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.

İmar barışı için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara başvurulabiliyor. İmar barışı için son gün 31 Aralık 2018 olarak belirlenmiş olup, bu tarihe kadar başvuru yapılabiliyor.

Yapılan tespit...