04 / 05 / 2024

imar denetim timi

imar denetim timi

İlk etapta 81 ildeki çevre ve şehircilik il müdürlüklerinden seçilecek alanında uzman 300 personel, imar denetçisi olarak görev yapacak. Bu kişilerin en az 3 yıllık tecrübeye sahip olması gerekiyor...

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Yapı denetiminden geçmeyen binalara iskan veriliyor! İmar barışında sıkıntı var!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisler Derneği Başkanı Nazmi Şahin, yapı denetiminden geçemeyen binaların imar barışından iskan aldığına dikkat çekti. İşte Nazmi Şahin'in o açıklamaları...

Yapı denetim şirketlerinden indirim tepkisi!

Tapu Kanunu başta olmak üzere imar ve yapı denetim kanunlarında değişiklik öngören torba yasa taslağına yapı denetim şirketlerinden itiraz geldi...

İmar barışı isteyene ‘zorunlu denetim’!

Torba yasa taslağı kapsamında eklenmesi planlanan madde kapsamında Türkiye genelinde imar barışına başvurup yapı kayıt belgesi alan milyonlarca binaya yapı denetim zorunluluğu getirilmesi gündeme geldi.

Antalya'da imar planları konuşuldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Denetim komisyonu üyelerinin seçildiği mecliste, Muratpaşa Meclisi’nden gelen Konserve Koyu ile ilgili imar planı değişikliği reddedildi.

İmar uygulamaları yaygınlaştırılacak!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, imar planı izleme, değerlendirme ve denetim sisteminin kurulması için çalışmalar başlatılacak. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

İmar düzenlemeleri ve belediye ihalelerine sıkı denetim!

Belediyelerin şeffaflığı için düğmeye basıldı. AK Parti, Belediyelerin imar ve ihale toplantılarının sanal ortamda canlı yayımlanmasını gündeme getirdi..

Mehmet Özhaseki: İmar yasalarını gözden geçiriyoruz!

Bakanlık olarak imar yasalarını gözden geçirdiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yapı denetim için de standart geliştirdiklerini, bu yasaların en kısa zamanda Meclise geleceğini söyledi.

Niğde Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Niğde Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısını yaptı. Denetim Komisyonu seçiminin yapıldığı Belediye Meclisi Toplantısı'nda şehir imar planıyla ilgili İmar Komisyonu'nda görüşülen 10 konuda karara bağlandı.

Körfez Belediyesi yapı denetim firmalarıyla görüştü!

Körfez Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü, Körfezde inşaat faaliyetlerinde çeşitli çalışmalar gerçekleştiren yapı denetim firmalarıyla toplantı yaptı.Körfez Belediyesi toplantıya imar ve Şehircilik Müdürü Ömer Sayar, Yapı Ruhsat Şefi Fatih Gümüş katı

Burdur Susamlık Tepesi'ne otel yapımı İmar Komisyonu'nda!

Denetim Kurulu Raporu ve 2014 yılı Faaliyet Raporu'nun okunup oylandığı toplantıda, Susamlık Tepesi'ne otel yapılması için imar değişikliği, yeni kurulan İmar Komisyonu'na gönderildi.

Beyşehir'de imar mevzuatı konulu seminer verildi!

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’unda katıldığı seminerde imar mevzuatı, yapı denetim kanunu ve yönetmeliğindeki yeni uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

imar denetim timi Haberi

imar denetim timi


İlk etapta 81 ildeki çevre ve şehircilik il müdürlüklerinden seçilecek alanında uzman 300 personel, imar denetçisi olarak görev yapacak. Bu kişilerin en az 3 yıllık tecrübeye sahip olması gerekiyor. Denetçilere verilecek özel kimlik kartlarının şablonu hazırlandı. Kartlarla sahaya çıkacak denetçiler hem vatandaşlardan gelen şikâyet ve ihbar hem de karşılaştıkları imara aykırı yerleşimler hakkında işlem yapacak. Verecekleri rapor sonucu imara aykırı olduğu tespit edilen yapılar hemen yıkılacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imara aykırı yapılaşmaları önlemek için denetim timi kuruyor. Alanında uzman 300 personel, imar denetçisi olarak görev yapacak, ihtiyaca göre sayı artırılacak. Denetçiler yapı tatil tutanağı tanzim edebilecek, mühürleme ve yıkım kararına ilişkin rapor düzenleyebilecek.


Belediyelerin yıkım yapmadığı yahut göz yumduğu yerlerde, imara aykırılık teşkil eden kesimlere doğrudan müdahale edilecek. Yetkililer, denetçilerin...