05 / 05 / 2024

imar durumu başvuru dilekçesi örneği

imar durumu başvuru dilekçesi örneği

İmar durumu belgesi alınarak bir arsa üzerinde ne kadar inşaat yapılabileceği tespit edilebiliyor. Bu belge taşınmazın sahibi tarafından bir dilekçe ile talep edebiliyor. İşte imar durumu talep dilekçesi örneği...

Çocuk parası ne kadar? Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler? Çocuk destek parası kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi durumu iyi olmayan hanelerdeki çocuklara maddi destek veriyor. Peki, Çocuk parası ne kadar? Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler? İşte merak edilen tüm detaylar...

TOKİ başvuru onaylandı mı nasıl öğrenebilirim?

TOKİ başvuru durumu vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. “TOKİ başvuru onaylandı mı nasıl öğrenebilirim?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte detaylar!

TOKİ başvuru durumu değerlendiriliyor ne demek?

TOKİ başvuru durumu, başvuru yapan milyonlarca kişi tarafından kontrol edilmektedir. Peki TOKİ başvuru durumu değerlendiriliyor ne demek? İşte detaylar!

TOKİ 150 bin konut başvurusu nasıl yapılır? İşte TOKİ sosyal konut 2022 talep-başvuru ekranı ve il il TOKİ projeleri!

Dar gelirli aileler Çevre, Şehircilik ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen 150 bin konut projesi ile ilgili son durumu merak ediyor ve araştırıyor. Peki TOKİ 150 bin konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte TOKİ sosyal konut 2022 başvuru ekranı ve il il TOKİ projeleri...

Çocuklu aileler dikkat! Başvuran PTT'den 600 TL alacak! Hemen başvurun! İşte başvuru detayları...

Çocuk sahibi olan vatandaşlara devletten büyük destek paketi geldi. Devlet durumu iyi olamayan çocuklu ailelere çocuk başına para desteğinde bulunuyor. Peki çocuk yardımı ödemeleri ne kadar, ödemeler nereye yatıyor, başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

İmar Barışı'na en çok başvuru Beykoz'dan yapıldı!

İstanbul’da imar Barışı'na en çok başvuru yapılan ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da 35 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den geldi!

İmar barışı için en çok başvuru İzmir'den geldi. Bölgedeki 811 bin 452 başvuru nüfusa göre oranlandığında İzmir, İstanbul ile Ankara’yı geride bıraktı.

İmar barışına İzmir'den rekor başvuru!

İMDER Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, İzmir'de yaşayanların, nüfus oranına göre İstanbul ve Ankara'dan daha çok başvuru yaptığını açıkladı.

Batman’da imar barışına 32 bin 99 başvuru geldi!

Batman’da 32 bin 99 kişi imar barışı başvurusu yaptı. Başvurular sonucunda 67 milyon 744 bin TL'lik ödeme yapıldı.

imar durumu başvuru dilekçesi örneği Haberi

imar durumu başvuru dilekçesi örneği

İmar durumu talep dilekçesi örneği!

İmar durumu belgesi, imar uygulaması yapılan bir bölgenin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini gösteriyor. İmar durumu bir arsanın yapılanma koşulları; boyutları ve sınırları öğrenilebiliyor.


Bir arsanın imar durumu, üzerinde kaç katlı bir yapı yapılmasına izin verildiği, belediyeden alınacak imar durumu belgesinden görülebiliyor. Bu belgeyi taşınmazın sahibi bir dilekçe ile talep edebiliyor. İmar durumu talep dilekçesi örneği şu şekilde sıralanıyor:


İmar durumu talep dilekçesi..


...................BELEDİYE BAŞKANLIĞI


İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNE



............ilçesi,…………………….. mahallesi,……………pafta,……………… ada , ………………. parselinde kayıtlı taşınmazın maliki bulunmaktayım.



Parselime ait imar durumu belgesinin hazırlanarak tarafıma verilmesi için gereğini arz ederim.


……/……./2015


Mal Sahibi

ADI-SOYADI

T.C. Kimlik No:

(imza)


Eki: Tapu örneği

(Vekil ise Vekaletname örneği)

(Varis ise Veraset ilamı)


Adres:……………………………

……………………………………..

……………………………………..

Telefon:…………………



İmar durumu neye göre belirlenir?




Işıl Seren...