15 / 05 / 2024

imar çapı nereden alınır

imar çapı nereden alınır

İmar çapı nedir? İmar çapı nereden ve nasıl öğrenilir? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Koordineli çap nedir, nereden alınır?

Koordineli çap, gayrimenkul taşınmazlarının bazı niteliklerini belirten bir belgedir. Bu belge belirli bir sisteme dayanır ve imar planlarında işe yarar. Peki koordineli çap nedir, nereden alınır ve neden gereklidir? İşte koordineli çap ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

Olimpos'un imar planlarına bakanlıktan onay!

Antalya'da bulunan tatil beldesi Olimpos'u korumak için hazırlanan imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onay verildi. Planla beraber betonlaşmaya izin verilmeyecek, var olan ahşap yapılar korunması planlanıyor.

7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler!

İmar mevzuatına aykırı yapı sahibi vatandaşlar imar barışına müracaat ederek sunulan olanaklardan faydalanabiliyor. Peki, imar barışı başvuruları nereden, nasıl ve ne zamana kadar yapılabiliyor? İşte 7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler...

Yaylalarda ahşap yapılaşma dönemi!

Doğu Karadeniz’de tartışılan ve imar kirliliği oluşturan beton yapılaşma, yaylacıları harekete geçirdi. Trabzon’un Çaykara ilçesi Derindere Mahallesi Geri Yaylası’nda vatandaşlar ahşap yapılaşmaya yöneldiler. 

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

İmar barışına başvuru nasıl yapılır?

Mevzuata aykırı yapılar imar barışı ile kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışına başvuru nasıl yapılır? İmar barışına başvuru nereden yapılır?

İmar barışı başvuru yerleri 2018!

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışına nereden başvurulur? İşte imar barışı başvuru yerleri 2018..

İmar barışı randevu alma!

İmar barışı başvurusunu Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan yapmak isteyenlerin randevu alması gerekiyor. Peki, imar barışı randevusu nereden ve nasıl alınır?

İmar barışına nereden başvurulur? İşte adresler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı için İstanbul'da 39 ayrı noktada hizmet vermeye başladı. Peki, imar barışına nereden başvurulacak? İşte imar barışı başvuru adresleri...

İstanbul'da imar barışına nereden başvurabilirsiniz?

İmar barışı başvuruları e-devlet kapısı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirdiği kuruluşlardan yapılabiliyor. Peki, İstanbul'da imar barışına nereden başvurabilirsiniz?

İmar barışı (imar affı) başvuruları nereden, nasıl yapılacak?

13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı imar barışı (imar affı) ile sona eriyor. Peki, imar barışı (imar affı) başvuruları nereden, nasıl yapılacak?

imar çapı nereden alınır Haberi

imar çapı nereden alınır

İmar çapı nedir?

İmar çapı, inşaatı yapılacak yapının sınırlarını gösteren kroki için kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. "İmar çapı nedir?" sorusunun detaylı bir şekilde yanıtlamak gerekirse;


İmar çapı

İmar çapı, inşaat ruhsatı alınmadan önce çizilecek olan mimari projeye altlık olmak üzere imar durumuna uygun olarak hazırlanan parselin mesafelerini ve yapılacak olan binanın ebatlarını gösteren krokiye deniyor.


Söz konusu kroki bağlı olunan belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunularak alınabiliyor. İmar çap dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


Örnek imar çap dilekçesi



........... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne


                            .......... (Şehir)




İlimiz merkez ............................... Mahallesi ....................... Ada ..................... no lu 


Parselime İMAR ÇAPI almak istiyorum.


Bilgilerinize arz...