01 / 05 / 2024

imar barışında bağımsız bölüm

imar barışında bağımsız bölüm

İmar barışına bir yapının tamamı için başvurulabileceği gibi, yapıda yer alan tek bir bağımsız bölüm için de başvurulabiliyor. Peki, imar barışında bağımsız bölüm nedir? 

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında bugün itibarıyla 467 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını söyledi.

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

İmar barışında mutlu son!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşı memnun etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imar barışından 7 milyon 238 bin bağımsız birimin faydalandığını, toplanan paranın da 25 milyar 592 milyon liraya ulaştığını duyurdu.

Nurol GYO bağımsız yönetim kurulu adaylarını seçiyor!

Nurol GYO tarafından Mehmet Hilmi Özkazanç ve Necdet Gürbüztürk'ün 8 Nisan 2021 Perşembe günü yapılacak şirket olağan genel kurul toplantısında bağımsız yönetim kurulu üyesi adayları olarak ortakların onayına sunulmasına karar verildi.

Atakule GYO bağımsız yönetim kurulu üye adaylarını seçiyor!

Atakule GYO'nun bağımsız yönetim kurulu üye adayları Münire Barçın Kayaman ve Ramazan Onur Erim 25 Mart 2021 tarihinde yapılacak Şirket Olağan Genel Kurul toplantısında ortakların onayına sunulacak.

Doğuş GYO, bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Doğuş GYO, Güler Aras ve Murat Bahadır Teker'in, 2020 faaliyet yılına ilişkin olarak yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak onaya sunulmasına karar verdi. 

Giresun'da kentsel dönüşüm kapsamında 28 binada 96 bağımsız bölüm tespit edildi!

Giresun'da kentsel dönüşüm kapsamında 28 binada 96 bağımsız bölüm tespit edildi, 11 binada toplamda 20 bağımsız bölüm yıkıldı.

Atakule GYO bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bağımsız yönetim kurulu üye adayları Sayın Münire Barçın Kayaman ve Sayın Ramazan Onur Erim'e ait bağımsızlık beyanları yayınlandı. Üye adayları şirket olağan genel kurul toplantısında ortakların onayına sunulacak...

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

İmar barışından 7,5 milyon bağımsız birim yararlandı!

İmar barışından bugüne kadar 7 milyon 450 bin 578 bağımsız birim yararlanırken, başvuru sahipleri tarafından 24 milyar 190 milyon 266 bin TL ödeme yapıldı...

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birim başvurusu yapıldı!

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birimin başvurusu yapıldı. İmar barışı uygulamasından  aklaşık 24 milyar lira yapı kayıt belgesi bedeli tahsil edildi...

imar barışında bağımsız bölüm Haberi

imar barışında bağımsız bölüm

İmar barışı başvuruları bir yapının tamamı için yapılabileceği gibi, yapıda yer alan tek bir bağımsız bölüm için de yapılabiliyor. Başvuru için öncelikle bu iki durumdan hangisi için başvuru yapılacağını belirlenmesi gerekiyor. 

Yapının ruhsatı ve/veya yapı kullanma izni belgesi olup olmadığı; varsa bir bağımsız bölümde yada yapının ruhsatı ve eki projesine aykırı biçimde yapılan imalatlar; yapıya ait yapı kullanma izin belgesi varsa, projesine aykırı biçimde yapılan imalatların neler olduğu başvuru öncesinde belirlenerek; not alınmalıdır.

Peki, imar barışında bağımsız bölüm nedir? İmar barışında bağımsız bölümü ilgilendiren aykırılıklar nelerdir?

Bağımsız bölüm; anagayrimenkul içerisinde yer alan bölümleri ifade ediyor. Buna göre bir apartmandaki (anagayrimenkul) evler bağımsız bölüm olarak nitelendiriliyor. Bir bağımsız bölümü ilgilendiren aykırılıklar ise şu şekilde sıralanıyor:

- İskan alındıktan sonra sığnak ve otopark gibi ortak...