06 / 05 / 2024

İmar Komisyon Başkanı Yusuf Hocaoğlu

İmar Komisyon Başkanı Yusuf Hocaoğlu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu, İmar Yönetmeliği çalışma toplantısı gerçekleştirdi. İmar Yönetmeliği'nin önemine değinen Hocaoğlu, detaylı bir çalışma sonunda yönetmeliğe son şeklini verdiklerini belirtti.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, imar affını savundu!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, daha önceden karşı çıktığı İmar Barışı düzenlemesine sahip çıktı.

İMO Başkanı Gökhan Çeliktürk’ten imar barışı açıklaması!

İmar barışından yararlanma süresinin Haziran ayı sonuna kadar uzatıldığını hatırlatan İMO Gaziantep Şube Başkanı Çeliktürk, "Herkesin yasal sınırlar içerisinde bu haktan faydalanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Çorlu Belediye Başkanı Oktay Çolpan'dan imar barışı uyarısı!

Tekirdağ Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, İmar Barışı kapsamında uygulanacak Yapı Kayıt Belgesi başvurularının 31 Aralık 2018 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Ergün Turan, 11. Kalkınma Planı Konut Politikaları Komisyon Başkanı oldu!

11. Kalkınma Planı Konut Politikaları Özel İhtisas Komisyonu" toplantısında, Komisyon Başkanlığı'na TOKİ Başkanı Ergün Turan seçildi. 

Zekeriya Özak: Kentin geleceği için 12 belediyeyle ortak çalışıyoruz!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve İmar Komisyon Başkanı Yüksek Mimar Zekeriya Özak, Gebze Mimarlar Odası ve Gebze İnşaat Mühendisleri Odası ev sahipliğindeki imar toplantısına katıldı.

Başkan Yanılmaz, Kuzey İmar Yolunu İnceledi!

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, çalışmaların hızla devam ettiği Kuzey İmar Yolu’nun birinci etabında incelemelerde bulunarak, şehrin önemli ana arterleri arasında yer alacak yolun 2017 yılında hizmete sunulacağını söyledi.

Antalya Korkuteli'nin imar planı yeniden düzenlenecek!

Korkuteli Belediyesi İmar Komisyon Başkanı Hasan Ali İrban tarafından organize edilen Korkuteli İmar Çalıştayı gerçekleşti. Alınan kararların Korkuteli Belediye Meclis toplantılarında görüşüleceği ifade edildi.

Aksulular'a Başkan Şahin'den uyarı: Arazilerinizi satmayın!

İmar çalışmalarıyla ilgili olarak vatandaşla bir araya gelen Aksu Belediye Başkanı Şahin, "Ortalığı karıştırmaya çalışanlar var ama siz onları dikkate alıp da arazilerinizi satmayın" dedi

Arsası imara açılan Darülaceze'ye müteahhit başkan!

Arsası imara açılan Darülaceze'de 2 yıldır başarıyla görevini yapan Dr. Aylin Çiftçi görevinden alındı. Yerine müteahhit, mimar ve Üsküdar Belediyesi’nin eski İmar Komisyonu Başkanı Hamza Cebeci getirildi.

İmar Komisyonu Başkanı Ulaş Çetinkaya'nın cevabı ne olacak?

Önceki gün Seyhan Belediyesi Meclisinde görüşülen ve ret edilen 3. Maddenin yankıları dünde sürdü. Mecliste CHP Meclis Üyesi Ercan Çetin istifa ederken İmar Komisyonu Başkan Yardımcısı Ercan Avşar duruma sessiz kaldı.

Karabük Belediye Başkanı, imar planı ile ilgili konuştu!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Revizyon İmar Planı'nın iptaline ilişkin, "İtirazlarda doğrular var ama saptırma da var. Biz vatandaşımızın bir ev sahibi olması için uğraşıyoruz" dedi.

Amir Badur TBB Ulaşım Komisyon Başkanı oldu!

Erzurum Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Amir Badur, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ulaşım Komisyon Başkanı oldu. Badur, bütün belediyelerin, birliğin doğal üyesi olduğunu ve bu kapsamda faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi...

TİKA Başkanı Ürdün'de Salt Türk Şehitliği'ni ziyaret etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, Ürdün'ün Salt kentindeki Türk Şehitliği'ni ziyaret etti. Ziyaret, saygı duruşu, Türkiye ve Ürdün milli marşlarının okunmasıyla başladı ardından Çam, Şehitlik Anıtı'na çelenk koydu...

İmar Komisyon Başkanı Yusuf Hocaoğlu Haberi

İmar Komisyon Başkanı Yusuf Hocaoğlu

BALIKESİR'İN imar anayasası olarak nitelendirilen ve Karesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İmar Yönetmeliği çalışma toplantıda, imar yönetmeliği üzerine çalışma yapıldı. İmar Komisyon Başkanı Yusuf Hocaoğlu, Balıkesir il genelinde imar bütünlüğü sağlamak ve sağlıklı yapılaşmanın önünü açmak maksadıyla, ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalarıyla son şekli verilen imar yönetmeliğinin önümüzdeki ay yapılacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulacağını belirtti. İmar Yönetmeliği'nin önemine değinen Hocaoğlu, detaylı bir çalışma sonunda yönetmeliğe son şeklini verdiklerini belirterek, "Bu yönetmelik, şehrimizde imar bütünlüğünü ve daha sağlıklı yapılaşmayı sağlayacak. Geniş katılımlı bir toplantı sonucunda ortaya çıkan bu yönetmeliği önümüzdeki ay Büyükşehir Belediye Meclisi'nde meclise sunacağız" şeklinde konuştu. 

Toplantıya Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı Yusuf Hocaoğlu, imar komisyonu üyeleri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, ilçe belediyelerinden ilgili müdür-teknik ekip ve personeli...