03 / 05 / 2024

imar durumu dilekçe örneği

imar durumu dilekçe örneği

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırları TAKS ve KAKS oranları arsanın imar durum belgesinde yer alıyor. İmar durumu almak için belediyeye bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte imar durumu almak için dilekçe örneği..

İmar durumu için dilekçe örneği!

Bir gayrimenkulün herhangi bir kamulaştırma projesi kapsamı altında olup olmadığı imar durum belgesinde gösteriliyor. İmar durumu arsanın bağlı olduğu belediyeye verilecek bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte imar durumu için dilekçe örneği..

İmar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği!

Bir taşınmaz malın imar durumunun öğrenilmesi için bağlı olunan belediyeye bir dilekçeyle müracaat edilebiliyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte imar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği..

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat imar izni için 281 dilekçe verildi!

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat yapılaşma hakkı veren meclis kararı iptal edilmişti. Şimdi de kararın geri getirilmesi için belediyeye 281 dilekçe verildi.

CHP, Altınordu ve Gülyalı imar planı iptali için dilekçe verdi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin ve beraberindeki partililer Altınordu ve Gülyalı ilçelerine ait imar planı revizyonlarının iptal edilmesi talebiyle Ordu Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdiler.

İmar durumu belgesi harcı 2016!

Bir arsa üzerinde bina inşa etmek için mimari proje hazırlamadan önce imar durum belgesinin alınması gerekiyor. Bu belge bağlı olunan ilçe belediyesinden alınıyor. Peki, imar durumu belgesi harcı 2016 ne kadar?

Mirasçılık belgesi dilekçe örneği 2016!

Bir kimsenin vefatının ardından mirasçıları tarafından çıkarılan mirasçılık belgesinde kimlerin hangi oranda mirasçı olduğu görülebiliyor. Bu belge bir dilekçe ile müracaat ederek alınabiliyor. İşte mirasçılık belgesi dilekçe örneği 2016..

İnşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016!

İnşaat çalışmalarına başlanılacak bir bina için belediyeden ruhsatın alınmış olması gerekiyor. İnşaat ruhsatı taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. İşte inşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016..

Tüketici hakem heyeti dilekçe örneği!

Tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurularda para değeri, belli bir sınıra kadar yapılıyor. Tüketici hakem heyetine bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. İşte tüketici hakem heyeti dilekçe örneği..

Tüketici mahkemesi dilekçe örneği!

Tüketiciler, Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun esasları gereğince hak kaybı yaşamaları durumunda tüketici mahkemesine bir dilekçe ile başvurabiliyor. İşte tüketici mahkemesi dilekçe örneği..

Tapu cins değişikliği dilekçe örneği!

Tapu üzerinde cins değişikliği işleminin yapılabilmesi işlemin yapılmasında sakınca olmadığına dair Belediye/Valilik yazısı alınıyor. İşte belediye ya da valiliğe verilecek tapu cins değişikliği dilekçe örneği...

İmar durumu talep dilekçesi örneği!

İmar durumu belgesi alınarak bir arsa üzerinde ne kadar inşaat yapılabileceği tespit edilebiliyor. Bu belge taşınmazın sahibi tarafından bir dilekçe ile talep edebiliyor. İşte imar durumu talep dilekçesi örneği...

İmar durumu neye göre belirlenir?

İmar durumu, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Peki, imar durumu neye göre belirlenir? İmar durumu nasıl tespit edilir?

İmar durumu belgesi nereden alınır?

İmar durumu belgesi, belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve ne amaçla kullanılabileceğini gösteren belge oluyor. Peki, imar durumu belgesi nereden alınır? İmar durumu belgesi nasıl alınır?

Kat mülkiyetine geçmek için dilekçe örneği!

Kat mülkiyeti, inşaat çalışmaları tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan gibi bağımsız bölümleri üzerinde bir dilekçe ile yapılan başvuru sonrasında kurulabiliyor. İşte kat mülkiyetine geçmek için dilekçe örneği..

Çevre temizlik vergisi muafiyeti dilekçe örneği!

Taşınmaz malın boş olması halinde çevre temizlik vergisinden de muaf olunuyor. Muafiyet için belediyeye bir dilekçe ile buranın kullanılmadığının belirtilmesi gerekiyor. İşte çevre temizlik vergisi muafiyeti dilekçe örneği..

imar durumu dilekçe örneği Haberi

imar durumu dilekçe örneği

İmar durumu almak için dilekçe örneği!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırları TAKS ve KAKS oran hesaplamaları ile belirleniyor. Bu oranlar arsanın imar durum belgesinde yer alıyor.


İmar durumu belgesi almak için belediyeye bir dilekçe ile başvurulabiliyor. Başvuru sırasında tapu (aslı), Çap (aslı), vekil varsa vekaletname gerekli oluyor. Ancak bu belgeler  ile arsa sahipleri imar durumunu alabiliyor. 


Bazı arsaların imar durumları kamuya açılamıyor. Bu nedenle gayrimenkul sahibi ile gidilmesi gerekiyor. İmar durumu almak için dilekçe örneği şu şekilde sıralanıyor:


İmar durumu almak için dilekçe örneği..



.................... BELEDİYE BAŞKANLIĞI 

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE


…………/İSTANBUL


…………… ilçesi …………… Mahallesi ………… pafta ……… ada ……… parsel sayılı yerin imar durumunun düzenlenerek tarafıma verilmesini bilgilerinize arz ederim.


EK:    

– Tapu (aslı)

– Çap (aslı)

– Vekaletname


İsim – Tarih – İmza

.............................................

.............................................

.............................................


ADRES:

.............................................

.............................................

.............................................

.............................................


Arsama inşaat...