04 / 05 / 2024

imar durumunun tespit edilmesi

imar durumunun tespit edilmesi

İmar durumu, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Peki, imar durumu neye göre belirlenir? İmar durumu nasıl tespit edilir?

Başakşehir Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek olan "Yenişehir"in komşusu Başakşehir Hoşdere'deki 8.3 hektar büyüklüğündeki alanın imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Açıkça hukuka aykırı olduğu tespit edilen işlemin, telafisi güç hasarlar oluşturabileceği vurgulandı.

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

Ev alacaklar dikkat! 'Evim olsun' derken sanık olabilirsiniz!

Yeni ekonomik paketi ile konut kredilerinin düşmesi vatandaşları ev almaya yönlendirdi. Ancak ev almadan önce tapu kaydı ve imar durumunun incelenmesi gerekiyor. Tapuya bakmadan ipotekli hacizli ev alırsanız, evi kaybetme tehlikesi bulunuyor.

İmar planı değişecek, değer artışı tespit edilebilecek!

ÇEBİ Hukuk Danışmanlık Avukatı Taha Hüseyin ÇEBİ, İmar Planı Değişikliği ile Meydana Gelecek Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında görüşlerini paylaştı. İşte 8 madde de yeni imar kanunu değişikliği...

İmar barışı fırsatçıları tek tek yakalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak yapı avı sürüyor. Son 1 ayda İstanbul’da imar barışı uygulamasına aykırı yararlanan 8 bin 435 yapı tespit edildi.

İmar barışına aykırı 4 bin kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel çevre koruma bölgelerinde ve doğal sit alanlarında imar barışına aykırı 3 bin 956 yapı belirlendi. Bu yapılardan 423'ü yıkılırken, bin 278'i için suç duyurusu yapıldı.

Meralardaki kaçak yapılara 'imar affı' yok!

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Tarsus'ta yapılaşmanın önü açıldı!

Mersin Tarsus Belediyesi Başkanı Şevket Can, Bağlar, Gaziler ve Yeni Mahalle’nin imar durumunun düzeltilerek, gelişiminin önünün açıldığını söyledi.

İmar harçları 2017!

1 Ocak 2017 tarihi ile 31 Aralık 2017 tarihleri aralığında İstanbul'da tahsil edilecek bedelleri, İBB tarafından tespit edildi. İşte imar harçları 2017..

İmar durumu belgesi harcı 2017!

İnşaata başlamadan önce yapılacak binaya mimari proje hazırlamak için bölgenin imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. Aksi takdirde imara uymayan yapılara iskan belgesi düzenlenmiyor.

İzmir'in imar sorunu çözülüyor!

Mimarlar Odası, İzmir'de belediyelerde imar ve yapı ruhsatı alma sürecinde karşılaşılan sorunları tespit etti. Mimarlar Odası, çözüm önerilerini kapsayan bir rapor hazırladı.

İmar durumu talep dilekçesi örneği!

İmar durumu belgesi alınarak bir arsa üzerinde ne kadar inşaat yapılabileceği tespit edilebiliyor. Bu belge taşınmazın sahibi tarafından bir dilekçe ile talep edebiliyor. İşte imar durumu talep dilekçesi örneği...

imar durumunun tespit edilmesi Haberi

imar durumunun tespit edilmesi

İmar durumu neye göre belirlenir?

İmar durumu, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor.


Belediye tarafından imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini gösteriyor. Bu da demek oluyor ki imar durumu bir arsanın yapılanma koşulları; boyutları ve sınırları olarak karşımıza çıkıyor. 


Peki, imar durumu neye göre belirlenir? İmar durumu nasıl tespit edilir? İmar durumu ne işe yarar?


İmar durumu neye göre belirlenir?

İmar durumu, bölgenin imar planlamasına göre belirleniyor. İmar planları, 

imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana uygulama oluyor.


İmar durumu ne işe yarar?

- Belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve...