05 / 05 / 2024

imar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği

imar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği

Bir taşınmaz malın imar durumunun öğrenilmesi için bağlı olunan belediyeye bir dilekçeyle müracaat edilebiliyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte imar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği..

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Olası İstanbul depremine karşı oturdukları binanın durumunu öğrenmek isteyenler; İBB tarafından yaklaşık 8 ay önce hayata geçirilen Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na yöneldi. İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Bodrum'daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Özelleştirme İdaresi’nin 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 76 parselin imar durumunu Bodrum Belediyesine sorduğunu aktararak bölgenin 'yatırım' nedeniyle adım adım ranta açılmaya çalışıldığını ileri sürdü. 

Kağıthane'deki 7.5 dönümlük arazi özel sağlık tesisi oldu!

Kağıthane Belediyesi kendi mülkiyetindeki 7.5 dönümlük arazinin 'sağlık tesisi' olan imar durumunu 'özel sağlık tesisi' yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla onaylanan plan değişikliğine, 'aile sağlığı merkezi' yapılmasını isteyerek karşı çıktı ama karar değişmedi.

Koronadan korkan 'arsa' aldı!

Pandeminin etkisiyle kalabalıktan uzaklaşmak, sakin bir yaşam sürmenin isteği de arttı. Bu durumda yatırımın yönü değişti. Uzmanlar imar durumunu öğrenmeden alım yapılmaması konusunda uyarıyor.

Boğaziçi’ndeki kaçak yapılar imar affından yararlanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Boğaziçi ön görünümde inşaat yasak. Bir vatandaş arsasına çivi bile çakamazken komşu parsele apartman yapıldı, kiraya verildi, Üstelik imar affına başvurdu, durumunu yasallaştırdı. Bu komşunun özelliği nedir?' sorusunu yanıtladı

Manavgat Belediyesi'nden e-imar uygulaması!

Manavgat Belediyesi'nin imar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayacak olan e-imar uygulaması hizmete alındı.

Mersin'de 3 mahallenin imar durumu düzeltildi!

Mersin’in Tarsus ilçesinde Belediye Başkanı Şevket Can, bazı mahallelerin imar durumunu düzelterek, gelişmesinin önünü açtıklarını dile getirdi. 

Beşiktaş Belediyesi'nden imar barışı hatırlatması!

Beşiktaş Belediyesi imar barışı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. İmar barışında hedef vatandaşların devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmak.

Manisa'da tek tıkla imar sorgulaması!

MANİSA'da imar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlar imar durumları hakkında bililendirmeyi belediyeye gitmeden öğrenebiliyorlar.

İmarda BHA ne demek?

Vatandaşlar sahip oldukları veya satın alacakları arsanın imar durumunu sorgulayabiliyor. Sorgulamada "BHA" gibi ifadeler çıkabiliyor. Peki, imarda BHA ne demek?

Gayrimenkulün sicili bir tıkla sorgulanabiliyor!

İmpo İmar ekibi tarafından geliştirilen ve şubat ayında hizmete giren www.imardurumu.com, gayrimenkul yatırımcısının imar durumunu kısa sürede sorgulayarak güvenli yatırım yapmasının yolunu açtı.

www.imardurumu.com Şubat'ta hizmete girecek!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin mülkün imar durumunu kısa sürede ve tek tuşla sorgulayabileceği on-line hizmet portalı www.imardurumu.com şubatta hizmete giriyor.

imar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği Haberi

imar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği

İmar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği!

Bir taşınmaz malın imar durumunun öğrenilmesi için bağlı olunan belediyeye müracaat edilebiliyor. İmar durum belgesini talep eden kişi eğer arsa sahibi ise, gerekli belgelerle gitmesi yeterli oluyor.


Ancak arsa sahibi değilse, arsa sahibi ile birlikte müracaat etmek faydalı oluyor. Çünkü, bazı arsaların imar durumları kamuya açılamıyor. 


İmar durumu dilekçesinde; öğrenilmek istenen yere ait mahalle, pafta ve ada bilgilerinin verilmesi gerekiyor. Ayrıca dilekçeye ek olarak tapunun aslının, çap belgesinin ve varsa vekaletname veriliyor.


İmar durumu dilekçesi:


……… BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE


…………/İSTANBUL


…………… ilçesi …………… Mahallesi ………… pafta ……… ada ……… parsel sayılı yerin imar durumunun düzenlenerek tarafıma verilmesini bilgilerinize arz ederim.



EK:    

– Tapu (aslı)

– Çap (aslı)

– Vekaletname



İsim – Tarih – İmza

..................



ADRES:

........................................................

........................................................

.........................................................



İmar planı yönetmeliği!




Işıl Seren...