18 / 05 / 2024

İmar değişikliğinde belediyeleri payı

İmar değişikliğinde belediyeleri payı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün şeffaflık paketini açıklarken, imar planlarında oluşan haksız kazancın önüne geçileceğini ve değer artışından kamunun pay alacağını söylemişti. Bu konudaki çalışmaların detayları belli oldu.

Özel Hastanelerin yönetmeliğinde değişikliğe gidildi! Resmî Gazete'de yayınlandı!

Resmî gazetede 'Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayınlandı ve muayenehane hekimlerini ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik değişikliği ile, muayenehane sahibi doktorlar için yeni bir kolaylık getirildi.

Deprem bölgesinde kritik karar değişikliği! BDDK resmen duyurdu! Süre 3 ay uzatıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, alacakları zaman aşımına uğrayan hak sahipleri veya mirasçılar için kritik karar değişikliğinde bulundu. 

Atışalanı Rezerv Yapı alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Atışalanı Mahallesi Rezerv Yapı Alanı İçinde Yer Alan Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Binaların mantolaması iklim değişikliğinde büyük önem taşıyor!

Avrupa’nın mantolama devleri arasında yer alan Baumit, gerçekleştirdiği İklim Değişikliğine Karşı Mantolama Zirvesi’nde, ülkenin dört bir yanındaki bayileri ve inşaat sektörünün ilgilileriyle buluştu.

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliğinde son durum!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yargıya taşıdığı Atatürk Orman Çiftliği’ni yapılaşmaya açan plan değişikliğine mahkemeden ikinci defa dur kararı geldi.

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl hesaplanır?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliği ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek. Peki imar planı değişiklinde değer artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl belirlenecek?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliğin dün Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek...

Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in imzasıyla haksız emsal kullandırılarak yapılan Metromall AVM kararının, Etimesgut Belediye Meclisi’nden de geçtiği ileri sürüldü. Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar olduğu öğrenildi. 

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde Değişikliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde Değişikliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31031 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anıtkabir'in imar planı değişikliğinde yeni karar!

Ankara Barosu'nun 'Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği'ne ilişkin açtığı davayı Ankara 4. İdare Mahkemesi reddetmişti. Baronun yaptığı istinaf başvurusu 5. İdari Dava Dairesi tarafından karara bağlandı...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İmar değişikliğinde belediyeleri payı Haberi

İmar değişikliğinde belediyeleri payı

Mevzuatta yapılacak düzenlemeyle, imar planları daha şeffaf hale gelecek. İşlemler hızlandırılacak. İmar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay alacak. 


Kamuya aitse verilmeyecek!

Belediyeler 'genel' plan değişikliğinde belediye meclisince yüzde 40-60 arasında belirlenecek oranda değer artış payı alacak. 'Bireysel' plan değişikliklerinde ise yüzde 80-100 arasında değer artış payı alınacak. Çevre Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi ve Özelleştirme İdaresi gibi kamu idareleri plan değişikliği yaparsa, plan değişikliği yapılan arsa kamuya ait ise değer artışından pay...