15 / 05 / 2024

İmar denetçisi sayısı artacak mı

İmar denetçisi sayısı artacak mı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmayla mücadele amacıyla ülke genelinde görev yapan 2 bin 100 imar denetçisine yenileri eklenecek.

2020'de denetçi sayısı 3 bine çıkarılacak!

İmar barışının uygulamasında muhtemel suistimallerin önüne geçebilmek amacıyla 2020'de 3 bin Bakanlık personeline denetçi belgesi verilecek...

İmar denetçisi sayısı artıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmayla mücadele amacıyla ülke genelinde görev yapan 2 bin 100 imar denetçisine yenileri eklenecek.

İmar Barışı, elektrik abone sayısını arttıracak!

Ülke gündeminde yoğun bir şekilde yer alan İmar Barışıyla birlikte yapıların imar ve ruhsat sorunu çözülecek. Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlar ile e-devlet üzerinden de başvuru yapılabilen Yapı Kayıt Belgesine başvuranların sayısı 2,5 milyonu aştı.

İmar Barışı'nda başvuru sayısı 1,3 milyona ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, İmar Barışı için başvuruların 8 Haziran'da başladığını dile getirerek, "Aradan geçen sürede İmar Barışı'na yapılan başvuru sayısı 1 milyon 300 bini buldu." diye açıklama yaptı.

İmar barışı başvuru sayısı 1 milyonu aştı!

İmar barışından faydalanmak isteyen vatandaşların sayısında rekor bir artış yaşandı. Bakan Özhaseki, "İmar Barışı'na başvuru sayısı iki haftada 1 milyon 38 bin 655'e ulaştı" dedi...

İmar Barışı başvuru sayısı 500 bini aştı!

Ramazan Bayramı süresince 121 bin 913 kişi İmar Barışı düzenlemes için başvuru yaptı. Yapı Kayıt Belgesi için e-Devlet üzerinden 10 gün içinde başvuru yapanların sayısı 500 bini aştı.

Serbest Mimar Dergisi'nin 25. sayısı çıktı!

3 ayda bir yayınlanan Serbest MİMAR Dergisi'nin 25. sayısı çıktı. Dergi, Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından yayınlanıyor.

Yönetim planı değişikliğinde hisse mi? Bağımsız bölüm sayısı mı önemli?

Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, yönetim planı değişikliğinde hisse mi? Bağımsız bölüm sayısı mı önemli?

300 imar denetçisi, kaçak yapı avı için sahaya iniyor!

Alanında uzman 300 personel, imar denetçisi olarak görev yapacak, ihtiyaca göre sayı artırılacak. Denetçiler yapı tatil tutanağı tanzim edebilecek, mühürleme ve yıkım kararına ilişkin rapor düzenleyebilecek.

Binada kat sayısı nasıl belirlenir?

İmar planlarına göre, bir yapı yüksekliği ile orantılı olarak en fazla kaç kat bulundurabilir? Binada kat sayısı nasıl belirlenir? İşte Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikteki hükümler...

The Marmara Grubu, New York’taki otellerinin sayısını 3’e çıkaracak!

ABD’de kendi markasıyla otel işletmeciliği yapan The Marmara Grubu, New York’taki otellerinin sayısını 3’e çıkaracak. The Marmara İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, “Manhattan’daki otelimizden çok memnunuz. İkinci otelimiz üzerinde çalışırken, karşımıza

Türk vatandaşlarının vizesiz gezebileceği ülke sayısı 73'e ulaştı!

Müzakereleri tamamlanan vize muafiyet anlaşmasının 15 Mayıs'ta imzalanmasıyla Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülke sayısı 73'e ulaştı

İnşaat gözde sektör: Kurulan şirket sayısı 3 yılda yüzde 95,2 arttı!

İnşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulan şirket sayısı son 3 yılda yaklaşık yüzde 95,2 arttı. Büyümenin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yıldızı parlamaya devam ediyor

İmar denetçisi sayısı artacak mı Haberi

İmar denetçisi sayısı artacak mı

Anadolu Ajansı muhabirinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgilere göre, Bakanlık tarafından çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmayla mücadele etmek için sahada görevlendirilen imar denetçilerine yenilerinin eklenmesi için eğitim çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, merkez ve taşra teşkilatında görevli en az 3 sene mesleki deneyimi olan, mimar, inşaat, makine, elektrik, elektrik-elektronik, harita ve çevre mühendisleri ile şehir plancısı ve en az dört senelik hukuk fakültesi mezunları arasından 1000 kişi imar denetçisi olmak için seçildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, eğitimleri süren denetçi adayları, eğitim süreçlerinin tamamlamalarından sonra  "denetçi belgesi" alarak 2020'nin ilk aylarında sahaya çıkacak. Bu çerçevede, uzman ve deneyimli personelin katılımıyla ilk eğitim programı Antalya'da gerçekleştirildi.

Eğitimlerini tamamlayan denetçilerle beraber kaçak yapılaşmayla mücadele edecek imar denetçisi sayısı 3 bin 100'e...